سخنگوی قوه قضاییه و رئیس کل دادگستری استان تهران در نشست مشترک خبری هفتم اسفند، در رابطه با اقدامات دستگاه قضایی در راستای پیشگیری و مبارزه و برخورد قاطع با سارقان بهویژه سارقان مسلح و خشن، توضیحاتی ارائه دادند.
اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه و علی القاصی، رئیس کل دادگستری استان تهران در نشست مشترک خبری هفتم اسفند، در رابطه با اقدامات دستگاه قضایی در راستای مبارزه و برخورد قاطع با سارقان بهویژه سارقان مسلح و خشن، توضیحاتی ارائه دادند.
اقدامات دستگاه قضایی در پیشگیری از سرقت و برخورد قاطع با سارقان بهویژه سارقان مسلح و خشن
رئیس کل دادگستری استان تهران در پاسخ به سوالی درباره اینکه برای مبارزه و برخورد قاطع با سارقان بهویژه سارقان مسلح و خشن با توجه به سرقت اخیر از جوان دانشجو چه تدابیری پیشگیرانه قرار است صورت بگیرد، آیا سرقت در استان تهران کاهش داشته است و با توجه به در پیش بودن تعطیلات عید نوروز چه برنامهها و تدابیری پیشگیرانهای در نظر داریدف توضیحاتی به این شرح ارائه داد:
رویکرد و سیاست دستگاه قضایی در خصوص این قبیل جرایم کاملا مشخص و اعلام شده است.
رئیس قوه قضاییه در سال ۱۴۰۱ بخشنامهای را به منظور برخورد قاطع با سارقان و افرادی که امنیت روانی مردم را به خطر میاندازند ابلاغ کردند و متعاقب آن دادستان کل کشور بخشنامهای در همین راستا به تمام دادستانهای سراسر کشور ابلاغ کردند.
در راستای اجرای دستورات رئیس قوه قضایه و دادستان کل شعبات ویژهای در تمام دادسراها و محاکم کیفری یک و دو و دادگاههای انقلاب برای این جرایم اختصاص پیدا کرد.
قرارگاه سرقت، تحت عنوان «قرارگاه پیشگیری و مقابله با جرم سرقت» با حضور ضابطان و دستگاههای مرتبط در تهران راهاندازی شد. هر ماه جلسه قرارگاه ویژه مبارزه با سرقت تشکیل و موضوعات مهم رصد میشود. دادستان تهران و دادستانهای شهرستانها در این قرارگاه حضور فعال دارند و تصمیمات بسیار خوبی اتخاذ شده است.
کمیسیون پیشگیری از سرقت نیز در استانداری تهران فعال است و با حضور تمام دستگاههای مرتبط جلسات تشکیل میشود و مصوبات کمیسیون نیز در دستور اجرا قرار میگیرد.
به پروندههای سارقان در شعبات ویژه مجموعه دستگاه قضایی به صورت خارج از نوبت و با قضات ویژه رسیدگی به عمل میآید احکامی که صادر شده بسیار قاطع، قانونی و عبرت آموز بوده است.
چندین نمونه از پروندههای مهم وجود دارد که بازتاب اجتماعی داشت و بیانگر سرعت عمل دستگاه قضایی در رسیدگیها، برخورد جدی، قاطع و بازدارنده است.
یک مورد پرونده مربوط به سارقان پل صدر بود که با شمشیر مردم را تهدید میکردند که با سرعت رسیدگی و حکم مقتضی صادر شد و پرونده در مرحله فرجام خواهی در دیوان عالی کشور قرار دارد که مراحل پایانی و فرجامخواهی را طی میکند.
پرونده معروف به گانگسترها که اشخاصی با سلاح وارد منازل مردم میشدند و ضمن تهدید، آزار و اذیت صاحبان منازل اموال آنها را مورد سرقت قرار میدادند که تمام سارقان شناسایی و دستگیر شدند و محاکمه آنها نیز خارج از نوبت در دادگاه ویژه انقلاب انجام و احکام قاطع و قانونی در مورد این افراد صادر شد این پرونده نیز در حال حاضر در دیوان عالی کشور در حال فرجامخواهی است به محض اینکه حکم تایید شود احکام در خصوص آنها اجرا خواهد شد.
