افزایش شفافیت و کاهش فرار مالیاتی با مشارکت‌دادن مودیان مالیاتی در تعیین سرنوشت مالیات خود

۲ هفته پیش ۴

افزایش شفافیت و کاهش فرار مالیاتی با مشارکت‌دادن مودیان مالیاتی در تعیین سرنوشت مالیات خود

یک نماینده مجلس با اشاره به اثرات مثبت مشارکت‌دادن مودیان مالیاتی در تعیین سرنوشت مالیات خود، گفت: افزایش شفافیت در هزینه‌های مالیاتی، افزایش انگیزه مودیان برای پرداخت مالیات، کاهش فرار مالیاتی و افزایش درآمد‌های دولت از جمله مزایای این اقدام است.

خبرگزاری میزان -

مالیات به‌عنوان یکی از مهم‌ترین منابع درآمدی پایدار دولت‌ها مطرح است. از این منبع درآمدی می‌توان به‌عنوان یک ابزار در راستای حمایت از اقشار ضعیف و متوسط و کمک به بخش تولید استفاده کرد.

دولت‌ها موظف به دریافت مالیات حقه از مودیان هستند و باید آن را به نفع عموم مردم به کار بیندازند؛ از طرفی، مالیات‌دهندگان نوعی مقاومت ذهنی در مقابل پرداخت مالیات دارند. به همین دلیل، نیاز است سیاست‌هایی در راستای شفاف‌سازی محل هزینه‌کرد مالیات‌ها به اجرا گذاشته شود. 

مالیات منبع اصلی درآمد دولت‌ها در دنیا محسوب می‌شود

در همین زمینه اکبر پولادی، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با میزان با اشاره به اینکه شفاف‌سازی امور مالیاتی کشور از اهمیت بالایی برخوردار است و باید با جدیت در دستور کار باشد، تصریح کرد: دریافت مالیات در همه‌جای دنیا متداول است و یک موضوع کاملاً پذیرفته شده است. دولت باید به وصول درآمد‌های مالیاتی بپردازد و آنها را به نفع عموم مردم به کار بیندازد. 

وی ادامه داد: در روند مالیات‌ستانی باید طوری عمل کنیم که بیش‌ترین ارتباط را با مالیات‌دهندگان بگیریم. به‌نحوی که فرهنگ مالیاتی کشور ارتقا پیدا کند و مالیات‌دهی به‌عنوان یک امر معمول وجود داشته باشد.

این نماینده مجلس تاکید کرد: از گذشته‌های دور مالیات‌ستانی در کشور وجود داشته اما بیشتر از کارمندان دولت و کسانی که در دسترس سازمان امور مالیاتی قرار دارند، مالیات دریافت می‌شده است. حالا سیاست کلی در این راستا است که همگان متناسب با درآمدشان، مالیات پرداخت کنند.

وی اظهار کرد: برای برقراری عدالت، حمایت از اقشار ضعیف و متوسط به لحاظ مالیاتی باید در دستور کار قرار گیرد و در مقابل با فرار مالیاتی مقابله شود. 

درآمدهای مالیاتی باید صرف امور زیربنایی شود

پولادی در ادامه گفت: در اکثر کشورهای پیشرفته درآمد‌های مالیاتی در امور عمرانی و زیربنایی و اداره کشور به کار می‌افتد و ما نیز باید به این سمت حرکت کنیم.

این نماینده مجلس اظهار کرد: دولت باید همزمان با اعمال سیاست‌هایی برای دریافت مالیات از همگان، به سمت اجرای طرح‌هایی برود که انگیزه مردم را برای پرداخت مالیات بالا ببرد و البته تا جایی‌که می‌توانیم باید از روش‌های قهری برای دریافت مالیات اجتناب کنیم.

به گفته پولادی این واقعیت بر کسی پوشیده نیست که بدون دریافت مالیات حقه از همگان امکان پیشبرد پروژه‌های عمرانی و اداره کشور وجود ندارد. اما باید برقراری ارتباط با مودیان و شفاف‌سازی محل هزینه‌کرد مالیات‌ها نیز در دستور کار باشد.

وی ادامه داد: اجرای طرح مشارکت‌دادن مردم در محل مصرف مالیات‌ها، جزو اقدامات خوبی بود که در زمینه برقراری ارتباط با مودیان و مردمی‌سازی نظام مالیاتی کشور به اجرا گذاشته شده است.

 این نماینده مجلس با بیان اینکه از محل اجرای طرح مشارکت‌دادن مردم در محل مصرف مالیات‌ها بیش از ۲ هزار پروژه تأمین مالی شده‌اند، گفت: اختصاص مبالغ به پروژه‌های عمرانی کشور و اقدام مثبت و عاقلانه‌ای است. مردم به انجام کار‌های عام‌المنفعه و کمک به مدرسه‌سازی، ساخت بیمارستان و درمانگاه علاقه دارند. 

پولادی با اشاره به اینکه طرح مشارکت‌دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات بستری فراهم کرده که مردم مالیات پرداختی‌شان را به پروژه‌های مورد علاقه‌ خود اختصاص دهند، اظهار کرد: این امر از یک طرف رضایت خاطر مودیان را برای پرداخت مالیات در پی دارد و از طرف دیگر، تأمین اعتبار پروژه‌های عمرانی کشور صورت می‌گیرد. 

این نماینده مجلس معتقد است مشارکت‌دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات‌ها نتایج خوبی به‌دنبال داشته است؛ در لایحه بودجه ۱۴۰۴ مصوب شد که این طرح طی سال آتی نیز ادامه پیدا کند.

انتهای پیام/



مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->