استاندار تهران: ۸۵ درصد از ظرفیت سد‌های پنج‌گانه تامین آب تهران خالی است 

۲ هفته پیش ۷

 ۸۵ درصد از ظرفیت سد‌های پنج‌گانه تامین آب تهران خالی است 

استاندار تهران با بیان اینکه ۷۰ درصدآب شرب استان از طریق چاه‌ها و ۳۰ درصد از سد‌ها صورت می‌گیرد گفت: ۸۵ درصد از ظرفیت سد‌های پنج‌گانه تامین آب تهران خالی است.

خبرگزاری میزان -

محمدصادق معتمدیان ظهر امروز یکشنبه، ۷ بهمن ۱۴۰۳ در نشست خبری با اصحاب رسانه بیان کرد: یکی از مهمترین موضوعاتی که باید به آن توجه کنیم بارگذاری جمعیتی است که امروز در تهران داریم. تهران پر تراکم‌ترین استان کشور است.

وی افزود: به‌دلیل تراکم جمعیتی تهران، این شهر یکی از بزرگترین مصرف کنندگان آب شرب در استان است. ۴۲ درصد از سهم آبی استان در بخش شرب تهران مصرف می‌شود. در ۱۰ سال گذشته ۷۰ درصد آب شرب استان از طریق ۵ سد و ۳۰ درصد از چاه‌های آب بوده، اما امروزه وضعیت تامین آب برعکس شده و۷۰ درصد از طریق چاه‌ها و ۳۰ درصد از سد‌ها صورت می‌گیرد و برداشت بی‌رویه از سفره‌های زیرزمینی وضعیت نامناسبی را ایجاد کرده است. 

استاندار تهران افزود: ۸۵ درصد از ظرفیت سد‌های ۵گانه تامین آب تهران خالی است. احداث تونل ۲۸ کیلومتری از سد لار به لتیان برای تامین آب شرب شرق تهران صورت می‌گیرد تا از هدر رفت آب جلوگیری کند. اقدامات زیادی برای تامین آب شرب تهران در دست انجام است، اما فرهنگسازی و صرفه جویی نیز بسیار مهم است. 

وی با اشاره به اثرگذاری استان تهران در بخش اقتصادی کشور گفت: استان تهران رتبه اول سپرده گذاری بانکی را به خود اختصاص داده و ۵۴ درصد از منابع درآمدی مالیات دولت از استان تهران تامین می‌شود. 

استاندار تهران با اشاره به اینکه چالش بزرگی در حوزه تامین فضای آموزشی در تهران داریم، گفت: کمبود ۱۳ هزار کلاس درس در تهران از سوی سازمان‌نوسازی مدارس احصا شده است. تحقق سرانه فضای آموزشی ۶.۱ در برنامه هفتم توسعه برای تهران دیده شده است.

معتمدیان با اشاره به بازدید اخیر از شهر قدس گفت: این شهرستان نیاز به ساخت هزار و ۶۰۰ کلاس درس دارد. امیدواریم تا پایان دولت سرانه‌های استان را به سرانه ملی و عدد ۶.۱ ارتقا دهیم. در شهر قدس تامین زمین برای ساخت مدارس انجام شده و بناست ۵ مدرسه ۱۵ کلاسه توسط شهرداری و ۱۰ مدرسه توسط مشارکت‌های مردمی و ۱۱۵ مدرسه نیز توسط سازمان‌نوسازی مدارس ساخته شود.

استاندار تهران با بیان اینکه سرانه‌های بهداشتی و درمانی نیز وضعیت مناسبی ندارد، گفت: بسیاری از هموطنان برای دریافت خدمات پزشکی به تهران سفر می‌کنند. 

وی با تاکید بر اینکه توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر اعم از بادی و آفتابی از سیاست‌های دولت است، افزود: تهران جزو استان‌هایی است که ۳۰۰ روز آفتابی دارد و از نظر فنی هم طبق بررسی‌هایی که شده یکی از استان‌های مستعد برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی است. احداث ۱۰۰ نیروگاه صد مگاواتی کوچک مقیاس خورشیدی در دستورکار است. 

معتمدیان با اشاره به اینکه رویکردمان این است که شناخت کامل از شهرستان‌های استان داشته باشیم، گفت: به‌دنبال رفع احساس تبعیض در بین شهرستان‌های استان هستیم. نگاه عدالتمحور برای اعطای سرانه‌ها را مدنظر داریم. برقراری توازن و تعادل در توسعه استان در اولویت است. تلاش داریم هفته‌ای یک سفر به شهرستان‌های استان داشته باشیم و این بازدید‌ها مقدمه‌ای برای سفر استانی رئیس جمهور به تهران است.

وی با بیان اینکه قانون هوای پاک را داریم که قطعا اجرای کامل آن در کاهش آلودگی هوا موثر خواهد بود، گفت: امروز ۷ سال از تصویب این قانون می‌گذرد، اما همچنان شاهد آلودگی هوا هستیم. ۵۲ درصد از آلودگی هوای تهران به عوامل متحرک از جمله وسایل نقلیه اختصاص دارد چراکه ۴ ونیم میلیون دستگاه خودرو در تهران تردد دارند.

استاندار تهران گفت: ۹۵ هزار تاکسی در تهران بالای ۲۰ سال عمر دارند، بیشترین آلایندگی شهر تهران مربوط به اتوبوس‌ها است. شش هزار تاکسی برقی بناست توسط شهرداری به ناوگان حمل و نقل اضافه شود. 

معتمدیان با اشاره به اینکه ۱۴۵۰ پروژه نیمه تمام در همه بخش‌ها در تهران داریم، گفت: با توجه به سرانه‌های پایین استان در بخش‌های مختلف لازم است تا تعادل در توزیع اعتبارات و تخصیص امکانات درنظر گرفته شود. وقتی ملک مازاد از سوی هر وزارتخانه و ارگانی به‌فروش می‌رسد منابع آن باید در قالب بسته رونق برای پروژه‌های اولویت دار در نظر گرفته شود.

انتهای پیام/


مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->