در خصوص پرونده حمله به بیمارستان امام سجاد (ع) جهت فراری دادن یک سارق مسلح،۱۵ نفر شناسایی، دستگیر و حکم عبرت آموز و قاطعی در مورد آنها صادر شد دادگاه ویژه نیز خارج از نوبت به این پرونده رای داد.
همچنین پرونده مربوط به سارقان محله سعادت آباد پس از شناسایی و محاکمه محکوم شدند. برخی از این احکام قطعیت یافته و در همین روزها اجرا خواهد شد.
تعداد هزار و ۲ نفر از سارقان که بیش از سه فقره سابقه سرقت داشتند و کسانی بودند که مجازات آنها اجرا شد، تحمل کیفر کردهاند و در حال حاضر آزاد هستند از باب پیشگیری و نظارت بر رفتار آنها تحت پابند الکترونیکی قرار دارند و کنترل نظارت آنها به صورت دقیق صورت میگیرد. سارقان در ۳ سطح دستهبندی شدهاند و توسط فراجا رصد و کنترل میشوند. در ایام نوروز و دیگر ایام تعطیل نیز این افراد رصد میشوند.
دستورالعملی در خصوص اقدامات پیشگیرانه در ایام نوروز تهیه و در روزهای آینده به تمام دادگستریها ابلاغ میشود وظایف تمام دستگاهها از جمله فراجا و دستگاههای متولی مانند شهرداری، امور اراضی، اوقاف، محیط زیست و... جهت جلوگیری از ساخت و سازها و نظارت بر فعالیتهای عمرانی و صیانت از اموال دولتی و عمومی تعیین و ابلاغ خواهد شد که دادستانها مکلف هستند اقدامات و نحوه عملکرد دستگاههای مربوطه را نظارت کنند.
این موارد اقداماتی است که در مجموعه دستگاه قضایی در بحث مقابلهای و پیشگیری دنبال میشود.
در سال جاری با این اقدامات مقابلهای و پیشگیری در استان تهران شاهد کاهش ۱۷ درصدی سرقت نسبت به مدت مشابه هستیم که این عدد قابل توجه است و بخش عمده کاهش جرم سرقت ناشی از اقدامات سختگیرانه رسیدگیهای خارج از نوبت و احکام قاطع و بازدارنده در خصوص سارقان مخصوصاً سارقان مسلح است که در مجموعه قضایی دنبال میشود.
توضیحات سخنگوی قوه قضاییه در برخورد با سارقان خشن
سخنگوی قوه قضاییه و علی القاصی، در رابطه با اقدامات دستگاه قضایی در راستای مبارزه و برخورد قاطع با سارقان بهویژه سارقان مسلح و خشن، توضیحاتی به این شرح ارائه داد:
تمام اقدامات مقابلهای و پیشگیری مذکور در سطح کل کشور دنبال میشود.
در جلسه شورای عالی پیشگیری از جرم به ریاست رئیس قوه قضاییه یکی از موضوعات آن بحث پیشگیری از سرقت بود که در این جلسه یک تقسیم کار ملی صورت گرفت و به تمام استانها ابلاغ شد تا در راستای فعالیتهای پیشگیرانه و تقسیم کار ملی و برنامههایی که دادستانها و معاونتهای پیشگیری از وقوع جرم سراسر کشور با برگزاری جلسات شورای پیشگیری به صورت ماهیانه و دو هفته یک بار در دستور کار قرار دادند.
سال جاری در کشور با کاهش ۱۸ درصدی سرقتها به ویژه سرقتهای خشن روبهرو هستیم و تلاش میشود موضوع امنیت اجتماعی مردم و مبارزه با سارقان مهمتر و قاطعتر و با احکام بازدارندهتر از گذشته دنبال شود.
اطمینان میدهیم به تمام سارقانی که در زندان هستند در ایام نوروز مرخصی داده نخواهد شد. باید به نحوی احکام و پیگیریهای قضایی دنبال شود که بتوانیم با این پدیده یک مبارزه جدی و دائمی را داشته باشیم.
انتهای پیام/