رژیم صهیونیستی از زمان تاسیس خود همواره کارزار بازداشت کودکان را ادامه داده و براساس آمارها، حدود ۱۰ هزار کودک فلسطینی در ۲۰ سال گذشته در بازداشتگاه نظامی رژیم صهیونیستی زندانی شدهاند.
گزارشها حاکی از آن است که دستکم ۲۳ کودک اسیر فلسطینی بهعنوان بخشی از توافق آتشبس از زندانهای رژیم صهیونیستی آزاد شدهاند؛ این موضوع پیگرد نظاممند رژیم صهیونیستی علیه کودکان فلسطینی را در دادگاههای نظامی این رژیم مورد توجه قرار میدهد.
از زمان اجرای آتشبس غزه در ۱۹ ژانویه (۳۰ دی) و پایان یافتن بمباران بیوقفه ۱۵ ماهه غزه، دستکم ۲۹۰ اسیر فلسطینی طی ۲ مرحله آزاد شدهاند.
بهگفته موسسه حقوق بشری حمایت از اسیران آدامیر، یک گروه حقوقی مستقر در کرانه باختری، ۳۲۰ کودک پیش از آخرین مبادله زندانیان در زندانهای رژیم صهیونیستی محبوس بودند.
آنچه از کودکان اسیر فلسطینی میدانیم
رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۱۶ قانون جدیدی را معرفی کرد که به آن اجازه میدهد کودکان ۱۲ تا ۱۴ ساله از نظر کیفری مسئول شناخته شوند؛ به این معنی که آنها میتوانند در دادگاه محاکمه شده و به مجازات زندان محکوم شوند. پیش از این، تنها افراد ۱۴ سال یا بیشتر به زندان محکوم میشدند.
این قانون جدید که در تاریخ ۲ آگوست ۲۰۱۶ (۱۲ مرداد ۱۳۹۵) در کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی تصویب شد، مقامهای صهیونیست را قادر میسازد کودکی را که به جرایم جدی مانند قتل، اقدام به قتل یا قتل عمد محکوم شدهاند، حتی اگر کمتر از ۱۴ سال سن دارند، زندانی کنند.
به گفته سازمان غیردولتی سیو د چیلدرن Save the Children، حدود ۱۰ هزار کودک فلسطینی در ۲۰ سال گذشته در بازداشتگاه نظامی رژیم صهیونیستی زندانی شدهاند.
موضوع بحثبرانگیز این است که اسیران فلسطینی به جای دادگاههای غیرنظامی در دادگاههای نظامی محاکمه و محکوم میشوند.
یک نظام حقوقی دوگانه در فلسطین اشغالی وجود دارد؛ براساس این نظام حقوقی، شهرکنشینان صهیونیست ساکن کرانه باختری اشغالی و قدس شرقی اشغالی مشمول قانون غیرنظامی رژیم صهیونیستی هستند، در حالی که فلسطینیها در دادگاههایی که نظامیان و افسران صهیونیست آنها را اداره میکنند، مشمول قوانین نظامی رژیم اشغالگر هستند.
این بدان معناست که تعداد زیادی از فلسطینیها بدون تشریفات اساسی در زندانها محبوس هستند.
مدیر بخش رژیم صهیونیستی و فلسطین در سازمان دیدهبان حقوق بشر، گفت: مقامهای اسرائیلی بهطور منظم کودکان فلسطینی را در طول یورشهای شبانه بازداشت میکنند، بدون حضور قیّم از آنها بازجویی میکنند، آنها را برای مدت طولانیتری قبل از آوردنشان نزد قاضی حبس میکنند و کودکان ۱۲ ساله را در بازداشت موقت طولانیمدت نگه میدارند.
- بیشتر بخوانید:
- تداوم نقض حقوق بشر اسیران فلسطینی
- تداوم بازداشت و شهادت فلسطینیها از زمان آتشبس غزه
براساس گزارش گروههای حقوق بشری، حدود به سهچهارم کودکان فلسطینی در کرانه باختری اشغالی تا پایان دادرسی در بازداشت نگه داشته میشوند، در حالی که این رقم برای کودکان صهیونیست کمتر از ۲۰ درصد است.
هاموکد، یک سازمان غیردولتی حقوق بشری گزارش کرد که به افراد زیر سن قانونی که در زندانهای رژیم صهیونیستی نگهداری میشوند، اجازه داده میشود هر ۲ هفته یک بار تنها بهمدت ۱۰ دقیقه با خانوادههای خود تماس تلفنی داشته باشند.
چند فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی محبوس هستند؟
بر اساس برآوردهای آدامیر، تا روز یکشنبه، ۲۶ ژانویه (۷ بهمن) حدود ۱۰ هزار و ۴۰۰ فلسطینی از غزه و کرانه باختری در زندانهای رژیم صهیونیستی بودند.
در اراضی اشغالی فلسطین، از هر ۵ فلسطینی یک نفر در مقطعی بازداشت و متهم شده است. این میزان برای مردان فلسطینی ۲ برابر زنان است؛ یعنی از هر ۵ مرد فلسطینی، ۲ نفر بازداشت و متهم شدهاند.
۱۹ زندان در اراضی اشغالی و یک زندان در کرانه باختری اشغالی وجود دارد که اسیران فلسطینی را در خود جای داده است.
رژیم صهیونیستی در ماه اکتبر (مهر/آبان) اجازه بازدید سازمانهای بشردوستانه مستقل از زندانهای این رژیم را متوقف کرد، بنابراین اطلاع از تعداد و شرایط افرادی که در آنجا نگهداری میشوند دشوار است.
اسیران فلسطینی آزادشده قبل و بعد از آغاز جنگ غزه در ۷ اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲) مورد ضربوشتم، شکنجه و تحقیر قرار گرفتهاند.
به گزارش آدامیر، حدود ۳ هزار و ۳۷۶ فلسطینی در بازداشت اداری رژیم صهیونیستی هستند. بازداشت اداری به بازداشتی گفته میشود که فرد بدون اتهام یا محاکمه در زندانهای رژیم صهیونیستی نگهداری میشود.
نه زندانیان اداری که شامل زنان و کودکان میشود و نه وکلای آنها اجازه دیدن آنچه «شواهد محرمانه» خوانده میشود، را ندارند؛ رژیم صهیونیستی ادعا میکند که شواهد محرمانه مبنای بازداشت این فلسطینیهاست. این رویه از زمان تاسیس رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۴۸ علیه اسیران فلسطینی وجود داشته است.
رژیم صهیونیستی این افراد را برای دورههای قابل تمدید بازداشت کرده، به این معنی که مدت بازداشت نامحدود است و میتواند سالها ادامه یابد.
انتهای پیام/