برخورد قاطع با جرایم مشهود در حوزه محصولات دامی

۲ هفته پیش ۱

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، صبح امروز در نشست مشترک مهدی بخش، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان با مسئولان حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در جهاد کشاورزی و دامپزشکی استان، بر ضرورت نظارت کامل بر فرآیند ذبح شرعی و برخورد با تخلفات مرتبط تأکید شد و در این نشست دادستان کرمان بر عمل به موازین ذبح شرعی، مصونیتی برای جامعه اسلامی تأکید کرد و گفت: عدم رعایت این مقررات پیگرد قانونی دارد.

جرم مشهود نیاز به حکم قضایی ندارد

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان با تأکید بر ضرورت نظارت کامل بر ذبح شرعی و برخورد قاطع با تخلفات مربوط به عرضه فرآورده‌های دامی غیرشرعی، اظهار داشت: مأموران نیروی انتظامی و نهادهای مربوطه می‌توانند در مواجهه با جرایم مشهود رأساً و بدون نیاز به حکم قضایی اقدام کنند.

وی افزود: فرآورده‌های دامی که به بازار عرضه می‌شود باید کاملاً حلال و پاک باشد. در صورت مشاهده ذبح غیرشرعی یا عرضه اجزای حرام دام‌ها، نیروی انتظامی و حوزه نمایندگی می‌توانند به‌صورت مستقیم وارد عمل شوند.

بخشی با بیان اینکه عمل به ذبح شرعی محدودیت نیست، بلکه مصونیتی برای جامعه اسلامی است، خاطرنشان کرد: رعایت موازین شرعی در ذبح علاوه بر انتقال فرهنگ اسلامی، نتایج مثبت و وضعی در زندگی مردم دارد و آینده فرزندان ما را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. بنابراین روحانیون ناظر باید نظارت دقیق و بی‌چون‌ و چرا بر مراکز بسته‌بندی و عرضه مواد پروتئینی داشته باشند.

نظارت دقیق بر امحای اجزای حرام

دادستان کرمان تصریح کرد: هرگونه نگهداری، فرآوری، عرضه یا خرید و فروش اجزای حرام دام‌ها در بازار غیرقانونی و ممنوع است و مرتکبین این تخلفات با پیگرد قانونی مواجه خواهند شد. در صورت تکرار تخلفات، مرتکبان از ادامه فعالیت در کشتارگاه‌ها یا واحدهای مرتبط محروم می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه عدم رعایت مقررات شرعی در ذبح و صید جرم است، افزود: مرتکبان این تخلفات، علاوه بر جبران خسارت وارده، به جزای نقدی معادل پنج تا 10 درصد خسارت محکوم خواهند شد و در صورت تکرار، مجوز فعالیت آن‌ها لغو خواهد شد.

استان کرمان , قانون ,

ذبح شرعی؛ وظیفه دینی و نظارت شرعی بر عهده روحانیون

در ادامه این نشست حجت‌الاسلام مهدی غفاری، مسئول حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان نیز با تأکید بر اهمیت رساندن غذای حلال و پاک به مردم، گفت: ناظران شرعی از اولین مراحل ذبح در کشتارگاه‌ها حضور دارند و بر تمامی فرآیندها نظارت می‌کنند. این وظیفه دینی ماست که اطمینان حاصل کنیم غذای مردم بدون هیچ‌گونه شبهه شرعی تهیه و عرضه شود.

وی با اشاره به ماده 5 آیین‌نامه اجرایی قانون نظارت شرعی بر ذبح و صید تصریح کرد: در صورت مشاهده حرمت در ذبح یا صید، طبق ضوابط، معدوم‌سازی انجام خواهد شد، همچنین فروش ماهی توسط خودروهای دوره‌گرد ممنوع است و مردم باید فرآورده‌های پروتئینی را تنها از مراکز مجاز تهیه کنند.

انتهای پیام/511/

مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->