امپراتوری جنایت‌های جهانی سیا؛ پاکسازی ادعایی برای سفیدشویی

۱ روز پیش ۲

امپراتوری جنایت‌های جهانی سیا؛ پاکسازی ادعایی برای سفیدشویی

ترامپ در حالی مدعی اجرای پاکسازی در سیا است که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا یک امپراتوری جهانی جنایت را به‌صورت تاریخی اداره می‌کند.

خبرگزاری میزان -

اقدام دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا برای آنچه پاکسازی در نهاد‌های این کشور خوانده می‌شوند، شامل سیا (سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا) نیز شد تا این سازمان نیز به‌اصطلاح پاکسازی شود، اما تاریخ کودتا، جاسوسی، جنگ، شکنجه و وسواس به ترور سیا با چنین اقدام‌هایی پاک نمی‌شود.

کارنامه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا مملو از رویداد‌هایی است که این امپراتوری جنایت‌کار در سراسر جهان انجام داده است.

سیا از سال ۱۹۴۷ تا ۱۹۴۹، اسلحه و پول نقد را به یونان فرستاد تا به جنگ داخلی در این کشور دامن بزند؛ سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در سال ۱۹۴۸، از «همه ابزار‌های ممکن» برای نجات دولت طرفدار آمریکا در ایتالیا استفاده کرد.

سیا و‌ ام‌آی ۵ در سال ۱۹۵۳، پس از ملی شدن نفت ایران، کودتا کردند؛ رئیس‌جمهور گواتمالا در سال ۱۹۵۴ پس از ظاهر شدن به‌عنوان تهدید برای منافع شرکت یونایتد فروت، قربانی کودتای سیا شد.

اتحاد جماهیر شوروی، جمهوری دموکراتیک آلمان، لهستان، چین و کره شمالی در دهه ۱۹۵۰ سیا را به پخش آفت مهاجم برای تضعیف امنیت غذایی متهم کردند؛ سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا حشره‌هایی را برای گسترش بیماری‌ها امتحان کرد.

سیا پس از به قدرت رسیدن فیدل کاسترو در کوبا در سال ۱۹۵۹، به معنای واقعی کلمه صد‌ها توطئه برای کشتن او برنامه‌ریزی و اجرا کرد.

وزارت دفاع آمریکا و سیا در سال ۱۹۶۲، توطئه‌ای برای انجام حمله با پرچم دروغین در شهر‌های آمریکا انجام دهند تا کوبا را مقصر بدانند و تهاجم خود به این کشور را توجیه کنند.

سیا بعدا کوبا را با استفاده از تروریسم هدف قرار داد، ازجمله اقدام‌های تروریستی آمریکا علیه کوبا، هدف قرار دادن یک هواپیمای مسافربری غیرنظامی در سال ۱۹۷۶ بود که منجر به کشته شدن ۷۳ نفر شد.

سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در سال ۱۹۶۲، اطلاعاتی را درباره محل اختفای نلسون ماندلا، رهبر ضد آپارتاید آفریقای جنوبی، به مقام‌های این کشور ارائه کرد؛ ماندلا ۲۷ سال زندانی شد.

در فهرست ترور‌های سیا علاوه بر فیدل کاسترو، پاتریس لومومبا، رئیس‌جمهور کنگو و نگو دین دیم، رهبر ویتنام جنوبی قرار داشتند که قربانی این اقدام تروریستی شدند.

سیا در سال ۱۹۶۶، به برکناری سوکارنو، رئیس‌جمهور اندونزی، کمک کرد و دیکتاتوری را جایگزین وی کرد که حدود ۳ میلیون نفر را کشت.

سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در سال ۱۹۷۳، علیه سالوادور آلنده، رئیس‌جمهور شیلی، کودتا کرد و حکومت نظامی معروف به شکنجه، ناپدید شدن و زندانی شدن دسته‌جمعی را جایگزین وی کرد.

