آتشبس غزه شکافهای عمیقی را در کابینه رژیم صهیونیستی ایجاد کرده و ائتلاف شکننده نتانیاهو را در وضعیت مبهمی قرار داده است.
آتشبس میان رژیم صهیونیستی و حماس دیروز اجرایی شد و این توافق پرسشهای بسیاری را بهویژه درباره وضعیت کابینه ائتلافی رژیم صهیونیستی بدون پاسخ باقیگذاشته است.
براساس این توافق، ۱۶ روز پس از آتشبس اولیه، انتظار میرود مقامهای صهیونیست و حماس مذاکرات بعدی را آغاز کنند؛ پایان جنگ، آزادی زندانیان باقیمانده از غزه و عقبنشینی نظامیان صهیونیست از غزه.
مقامهای رژیم صهیونیستی مدعی بودند که جنگ غزه باید به نابودی حماس منتهی شود، اما این موضوع در حال حاضر دور از واقعیت است.
به گزارش نیویورک تایمز، بهعنوان بخشی از گفتوگوها، کابینه رژیم صهیونیستی احتمالا باید تصمیم بگیرد که مایل است کدام یک از اهداف جنگی خود را انتخاب کند، یعنی بازگرداندن زندانیها به خانه یا ادعای نابود کردن حماس.
انتخاب بنیامین نتانیاهو برای بازگرداندن افراد زندانی به اراضی اشغالی نیز کابینه رژیم صهیونیستی را با تهدید مواجه میکند.
تصمیم برای پذیرش آتشبس موقت، شکافهای عمیقی را در کابینه ائتلافی نتانیاهو ایجاد کرد؛ ایتامار بنگویر، وزیر امنیت داخلی، در اعتراض به این توافق استعفا کرد و حزب خود را از ائتلاف خارج کرد.
پس از خروج بنگویر، ائتلاف حاکم با ۶۲ کرسی پارلمان در کنست با ۱۲۰ کرسی همچنان پابرجاست، اما بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی و حزب او نیز تهدید کردند که اگر نتانیاهو نتواند پس از پایان آتشبس ۴۲ روزه جنگ را از سر بگیرد، ائتلاف را نابود خواهند کرد.
اگر حزب اسموتریچ نیز از ائتلاف خارج شود، کابینه نتانیاهو کمتر از نیمی از کرسیهای کنست را در اختیار خواهد داشت که میتواند باعث سقوط کابینه و انتخابات جدید در اراضی اشغالی شود.
نتانیاهو گفت که آتشبس در حال حاضر موقتی است؛ او ادعا کرد که رژیم صهیونیستی حق بازگشت به جنگ را در صورتی که «مذاکرات مرحله دوم بیاثر باشد» محفوظ میدارد.
در همین حال خانوادههای زندانیان صهیونیست که هنوز در غزه نگهداری میشوند از کابینه رژیم صهیونیستی خواستهاند تا با اجرای تمام مراحل توافق، زندانیان باقیمانده را بازگرداند.
در ماه نوامبر (آذرماه)، دیوان کیفری بینالمللی حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی، را به دلیل جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت در غزه صادر کرد.
رژیم صهیونیستی همچنین با یک پرونده نسلکشی در دیوان دادگستری بینالمللی به دلیل جنگ غزه مواجه است.
انتهای پیام/