سخنگوی دستگاه قضا در نشست خبری (۷ اسفندماه) در رابطه با اقدامات دستگاه قضا در پیشگیری از وقوع جرم در فروش برخط طلا توضیحاتی ارائه داد.
اصغر جهانگیر، سخنگوی دستگاه قضا در نشست خبری مشترک با علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران، (۷ اسفندماه) در پاسخ به این سوال که اقدامات دستگاه قضا در جلوگیری از وقوع جرم در صندوقهای طلا و سایتهایی که جدیدا اقدام به فروش طلا به صورت آنلاین میکنند، چیست؟ توضیحاتی ارائه داد.
مردم باید مراقب باشند با چه کسی معامله میکنند، جوانب و اهلیت و صلاحیت و توانمندی طرف معامله را از طریق قانونی و مشاوره با افراد دارای صلاحیت احراز کنند.
به جهت پیشگیری از وقوع جرم و صیانت از حقوق عامه و با عنایت به اینکه هیئت مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار، ساماندهی سکوهای فروش برخط طلاهای آب شده را به وزارت صمت محول کرده است، لذا معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم با نمایندگان سایر دستگاههای مرتبط از جمله وزارت صمت، اتاق اصناف، اتحادیه طلا و جواهر و .. جلساتی را در این رابطه داشته است و ضمن بررسی موضوع و آسیبها و جرایم احتمالی بر انجام وظایف پیشگیرانه هر دستگاه تاکید کرده است.
از جمله مسائلی که در این جلسات تاکید شده بحث تسریع در تدوین و ابلاغ ضوابط فروش برخط طلا در هیئت مقررات زدایی است.
نکته بعد رصد و پایش مستمر سکوهای فروش برخط طلا توسط نهادهای ذیربط و پولی و بانکی و الزام به تامین ضمانتهای معتبر متناسب با میزان فروش به منظور پیشگیری از کلاهبرداری، پولشویی و یا خالی فروشی، است.
موضوع دیگر ایجاد انبار هوشمند نگهداری طلا و ایجاد سامانههای نظارتی الکترونیکی هوشمند است که در این جلسه مورد تاکید قرار گرفته است.
همچنین توسط دادستانی کل کشور مقرر شد، سایتهای غیرمجاز فروش طلا شناسایی و طی فرآیندهای قانونی بلافاصله پلمب و مسدود شوند و موجودی طلای فروخته شده در بانک مورد وثوق تامین، احراز و نگهداری شود و نظارتها در آینده به صورت برخط و سیستمی انجام شود.
دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی باید نسبت به شناسایی و ارائه گزارش سایتهای غیرمجاز فروش برخط طلا ورود کرده و با همکاری سایر دستگاههای اجرایی اجازه ندهند هیچ سایت غیر مجازی اقدام به فروش طلای آب شده و برخط اقدام کنند. از رسانهها میخواهیم نسبت به آگاه سازی در این رابطه کمک کنند.
انتهای پیام/