افزایش ۱۷ درصدی برق تحویلی نسبت به سال ۱۴۰۰

۵ ساعت پیش ۱

افزایش ۱۷ درصدی برق تحویلی نسبت به سال ۱۴۰۰

ناظر عالی مدیریت مصرف در شرکت‌های توزیع برق با بیان اینکه تأمین برق صنایع در اوج بار سال جاری مشابه سال قبل بود، گفت: میزان برق تحویلی به صنایع انرژی بر در سال جاری نسبت به سال ۱۴۰۰ به میزان افزایش ۱۷ درصد افزایش یافت.

خبرگزاری میزان -

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، سید سعید میرشریفی درباره وضعیت تأمین برق صنایع در سال جاری گفت: طبق آمار، برق صنایع در اوج بار سال جاری مشابه سال قبل تأمین شد و از آن سو برق تحویلی صنایع انرژی‌بر نسبت به سال ۱۴۰۰، هفده درصد افزایش یافت، به طوری که فولادی‌ها ۱۳.۷درصد، صنایع سیمانی ۱.۸درصد، صنایع فلزی ۲۵ درصد و سایر صنایع انرژی‌بر ۳۱درصد انرژی بیشتری نسبت به سال ۱۴۰۰ دریافت کرده‌اند.

وی افزود: این آمار و ارقام همچنین بیانگر آن است که وزارت نیرو در سال جاری با وجود مشکلات و افزایش شدید فاصله میان میزان عرضه و تقاضای برق، نهایت تلاش خود را برای تأمین برق تحویلی به بخش صنعت به کار بسته است.

میرشریفی ادامه داد: در سال جاری تلاش شده است تا برنامه مدیریت مصرف صنایع در هر منطقه به طور کامل مشابه با سال گذشته و حتی بهتر از آن اجرا شود تا برق بیشتری به صنایع تحویل شود.

ناظرعالی شرکت‌های توزیع در همین رابطه توضیح داد: به عنوان نمونه در آبان‌ماه سال جاری (۱۴۰۳) نسبت به آبان‌ماه سال قبل (۱۴۰۲)، میزان انرژی تحویلی به صنایع با تمامی مشکلات و کمبودها، بهبود یافته و به میزان ۱.۶۳ درصد رشد داشته است، این در حالی است که در آبان‌ماه وزارتخانه‌های نیرو و نفت با مشکلات متعددی در هماهنگی و تامین انرژی (برق، گاز و گازوئیل) دست و پنجه نرم می‌کردند. پس تامین انرژی صنایع در اولویت دولت چهاردهم است.

میرشریفی با تأکید بر اینکه رشد تحویل انرژی برق همپای رشد ظرفیت صنایع در سال ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ که میزان ۵.۸ درصد بوده، نیست، افزود: در خصوص این موضوع نیز وزارت‌نیرو با همکاری وزارت صمت قوانینی مانند قانون ماده ۴ مانع زدایی از صنایع را اجرا کرده است که شامل برنامه‌هایی مانند احداث نیروگاه توسط صنایع سرمایه‌گذار و اعطای مجوز‌های مصرف انرژی تولید شده خود و فروش مازاد آن را در قالب قرارداد دو جانبه با قیمت توافقی یا با بهای بازار بورس انرژی به سایر صنایع است.

وی در همین رابطه افزود: احداث نیروگاه خودتامین صنایع به ظرفیت ۱۰ هزار مگاوات، در سال‌های آینده با افزایش جذابیت‌های ایجاد شده برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در صنعت نیروگاهی منجر به حل کامل مشکل تأمین برق صنایع خواهد شد.

ناظرعالی شرکت‌های توزیع برق در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه دولت نسبت به ارائه بسته‌های حمایتی از صنایع اقدام کرده است، گفت: ارائه تسهیلات، کاهش یا تعویق اقساط مالیات، اعطای ارز بیشتر برای تامین مواد اولیه و در اولویت قرار دادن اختصاص ارز صنایعی که اقدام به احداث نیروگاه تجدیدپذیر (خورشیدی و...) از جمله بسته‌های حمایتی دولت برای حمایت از صنایع در راستای احداث نیروگاه خود تأمین است.

میرشریفی در رابطه با وضعیت تأمین برق صنایع اضافه کرد: نکته قابل تأمل پیرامون تأمین برق صنایع آنکه برای مثال در فروردین سال جاری و زمانی که صنایع ایران بدون محدودیت برق و گاز بودند، آمار‌ها حکایت از کاهش سنگین تولید داشت، به گونه‌ای که گزارش تولید فروردین صنایع در سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد ۷ کارخانه از ۱۰ صنعت برتر بورسی ایران در مجموع نسبت به فروردین سال قبل کاهش تولید داشته‌اند. به عنوان نمونه فولاد هرمزگان و ذوب‌آهن اصفهان به ترتیب با ۲۵.۳درصد و ۲۴.۶درصد کاهش صدرنشین افت تولید در فروردین سال جاری نسبت به سال قبل بودند و این در حالی است که در این بازه زمانی صنایع محدودیتی در خصوص تأمین برق و گاز نداشتند.

انتهای پیام/


مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->