گفتوگو|
مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال تهران گفت: باشگاههای صنعتی فوتبال ایران شاید بسیاری از مشکلات را نداشته باشند اما در چند سال آینده در قانون فیرپلی مالی آسیا به مشکل جدی برمیخورند.
محمدکاظم اولیایی در گفتوگو با میزان، ضمن بیان اینکه ساختارهای مدیریتی در باشگاههای فوتبال ایران به شکل درست تدوین نمیشود، اظهار داشت: در باشگاه استقلال ۲ خلأ وجود دارد؛ مورد اول آن است که چه برنامهای برای آینده این باشگاه وجود دارد؟ به هر حال ۸۵ درصد از سهام این باشگاه متعلق به یک هولدینگ بزرگ است. مورد دوم این است که باشگاه کمیته فنی ندارد که ناظر بر اعمال باشگاه باشد.
وی در ادامه افزود: افراد جدید و حاضر در رأس امور و هیئت مدیره استقلال افرادی محترم و علاقمند به کار در باشگاه هستند که سوابقی هم در گذشته داشتهاند، اما درست اداره یک باشگاه حرفهای نیازمند داشتن ساختارهایی همچون کمیته فنی و داشتن برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای آیندهای بهتر است. سرمربی باشگاه باید توسط یک گروه نظارت و رصد شود و در رابطه با نقل و انتقالات باشگاه با هماهنگی آنها اقدام کند تا مشکلات اخیر به وجود نیاید.
مرجعیت اداره هواداران در باشگاه را از دست دادهایم
مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال مطرح کرد: در رابطه با پیتسو موسیمانه این مشکل و اختلافات به وجود آمد و او بازیکنانی را میخواست که مورد قبول باشگاه نبود؛ اینکه حرف او درست بوده یا مدیران باشگاه، باید توسط کمیته فنی ارزیابی شود تا باشگاه بزرگ استقلال ضربه نبیند.
وی اضافه کرد: اینکه در هر دورهای بازیکنان خارجی یا داخلی به صورت سلیقهای جذب شوند و در نهایت برخی افراد از طریق سکوهای هواداری فشار بیاورند تا به اهدافشان برسند کار درستی نیست؛ مرجعیت اداره هواداران در باشگاه را از دست دادهایم زیرا تعریف درستی از هوادار و باشگاه در فوتبالمان وجود ندارد.
تصمیمات مقطعی معضل فوتبال ماست
اولیایی اشاره کرد: صحبتهای شعارگونه برای هواداران طی سالهای اخیر از باشگاه شنیده شده و این حرفها مشکلات استقلال را حل نمیکند. از نظر فیفا، باشگاه یک بنگاه تجاری و هوادار به عنوان مشتری دائم و باتعصب در نظر گرفته میشود. تصمیمات مقطعی معضل فوتبال ماست و صرفاً برخی مواقع جواب میدهد. اما ما از مدلهای علمی اداره یک باشگاه فوتبال به نحو درست استفاده نمیکنیم و همین اتفاق باعث ایجاد یک سیر نزولی در باشگاههای فوتبال شده است.
اولیایی خاطرنشان کرد: در دهه ۷۰ باشگاه استقلال پرافتخارترین باشگاه آسیا بود و هر زمان استقلال در گروهی قرار میگرفت، تمام تیمهای کشورهای حوزه خلیج فارس و حتی آسیا وحشت میکردند و آن گروه برایشان تبدیل به گروه مرگ میشد، اما اکنون در کجای آسیا قرار داریم؟ در عقبگرد قرار گرفتهایم.
باید نگران باشگاههای بیساختار و ورشکسته باشیم
وی اضافه کرد: باید نگران باشگاههای بیساختار و ورشکسته باشیم؛ هواداران و تماشاگران متعصب و پایکاری داریم که به شکل درست از آنها بهرهبرداری نمیشود؛ باشگاههای صنعتی شاید خیلی از مشکلات را نداشته باشند، اما در چند سال آینده به مشکل میخورند.
اولیایی تأکید کرد: در سالهای آینده باشگاههای وابسته به صنعت در رابطه با FairPlay مالی به مشکل میخورند و اجازه شرکت در مسابقات را نخواهند داشت. متأسفانه اصلاً به این موضوع که باشگاه باید درآمدزا باشد و نباید وابستگی داشته باشد توجه نمیشود و ضرر آن در سالهای آینده مشخص خواهد شد.
مدیرعامل اسبق استقلال مطرح کرد: هیچکسی به این موضوع اشاره نکرد؛ از پیروزی استقلال مقابل استقلال خوزستان خوشحال شدیم، اما بزرگترین مشکل اینجا بود باشگاه اسپانسری روی پیراهن خود نداشت! مگر میشود لباس استقلال در بازی به این مهمی که پخش زنده تلویزیونی دارد اسپانسر نداشته باشد؟ باشگاه حرفهای باید از درآمد خودش تیمش را تأمین کند.
انتهای پیام/