نادیا زکالوند: زنی اهل بریتانیا به مدت چهار سال فقط گوشت، تخممرغ و کره خورد و تاثیر تکاندهندهای از این نوع رژیم غذایی بر بدن خود دید.
«راشل اشبی»، ۴۱ساله و مادر چهار فرزند، از ۴ سال گذشته تاکنون از نوعی رژیم غذایی گوشتخواری پیروی و کربوهیدراتها را از زندگیاش حذف کرده بود. اکنون او مدعی است در این مدت بیماریهای مزمن، خودایمنی و روحی و روانی او کاملا برطرف شدهاند. اشبی میگوید این نوع رژیم غذایی به او کمک کرده بدون اینکه مجبور باشد گرسنگی را تحمل کند، چندین کیلوگرم وزن کم کند.
اشبی به مدت ۴ سال، روزانه حدود ۵هزار کالری از مصرف گوشت، تخممرغ و کره کسب کرده است.
نظر سازمان جهانی بهداشت درباره رژیم گوشتخواری
علیرغم ادعاهای راشل اشبی که رژیم گوشتخواری بیشتر بیماریهای او را بهبود بخشیده است، سازمان جهانی بهداشت، پیروی از رژیم غذایی سالم و متنوع از میوه، سبزیجات، غذاهای پرفیبر، پروتئین و روغنهای سالم غیراشباع را توصیه میکند و معتقد است با مصرف مواد خوراکی متنوع سلامتی بدن تضمین میشود.
همچنین بنابه گفته متخصصان این سازمان، مصرف بیش از حد گوشت قرمز، احتمال ابتلا به سرطان روده را افزایش میدهد. بررسیهای متعدد محققان انجمن سرطان بریتانیا نشان میدهد که مردم برای پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان، بهویژه روده، باید مصرف گوشت خود را به ۷۰ گرم در روز محدود کنند.
فواید رژیم غذایی گوشتخواری
گوشت منبعی عالی از پروتئین است که برای رشد عضلات، ترمیم بافتها و عملکرد خوب سیستم ایمنی بدن ضروری است. با مصرف گوشت، آهن و ویتامین B12 کافی به بدن میرسد که از کمخونی پیشگیری کرده و عملکرد سیستم عصبی بدن را بهبود میدهد. درضمن اسیدهای چرب امگا۳ با مصرف گوشت برخی حیوانات مانند ماهیها جذب بدن شده و موجب سلامت قلب و مغز میشود.
مضرات رژیم غذایی گوشتخواری
مصرف بیش از حد گوشت، بهویژه گوشت قرمز، مقدار چربیهای اشباعشده و کلسترول بد خون را بالا میبرد و فرد را در معرض بیماریهای قلبیعروقی قرار میدهد. بیماریهای گوارشی، کمبود برخی از ویتامینها و مواد معدنی مانند ویتامین C، منیزیم و فیبر و افزایش خطر ابتلا به سرطان از دیگر مشکلاتی است که رژیم غذایی گوشتخواری، فرد را به آنها مبتلا میکند.
منبع: