آفتابنیوز :
در روزهایی که بهار آرامآرام خود را آماده میکند تا جای زمستان را بگیرد، آذربایجان شرقی در محاصره سرمایی سخت و استخوانسوز قرار گرفته است.
همه دماهای این استان به زیر صفر سقوط کردهاند و ورزقان، با ۲۷ درجه زیر صفر، یکی از سردترین نقاط ایران در این روزها ثبت شده است. تبریز نیز با ۱۵ درجه زیر صفر یکی از مراکز سرد کشور بود.
این حجم از سرمای دیرپای زمستانی، بیش از آنکه تنها یک پدیده جوی باشد، نشانی از بازیهای غیرقابل پیشبینی طبیعت است. گویی زمستان امسال قصد ندارد بهسادگی میدان را به بهار واگذار کند. سرمای سخت و یخبندان گسترده نهتنها بر زندگی روزمره مردم این خطه اثر گذاشته، بلکه نویدبخش سالی متفاوت برای کشاورزان، دامداران و حتی منابع آبی منطقه خواهد بود.
ورود این موج سرمای شدید در حالی است که معمولاً در چنین روزهایی، مردم آذربایجان خود را برای نوروز آماده میکنند؛ اما حالا خیابانها یخزده، درختان قندیل بسته، و زمینهای برفپوش تصویر زمستانی تمامعیاری را رقم زدهاند.
اما در دل این سرمای سخت، حقیقتی دیگر نهفته است؛ زمستان هرچقدر که سخت باشد، بهار سرانجام خواهد رسید. این سرما، هرچند زندگی را دشوار کرده، اما شاید نویدبخش بهاری پربار، سفرههای پررونقتر و آب بیشتری برای زمینهای کشاورزی باشد. در دل زمستان، امید به بهار نهفته است، همانطور که در تاریکی، نور در انتظار است.
افشین ابراهیمی مسوول روابط عمومی هواشناسی استان آذربایجانشرقی میگوید: شهرستان اهربا کمینه منفی ۲۱ درجه، سراب با کمینه منفی ۱۸ درجه، چاراویماق و اسکو با کمینه منفی ۱۶، کلیبر، مرند، شبستر با کمینه منفی ۱۲، تبریز، بستان آباد و هشترود با کمینه منفی ۱۵، مرند، شبستر، کلیبر و هوراند منفی ۱۲ و مراغه، بناب، جلفا، عجب شیر و ملکان با کمینه منفی ۱۲ و خداآفرین منفی ۵ درجه زیر صفر در ۲۴ ساعت گذشته روز و شب سردی را طی کردهاند.
در ۲۴ ساعت گذشته هیچ نقطه از استان آذربایجانشرقی بالای صفر گزارش نشده است.
گزارش فارس حاکی است، آذربایجانشرقی منطقهای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندیهای اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب میآید.
آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیمهای متفاوتی برخوردار است.
این استان همواره تحت تأثیر بادهای سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس همچنین بادهای محلی متاثر از کوهستانهای سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربی، رشته کوههای قره داغ در شمال، رشته کوههای تخت سلیمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.