آتش‌بس غزه؛ فهرستی از مهم‌ترین اسیران فلسطینی که آزاد می‌شوند

۳ هفته پیش ۴

آتش‌بس غزه؛ فهرستی از مهم‌ترین اسیران فلسطینی که آزاد می‌شوند

توافق آتش‌بس غزه شامل تبادل اسیران میان طرفین است که به معنای پایان یافتن رنج بخشی از اسیران فلسطینی در زندان های رژیم صهیونیستی است.

خبرگزاری میزان -

درپی اعلام خبر نهایی شدن توافق آتش‌بس غزه، مفاد این توافق از جهت‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفت؛ یکی از اصلی‌ترین ابعاد این توافق مربوط به آزادی اسیران فلسطینی از زندان‌های بدنام رژیم صهیونیستی است.

اگرچه به دلیل منتشر نشدن متن توافق آتش‌بس غزه، جزئیات و شمار دقیق اسیران فلسطینی که در چارچوب توافق آتش‌بس آزاد می‌شوند، مشخص نیست، اما برخی از گزارش‌ها، اعلام کردند که احتمالا تا هزار و ۶۵۰ اسیر فلسطینی در چارچوب توافق آتش‌بس آزاد می‌شوند.

برخی دیگر از گزارش‌ها نیز می‌گویند که هزار و ۱۶۷ اسیر فلسطینی ساکن غزه که در جریان جنگ علیه این منطقه دستگیر شده بودند، آزاد می‌شوند؛ ضمن اینکه مجموع اسیران فلسطینی که رژیم صهیونیستی در مرحله نخست اجرای توافق آزاد می‌کند، به هزار و ۹۰۴ نفر می‌رسد.

روزنامه صهیونیستی هاآرتص نیز نوشت: در مرحله نخست توافق آتش‌بس که به مدت ۴۲ روز ادامه خواهد داشت، ۲۹۰ اسیر فلسطینی از ۵۶۳ اسیر فلسطینی که به حبس ابد در زندان‌های رژیم صهیونیستی محکوم شده‌اند، آزاد خواهند شد.

اهمیت این موضوع از آنجا است که نقض حقوق اسیران فلسطینی به‌عنوان بحرانی حقوق بشری از سال‌ها و دهه‌ها پیش از آغاز جنگ غزه نیز مطرح بوده و در کانون توجهات قرار گرفته است؛ حضور راست‌گرایان افراطی در کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و جنگ نسل‌کشی این رژیم علیه غزه سبب شد تا سیاست‌ها و اقدام‌های ضدانسانی اداره زندان‌های رژیم صهیونیستی تشدید شده و جنگ را در این مراکز به موازات جنگ در غزه پیش ببرد.

بیش از هزار زندانی فلسطینی که بسیاری از آن‌ها سال‌ها بدون اتهام در زندان‌های رژیم صهیونیستی نگهداری می‌شوند، خود را برای چشیدن طعم آزادی آماده می‌کنند.

کدام دسته از اسیران فلسطینی آزاد می‌شوند؟

وزارت دادگستری رژیم صهیونیستی فهرستی متشکل از ۹۵ زن و کودک فلسطینی را منتشر کرده که قرار است در صورت آغاز اجرای توافق آتش‌بس، روز یکشنبه، ۳۰ دی ۱۴۰۳ آزاد شوند، اما فراتر از آن، نامی از اسیران آزادشده در دست نیست.

براساس طرح کلی توافق آتش‌بس، انتشار نام اسیران فلسطینی که برای آزادیشان توافق شده است، تا پیش از ساعت ۱۶ روز یکشنبه، به وقت محلی انجام نخواهد شد.

در عین حال، گزارش‌های رسانه‌ای نشان می‌دهند که در فهرست اسامی که رژیم صهیونیستی منتشر کرده است، نام اسیرانی به چشم می‌خورد که پیش از آغاز جنگ علیه غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) دستگیر شدند.

براساس همین گزارش‌ها، در مرحله اول توافق آتش‌بس، بیش از هزار اسیر فلسطینی با ۳۳ زندانی باقی‌مانده صهیونیست مبادله خواهند شد که تعداد آن‌ها در مجموع حدود ۱۰۰ نفر تخمین زده می‌شود؛ طبق مفاد این توافق، اسیران فلسطینی در ازای آزادی زندانیان صهیونیست براساس نسبت‌های مورد توافق طرفین و میانجی‌های بین‌المللی در دوحه آزاد خواهند شد.

