به گزارش «یافا ذیب»، خبرنگار تسنیم در رامالله، از زمان صدور حکم بازداشت بینالمللی علیه «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی توسط دادگاه کیفری بین المللی (لاهه) در نوامبر 2024 حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به کرانه باختری شدت گرفته است. این منطقه هر روز شاهد تشدید یورشها، دستگیریها و گسترش دامنه شهرکسازیهاست که ضمن به خطر انداختن حیات فلسطینیان، قوانین بینالمللی را نیز نقض میکند.
اعلام خبر توقف فعالیت اداره مدنی کرانه باختری در کنار تخصیص 24 هکتار دیگر این منطقه به منظور احداث شهرکهای جدید صهیونیستنشین، نشانههای دیگری از آغاز عملی طرح الحاق کرانه باختری توسط کابینه تندروی نتانیاهو است.
«واصل ابو یوسف»، عضو کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین در گفتگو با تسنیم نسل کشی 15 ماهه اسرائیل در غزه را از یک سو متاثر از پشتیبانیهای بیشائبه آمریکا از آغاز و تداوم جنگ و از سوی دیگر ناشی از فشار و عزم جامعه بینالمللی برای توقف جنگ و اجرای قطعنامههای بینالمللی میداند.
«تیسیر الزبری»، نویسنده و تحلیلگر سیاسی فلسطینی با اشاره به بیاعتناییهای مکرر تلآویو به قطعنامههای بین المللی به ویژه قطعنامههای 181، 194 و 242 سازمان ملل میافزاید: کار به جایی رسیده است که نماینده اسرائیل در مقابل مهمترین تریبون بینالمللی، منشور سازمان ملل را جلوی چشم جهانیان پاره میکند.
تحلیلگران بر این باورند تشدید سیاستهای تهاجمی و تنشزای اسرائیل در کرانه باختری متاثر از تحولات داخلی این رژیم است، تا جایی که فشارهای سیاسی و حقوقی علیه بنیامین نتانیاهو ممکن است او را به پیشبرد سیاستهای الحاق کرانه باختری و تشدید تنش (با فلسطینیان) به عنوان ابزاری برای بسیج حمایت داخلی به سود خود سوق دهد، آن هم در شرایطی که مسئله فلسطین همچنان با مرحله جدیدی از چالشها دست و پنجه نرم میکند.
در همین راستا فشارها از سوی «ایتمار بن گویر»، وزیر امنیت داخلی و «بتسلائل اسموتریچ»، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی به منظور اجرای نهایی طرح الحاق کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی به ویژه از زمان بازگشت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا به کاخ سفید در حال شدت گرفتن است تا شاید با اتمام این پروژه موهوم، گامی مهم در مسیر تشکیل پروژه صهیونیستی «اسرائیل بزرگ» برداشته شود.
در حدفاصل صدور حکم بازداشت بینالمللی علیه نتانیاهو توسط دیوان لاهه در اواخر نوامبر 2024 و تشدید تنش بیسابقه در عرصه میدانی در غزه و کرانه باختری، فلسطینیها نسبت به کارآمدی تحرکات بینالمللی با هدف توقف جنایات اشغالگران و امکان مقابله با طرحهایی همچون الحاق کرانه باختری که زندگی و آینده آنها را تهدید میکند، دچار تردید هستند، به ویژه که اظهارات تهدیدآمیز دونالد ترامپ در مورد دو پرونده آتشبس غزه و تبادل اسرای اسرائیلی و فلسطینی بر این نگرانی دامن زده است.
انتهای پیام/