گزارشگر ویژه سازمان ملل ضمن محکوم کردن حبس دستهجمعی فلسطینیان در زندانهای رژیم صهیونیستی، گفت که دادگاه لاهه باید این موضوع را بررسی میکرد.
فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل درمورد وضعیت حقوق بشر در سرزمینهای اشغالی فلسطین حبس چندین دههای فلسطینیان را در زندانهای رژیم صهیونیستی محکوم کرد.
آلبانیز در واکنش به انتشار تصاویری از وضعیت جسمانی اسیران آزادشده فلسطینی از زندانهای رژیم صهیونیستی، گفت: چندین دهه حبس وحشیانه دستهجمعی فلسطینیان تحت آپارتاید اسرائیل کاملا مستند است.
این یکی از جرایمی است که ماهیت گسترده و نظاممند دارد و دیوان بینالمللی کیفری (ICC) باید تاکنون آن را بررسی میکرد.
گزارشگر ویژه سازمان ملل ابراز امیدواری کرد که دادگاههای داخلی کشورها در حمایت از عدالت بینالمللی اقدام کنند.
این درحالی است که نمایندگان ۹ کشور در گردهمآیی در لاهه به میزبانی سازمان سیاسی بینالمللی «ترقی بینالملل» خواستار اقدامهای دیپلماتیک و اقتصادی علیه رژیم صهیونیستی بهدلیل نقص گسترده حقوق بشر و قوانین بینالملل در غزه شدند.
نمایندگان کشورهای آفریقای جنوبی، مالزی، نامیبیا، کلمبیا، بولیوی، شیلی، سنگال، هندوراس و بلیز پس از این گفتوگو اعلام کردند که این گروه را برای دفاع از حقوق فلسطین ایجاد میکنند.
این گروه گفت: در مواجهه با جرایم بینالملل نمیتوانیم منفعل باشیم و مصمم هستیم به تعهدهای خود برای پایان دادن به اشغالگری اسرائیل در کشور فلسطین و حمایت از تحقق حق مسلم مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت خود پایبند باشیم.
این گروه در بیانیهای قصد خود را برای حمایت از رویکرد دیوان بینالمللی کیفری، پیروی از تعهدها براساس اساسنامه رم، با توجه به احکام بازداشت مقامهای صهیونیست و اجرای اقدامهای موقت دیوان بینالمللی دادگستری اعلام کرد.
این گروه همچنین به تمایل خود برای جلوگیری از تهیه یا انتقال تسلیحات، مهمات و تجهیزات مرتبط به رژیم صهیونیستی اشاره کرده است.
در این بیانیه قصد این گروه برای جلوگیری از پهلوگیری کشتیها در هر بندری که خطر آشکار استفاده از کشتی برای حمل سوخت نظامی و تسلیحات به اراضی اشغالی وجود دارد، اعلام شده است.
آفریقای جنوبی در دسامبر ۲۰۲۳ (آذر/دی ۱۴۰۲) یک رویه حقوقی را علیه رژیم صهیونیستی آغاز کرده و جرم نقض کنوانسیون نسلکشی را در ارتباط با فلسطینیها در غزه مطرح کرد. از آن زمان بسیاری از کشورها ازجمله نیکاراگوئه، کوبا، کلمبیا، لیبی، مکزیک، فلسطین، اسپانیا و ترکیه به این پرونده ملحق شدهاند.
انتهای پیام/