براساس گزارش‌ها، ۱۱۰ اسیر فلسطینی که از سوی دادگاه‌های رژیم صهیونیستی به حبس ابد محکوم شده‌اند، با ۹ اسیر بیمار و زخمی صهیونیست مبادله می‌شوند.

تعداد اسیران فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی

براساس گزارش کمیسیون امور اسیران و بازداشت‌شدگان سابق فلسطین و انجمن اسرای فلسطینی، در حال حاضر ۱۰ هزار و ۴۰۰ فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی محبوس هستند.

۸۵ نفر از اسیران یادشده زن و ۳۲۰ نفر کودک هستند؛ ضمن اینکه تعداد زیادی از اسیران فلسطینی به دلیل بی‌توجهی پزشکی و شکنجه از بیماری‌های سخت رنج می‌برند.

در عین حال، آمار‌ها نشان می‌دهند که حدود ۳ هزار فلسطینی در شرایط بازداشت اداری در زندان‌های رژیم صهیونیستی در حبس هستند.

شباهت‌هایی میان توافق مبادله اسیران در سال ۲۰۲۵ با آنچه در سال‌های ۱۹۸۳، ۱۹۸۵ و ۲۰۱۱ رخ داد، وجود دارد؛ در سال ۱۹۸۳، بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ اسیر فلسطینی در مقابل آزادی شش نظامی صهیونیست آزاد شدند؛ در سال ۱۹۸۵ نیز هزار و ۱۵۰ اسیر فلسطینی با سه نظامی صهیونیست مبادله شدند؛ در سال ۲۰۱۱ نیز هزار و ۲۷ اسیر فلسطینی در ازای آزادی یک نظامی صهیونیست آزاد شدند.

در عین حال واقعیت مهم دیگری نیز در رابطه با این تبادل اسیران وجود دارد؛ براساس اعتراف رژیم صهیونیستی در بازه‌های زمانی مختلف ازجمله در سال ۲۰۱۴ این رژیم تعداد قابل توجهی از اسرای فلسطینی آزادشده را مجددا به بهانه‌های مختلف دستگیر کرد.

قدورا فارس، رئیس کمیته امور اسیران فلسطینی با تایید اینکه ۲۹۶ نفر از اسیران فلسطینی که در چارچوب توافق آتش‌بس آزاد می‌شوند، محکومیت‌های طولانی دارند، گفت: تعداد اسیرانی که آزاد می‌شوند با شرایط زندانیان صهیونیست مرتبط است.

سخنگوی اداره امور اسیران فلسطینی هم یادآوری کرد که فهرستی که رژیم صهیونیستی درباره اسیران فلسطینی که آزاد خواهند شد، ارائه کرد، حاوی اطلاعات اشتباه است.

اسیران فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی چه رنج‌هایی را متحمل شدند؟

در حالی که وضعیت و شرایط مکان‌های حبس و نگهداری از بسیاری از اسیران فلسطینی نامشخص مانده است، گروه‌های حقوق بشری از مدت‌ها پیش نگرانی‌های جدی خود را درباره شرایط و وضعیت درون زندان‌های رژیم صهیونیستی اعلام کردند.

گروه حقوق بشری صهیونیستی بتسلم، B'Tselem در گزارش تابستان امسال خود، ضمن توصیف جزئیات شکنجه در شبکه‌ای از بازداشتگاه‌های رژیم صهیونیستی، از این مراکز به‌عنوان اردوگاه‌های شکنجه یاد کرد.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر نیز در گزارش‌هایی که در تابستان ۲۰۲۴ درباره وضعیت زندان‌های رژیم صهیونیستی منتشر کرد، جزئیات تعرض جنسی، شکنجه و به اشتراک‌گذاری تصاویر جنسی از اسیران فلسطینی، ازجمله کودکان و شکنجه نظام‌مند اسیران فلسطینی را تشریح کرد.

ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی کابینه بنیامین نتاناهو که به راست‌گرایی افراطی شناخته شده است، در تابستان امسال اعتراف کرد که همه مطالب منتشرشده درباره شرایط وحشتناک فلسطینی‌ها در زندان‌های رژیم صهیونیستی واقعیت دارد.

برجسته‌ترین اسیران فلسطینی کدامند؟

در حالی که گمانه‌زنی‌ها درباره شمار و هویت اسیران فلسطینی که براساس توافق آتش‌بس آزاد می‌شوند، ادامه دارد، نام برخی از برجسته‌ترین اسیران فلسطینی آمده است:

- خالد جرار: رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که خالد جرار ازجمله اسیران فلسطینی اهل کرانه باختری است که روز یکشنبه آزاد می‌شود.
- مروان البرغوثی: این اسیر فلسطینی که نقش مهمی در نگارش سند آزادی اسیران فلسطینی در سال ۲۰۰۶ داشت، احتمالا یکی از اسیرانی است که در جریان تبادل اسیران براساس توافق آتش‌بس آزاد می‌شود؛ هرچند اعضای خانواده البرغوثی اعلام کردند که هنوز اطلاعاتی درباره آزادی احتمالی وی دریافت نکرده‌اند.
- احمد سعدات: این اسیر برجسته فلسطینی ازجمله اسیرانی است که درخواست‌های زیادی برای آزادی وی وجود دارد.
- عبدالله البرغوثی: این اسیر فلسطینی در اوایل دهه ۲۰۰۰ به ۶۷ سال حبس محکوم شده است.
- ابراهیم حامد: حامد در اوایل دهه ۲۰۰۰ به ۵۴ سال حبس محکوم شد؛ رژیم صهیونیستی در همان سال‌ها، خانه وی را با بولدوزر تخریب کرد.
- نائل البرغوثی: این اسیر فلسطینی ۴۴ سال یا دو سوم از عمر خود را در زندان‌های رژیم صهیونیستی گذرانده است و به‌عنوان قدیمی‌ترین اسیر جهان شناخته می‌شود.
- حسن سلامه: این اسیر فلسطینی محکوم به ۴۸ سال حبس، متولد اردوگاه پناهجویان خان‌یونس در غزه است و نقش مهمی در مبارزه‌های مقاومت فلسطین دارد.
- احمد البرغوثی: وی در سال ۲۰۱۶ به ۱۳ سال حبس محکوم شد.

آتش‌بس غزه؛ فهرستی از مهم‌ترین اسیران فلسطینی که آزاد می‌شوند

برجسته‌ترین اسیران فلسطینی که آزاد می‌شوند، کدامند؟

وزارت دادگستری رژیم صهیونیستی شنبه، ۲۹ دی دی ۱۴۰۳ اعلام کرد که ۷۳۵ اسیر فلسطینی به ازای آزادی نخستین دسته از زندانیان صهیونیست در چارچوب مرحله نخست توافق تبادل اسرا و آتش‌بس در نوار غزه آزاد خواهند شد.

کانال عبری زبان کان اعلام کرد که این امکان وجود دارد رژیم صهیونیستی ناچار به آزاد کردن حدود ۵ اسیر برجسته فلسطینی باشد.

براساس اعلام وزارت دادگستری رژیم صهیونیستی در میان اسیران فلسطینی که قرار است آزاد شوند، نام زکریا الزبیدی، فرمانده سابق گردان‌های شهدای الاقصی نیز وجود دارد.

الزبیدی ازجمله اسیران برجسته فلسطینی است که نامش برای تبادل اسیران براساس توافق آتش‌بس غزه در مرحله نخست آمده است.

بلال ابوغانم، اشرف ابوسرور، عباس السید، اکرم حامد، ثابت مرداوی، محمد خربوش، وائل قاسم و وسام عباسی از اعضای برجسته مقاومت فلسطین ازجمله اسیران برجسته فلسطینی هستند که براساس توافق آتش‌بس آزاد خواهند شد.

ممنوعیت برگزاری جشن آزادی

مقام‌های رژیم صهیونیستی با انتشار بیانیه‌ای رسمی اعلام کردند که برگزاری جشن آزادی درپی آزادی اسیران فلسطینی ممنوع خواهد بود.

براساس این بیانیه از اقدام‌های برای نمایش عمومی شادی جلوگیری خواهد شد.

انتهای پیام/

مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->