به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، حسین محمودیفر ظهر امروز در نشست خبری چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر در استان مرکزی، اظهار داشت: امسال برای دومین مرتبه جشنواره موسیقی فجر در استان مرکزی همزمان با چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر کشور برگزار میشود، برگزاری چنین رویدادهایی سبب شکوفایی و شناسایی استعدادهای برتر میشود، موسیقی برای تمام دنیا شناخته شده و به عنوان زبان بینالمللی است، بنابراین برای تبادل فرهنگی باید موسیقی سنتی که ریشه در فرهنگ ما دارد را ترویج کنیم.
وی افزود: جشنواره موسیقی فجر استان مرکزی امسال در بخش سازهای ایرانی برگزار شده که یکی از هویتهای ما است، امسال استقبال خوبی از جشنواره شد به طوری که حدود 352 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و از این میان 195 اثر بعد از ارزیابی داوران به مرحله دوم جشنواره راه یافتند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی، بیان کرد: مجموعه تفریحی و سیاحتی امیرکبیر میزبان برگزاری دومین جشنواره استانی موسیقی فجر است که در سالن پروین اعتصامی این مجموعه برگزار میشود و همه مردم میتوانند به صورت رایگان در این جشنواره شرکت و از این رویداد استفاده کنند.
همه فعالان در ساز ایرانی در این جشنواره شرکت دارند
آرزو حیدری، معاون امور فرهنگی و هنری فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در این آیین، اظهار داشت: نقاط قوت این جشنواره، برگزاری در سطح حرفهای است که با حضور داوران و پیشکسوتان منجر به کیفی بخشی جشنواره شده است، همه فعالان در ساز ایرانی در این جشنواره شرکت دارند و تنوع شرکتکنندگان از نظر سنی در این جشنواره مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: استان مرکزی در موسیقی نامدار است، هدف از برگزاری این جشنواره، ارتقا سطح کیفی نوازندگی و موسیقی در استان مرکزی است، تشریک مساعی با کارگزاران فرهنگی استان با کمک مسئولیت اجتماعی منجر به افزایش سطح هنر استان در حوزه موسیقی شده است.
جشواره موسیقی فجر استان مرکزی در بخش موسیقی سنتی و سازهای ایرانی برگزار میشود
معین کاوهیی، مدیرعامل انجمن موسیقی استان مرکزی و دبیر جشنواره موسیقی فجر سال 1403 استان مرکزی در این آیین، اظهار داشت: امسال در جشنواره بینالمللی موسیقی فجر حدود 352 اثر از شهرستانهای اراک، ساوه، زرندیه، خمین محلات، شازند، تفرش به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که 195 اثر بعد از ارزیابی داوران به مرحله دوم جشنواره راه یافتند.
وی افزود: در مرحله دوم سازهای سنتور، ویالون ایرانی، کمانچه، دف و تنبک، تار و ستار، قانون، پیانوی ایرانی و آواز ایرانی به رقابت میپردازند، با توجه به اینکه سازهای نی و عود چون به حد نصاب نرسید، حذف شدند.
مدیرعامل انجمن موسیقی استان مرکزی و دبیر جشنواره موسیقی فجر سال 1403 استان مرکزی بیان کرد: جشنواره در مرحله نخست در سه رده (الف) 15 تا 18 سال، (ب) 19 تا 23 سال و (ج) 24 تا 29 سال برگزار شد. در این جشنواره سه نفر به عنوان داور در برگزیده نهایی انتخاب میشوند که یک داور از خارج از استان و دو داور از استان انتخاب میشود.
کاوهیی ادامه داد: سال گذشته جشنواره در بخش کلاسیک و ایرانی برگزار شد، اما امسال جشنواره تنها در بخش موسیقی سنتی و سازهای ایرانی برگزار میشود، جشنواره از امروز 23 بهمن ماه در بخش تنبک و دف آغاز میشود و 24 بهمن ماه بخش سنتو و قانون از ساعت 14، 25 بهمن بخش تار و ستار، 26 بهمن بخش آواز ایرانی و پیانوی ایرانی، 27 بهمن ماه ویالون و کمانچه، و 28 بهمن ماه اختتامیه جشنواره موسیقی فجر برگزار میشود.
انتهای پیام/711/