حکومت جدید شیلی با کمک سیا در سال ۱۹۷۵، عملیات کندور را راه‌اندازی کردند؛ این عملیات به دیکتاتور‌های آمریکای لاتین کمک کرد که مخالفان را سرکوب کنند و به بی‌ثباتی دامن بزنند.

سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰، مواد مخدر را در آسیا و آمریکای لاتین هم برای کسب درآمد و هم برای حمایت از متحدان منطقه‌ای خود قاچاق می‌کرد.

روزنامه‌نگار تحقیق افشاکننده این واقعیت در سال ۲۰۰۴ به قتل رسید.

شهروندان آمریکایی نیز از جنایت‌های سیا مصون نبوده‌اند؛ سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در سال ۱۹۵۰، آزمایش‌هایی را با نام‌های Project BLUEBIRD و MK ULTRA با استفاده از دارو‌ها برای اصلاح رفتار آغاز کرد.

در سال ۲۰۱۹، یک روزنامه‌نگار تحقیقی، نقش MKULTRA در قتل‌های منسون در دهه ۱۹۶۰ را روشن کرد تا جنبش صلح هیپی را بی‌اعتبار کند.

سیا در دهه ۱۹۵۰، شنود بدون مجوز از شهروندان آمریکایی را آغاز کرد؛ سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در دهه ۱۹۷۰ اطیمنان داد که دیگر دست به چنین کاری نمی‌زند، اما ادوارد اسنودن و ویکی‌لیکس در دهه ۲۰۱۰ فاش کردند که سیا و آژانس امنیت ملی NSA تقریبا همه دستگاه‌های ارتباطی در سراسر جهان را زیر گرفته‌اند.

افشاگری ویکی‌لیکس در سال ۲۰۱۷ نشان داد که سیا می‌تواند هک خارجی را با استفاده از ابزار Marble Framework جعل کند.

رسانه‌های آمریکایی در سال ۲۰۲۴، فاش کردند که سیا خدمات امنیتی اوکراین را از پایه، از جمع‌آوری اطلاعات تا تکنیک‌های شکنجه، بازسازی کرده است.

یک مورخ در سال ۱۹۹۹، فاش کرد که سیا علاوه بر کودتا و قتل، در پروژه‌های عجیب و غریبی مانند تامین مالی هنر، ازجمله «هنر مدرن» انتزاعی شرکت داشته است.

یکی از جنایت‌های سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا که کمتر بدان پرداخته شده، نقش این آژانس در ایجاد تجارت مدرن مواد مخدر در قاره آمریکا است.

به گزارش اسپوتنیک، رسانه‌های اصلی آمریکا در روز‌های اخیر گزارش‌هایی از نقش به‌اصطلاح خیرخواهانه سیا در مبارزه با مواد مخدر خبر دادند.

این گزارش‌ها که با دقت تنظیم شده‌اند، با فاصله زمانی اندکی از گزارش وزارت خارجه آمریکا درباره معرفی هشت سازمان قاچاق مواد مخدر آمریکای لاتین به‌عنوان سازمان‌های تروریستی جهانی منتشر شدند.

واقعیت‌ها نشان می‌دهند که سیا به جای دشمن باند‌های مواد مخدر، از پیشرانان آن‌ها بوده و خشونت و مرگ را برای جوامع آمریکایی به ارمغان برده است.

در سال ۱۹۸۵ فاش شد که سیا در قاچاق کوکائین به آمریکا دست داشت.

یک گزارشگر تحقیقی در سال ۱۹۹۶، به‌طور مستقل ادعا‌هایی درباره ارتباط همه‌گیری کراک که شهر‌های داخلی آمریکا را تکان داده بود با قاچاقچیانی که از حمایت سیا برخوردار بودند، تایید کرد و توضیح داد.

دولت آمریکا در ادامه تلاش کرد تا همه اطلاعات درباره دخالت‌های سیا را زیر فرش بروبد و جسد روزنامه‌نگار افشاگر در سال ۲۰۰۴ در خانه اش پیدا شد.

