به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمدحسین کبادی، مدیر تیمهای عملیاتی سازمان امدادونجات درباره آخرین وضعیت کوهنوردان مفقود شده در کوه دماوند اظهار کرد: متاسفانه این روزها شاهد اخبار ناگواری از جامعه کوهنوردی و کوهنوردانی هستیم که در ارتفاعات دماوند مفقود شدهاند. در روز شنبه بیستم بهمنماه، حسب اعلام فدراسیون کوهنوردی مبنی بر مفقودی 4 کوهنورد در ارتفاعات دماوند، بلافاصله کارگروه تخصصی امداد و نجات با حضور کوهنوردان و هیمالیانوردان فدراسیون، اعضای تیم واکنش سریع سازمان امداد و نجات و تیمهای امداد کوهستان استان مازندران در قرارگاه فدراسیون در رینه تشکیل جلسه داد.
وی افزود: گزارش برنامه به این صورت است که روز سهشنبه 16 بهمنماه، تیم چهار نفرهای از استان فارس تصمیم به صعود زمستانه دماوند میگیرند. این تیم روز چهارشنبه 17 بهمنماه به پناهگاه 4000 متری رسیده و در روز پنجشنبه 18 بهمنماه در پناهگاه 5000 متری دماوند در جبهه شمالی مستقر میشوند. روز جمعه نیز یک روز بیشتر در همان پناهگاه باقی میمانند.
وی ادامه داد: حدود نیمهشب روز شنبه این تیم اقدام به صعود به قله دماوند از جبهه شمالی میکند و حدود ساعت 3:30 بامداد اولین تماس را با مسئولان فدراسیون برقرار کرده و اعلام میکنند که یک بانوی کوهنورد دچار افت شدید دما شده و متاسفانه جان خود را از دست داده است. این عزیزان تماسهای دیگری با قرارگاه بلور برقرار کرده و در نهایت ساعت 6:47 صبح، تماسی سهدقیقهای با دکتر مساعدیان، رئیس کارگروه جستجو و نجات فدراسیون، برقرار کرده و شرایط را شرح میدهند. دکتر پیشنهاد میدهد که بلافاصله پیکر را فیکس کرده، ارتفاع کم کنند و از مسیر جنوبی بازگردند.
مدیر تیمهای عملیاتی سازمان امدادونجات تصریح کرد: مسیر شمالی دارای دو یخچال خطرناک است و مخاطرات زیادی دارد. این کوهنوردان بلافاصله پس از این تماس، شروع به کاهش ارتفاع کرده و از مسیر جنوبی بازگشت خود را آغاز میکنند. در روز شنبه، آخرین نقطهای که از آن اطلاع دادهاند، مسیر جنوبی و ارتفاع تقریباً 4600 تا 4700 متری بوده است. در مسیر کافر دره، دیگر هیچ ارتباطی با آنان برقرار نشد. روز یکشنبه اعلام شد که در مسیر بازگشت، در ارتفاع 4600 تا 4700 متری، یکی دیگر از کوهنوردان دچار هایپوترمی و افت شدید دما شده است. متاسفانه این عزیزان شرایط بسیار بدی را در دمای بسیار پایین تجربه کردهاند.
وی تاکید کرد: این روزها در ارتفاعات دماوند شاهد وزش باد 65 تا 80 کیلومتری در ارتفاع 4600 تا 5000 متری هستیم. شبهایی که این عزیزان در ارتفاع سپری کردهاند، دمای حسی و واقعی حدود منفی 45 درجه بوده و وزش باد شدید، قرارگیری بر روی یال و شرایط کولاک و بوران، همراه با بیحرکتی و زمینگیر شدن، اوضاع را وخیمتر کرده است. تمامی تیمهای امداد و نجات تلاش خود را برای دسترسی به این عزیزان انجام دادهاند اما شرایط ناپایدار جوی و حجم بالای برف، دسترسی را دشوار کرده است.
کبادی اظهار داشت: روز یکشنبه اعلام شد که این کوهنوردان زمینگیر شدهاند و علیرغم تلاشهای تیمهای امدادی، امکان دسترسی به آنان فراهم نشد. روز 22 بهمن، یک فروند بالگرد امداد هوایی جمعیت هلال احمر، با بهتر شدن شرایط، تلاش کرد که به دماوند نزدیک شود و عملیات امداد هوایی را انجام دهد اما تراکم بالای ابرها و محدودیت دید، مانع دسترسی بالگرد به منطقه شد. تیمهای زمینی نیز علاوه بر پیمایش از جبهههای مختلف، با استفاده از پهپادهای جستجوگر، تصاویر هوایی را بررسی کردند.
وی گفت: متأسفانه ارتباط با این عزیزان قطع شده است و حسب اعلام یکی از همتیمیهایشان، کوهنورد دوم نیز جان خود را از دست داده است. آخرین ارتباط مربوط به روز دوشنبه 22 بهمن، حدود ساعت 12 ظهر بوده که آقای ضیاپور با رئیس هیئت کوهنوردی لارستان فارس تماس گرفته و اعلام کرده که در حال بازگشت هستند و در مسجد صاحبالزمان مستقر شدهاند. اما تیمهای امدادی که در منطقه حضور داشتند، در تمامی نقاط اعلامشده جستجو کردهاند اما متأسفانه هیچ ردی از آنان به دست نیامده است.
وی افزود: نکته حائز اهمیت، انتشار اخبار متناقض در فضای مجازی است. این کوهنوردان به دلیل شرایط سخت محیطی و برودت شدید هوا، در تماسهای خود با خانواده و دوستانشان اطلاعات متناقضی ارائه دادهاند. به عنوان مثال، آقای ضیاپور در یکی از تماسهایش، اعلام کرده که در حال بازگشت هستند، در حالی که به خاطر نمیآورد که یکی از همنوردانشان در ارتفاعات جان خود را از دست داده است. این موضوع یکی از عوارض هایپوترمی و سرمازدگی در کوهستان است.
مدیر تیمهای عملیاتی سازمان امدادونجات در پایان گفت: تاکنون، علاوه بر دو کوهنوردی که بنا بر اعلام همتیمیهایشان جان باختهاند، اطلاعات دیگری در دسترس نیست. آخرین تماسهای آقای ضیاپور در روز 22 بهمن و آقای رنجبر در غروب همان روز بوده است و متأسفانه شرایط جوی بسیار سخت، با سرعت باد 80 کیلومتر در ارتفاعات 5000 متری و دمای منفی 45 درجه، امکان بقا را برای هر موجود زندهای بسیار دشوار میکند.
انتهای پیام/