موارد دیگری نیز از امپراتوری جهانی قاچاق مواد مخدر سیا وجود دارد.

پل هلیول، از افسران سیا به‌عنوان پیشگام معامله مواد مخدر این آژانس شناخته می‌شود؛ وی در سال ۱۹۶۲، بانک Castle & Trust را در باهاما ایجاد کرد تا از عملیات سیا علیه کوبا و دیگر کشور‌های ضد آمریکایی در سراسر آمریکای لاتین حمایت کند.

هلیول قبل از آن، Overseas Supply یک شرکت پیشروی سیا که تریاک برمه‌ای را برای تامین مالی جنگ کثیف علیه چین قاچاق می‌کرد، اداره می‌کرد.

رسوایی باهاما در سال ۱۹۷۳ در جریان تحقیقات فرار مالیاتی افشا شد و ریچارد نیکسون، رئیس‌جمهور وقت آمریکا تلاش کرد با ایجاد آژانس مبارزه با مواد مخدر (DEA) در مقابل سیا بایستد؛ برخی معتقدند این اقدام، در کنار توجه نیکسون به دیگران اقدام‌های سیا، به تسریع رسوایی واترگیت و و استعفای او در سال ۱۹۷۴ کمک کرد.

بری سیل، قاچاقچی معروف مواد مخدر و اسلحه آمریکایی، کارتل مدلین را اداره می‌کرد و به گفته مقام‌های آمریکایی، به‌عنوان یک مامور دوجانبه استخدام شد.

الکساندر کاکبرن، روزنامه‌نگار تحقیقی و برخی دیگر می‌گویند «سیل» از زمان موضوع‌های خلیج خوک‌ها و جنگ ویتنام مامور سیا بوده است.

خوان پابلو اسکوبار، پسر موسس کارتل مواد مخدر مدلین در سال ۲۰۱۷، تایید کرد که پدرش برای سیا کار می‌کرد؛ وی اعلام کرد که مواد مخدر توسط «سیل» و دیگران مستقیما به یک پایگاه نظامی آمریکا در فلوریدا قاچاق می‌شود.

یک گزارشگر مستقل، تشکیل کارتل‌های بزرگ مکزیکی را تحت حمایت اداره امنیت فدرال که وی آن‌ها را به همراه برخی از روسای جمهور سابق مکزیک عملا کارمند سیا توصیف کرد، ثبت کرده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهند که سیا در قتل شماری از خبرنگارانی که در حال تحقیق درباره همکاری سیا و باند‌های مواد مخدر بودند، دست داشته است.

یک روزنامه‌نگار شیلیایی در سال ۲۰۱۲، نقشه‌ای را برای قاچاق کوکائین از بولیوی به شیلی، اروپا و آمریکا با هدف جمع‌آوری کمک‌های مالی برای عملیات بی‌ثبات کردن دولت وقت اکوادور، کشف کرد.

سیا تنها آژانس آمریکا نیست که در قاچاق مواد مخدر و همکاری با کارتل‌ها دست دارد.

اداره الکل، تنباکو، اسلحه گرم و مواد منفجره (که معمولا به‌عنوان ATF نامیده می‌شود) در سال ۲۰۱۰ با اتهام‌هایی درباره فروش تسلیحات به کارتل‌های مواد مخدر مکزیکی مواجه شد.

این پرونده رسوایی بزرگی برای دولت اوباما شد.

چند سال بعد، اسناد دادگاهی منتشر شدند که نشان می‌دادند نهاد یادشده در سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۲، با کارتل سینالوآ به رهبری خواکین ال چاپو گوزمان همکاری می‌کرد و در ازای دریافت اطلاعات در مورد کارتل‌های رقیب، مواد مخدر را به آمریکا قاچاق می‌کرد.

انتهای پیام/

مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->