به شمال سفر نکنید/ خطر ریزش سنگ در ارتفاعات مازندران

۱ هفته پیش ۵

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، حسینعلی محمدی مدیرکل مدیریت بحران مازندران در جلسه ستاد بحران اظهار داشت: براساس پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان سامانه سرد بارشی از اواخر وقت پنجشنبه 18 بهمن ماه تا اواخر وقت یکشنبه مورخ 21 بهمن فعال می‌شود و شاهد بارش متناوب باران رگباری و رعد و برق و احتمال تگرگ خواهیم بود.

وی افزود: کاهش محسوس دما و ورزش باد شدید موقتی در دامنه‌ها و ارتفاعات پیش بینی شد بیان کرد: شاهد هوا مه آلود با بارش متناوب برف در همه مناطق استان هستیم.

وی همچنین اظهار کرد: در شهرهای ساری، بهشهر، آلاشت، ایزدشهر، بابلسر، بابل، بلده، هزار جریب و تنکابن، جویبار، چالوس و سوادکوه، میاندرود، رامسر، دلیر، رینه، شیاده بندپی، سوادکوه شمالی، سیمرغ، فریدونکنار، عباس آباد، آمل، قائمشهر، کجور، محمود آباد، کلاردشت،کیاسر، کلاردشت محمود آباد و  نور و نقاط مرتفع شاهد این ریزش برف و باران هستیم.

وی گفت: لغزندگی جاده‌ها و معابر و احتمال انسداد گردنه‌های برف‌گیر و راه‌های روستایی در مناطق مرتفع وجود دارد.

محمدی بیان کرد: در مناطق کوهستانی کاهش دما، رانش زمین، کولاک برف، مه گرفتگی و ریزش سنگ در محورهای کوهستانی رد داریم و آبگرفتگی معابر به ویژه در مناطق ساحلی و جلگه‌ای با بالا آمدن آب رودخانه‌ها تبعات فعالیت این سامانه سرد بارشی است.

محمدی ادامه داد: دریا هم مواج است و برای فعالیت مناسب نیست.

مدیرکل بحران استانداری مازندران از رانندگان که قصد سفر به مازندران را دارند خواست ماشین خود را به زنجیر چرخ مجهز کنند و تجهیزات زمستانی، پوشاک گرم و غذا هنگام تردد در محور مواصلاتی اصلی، فرعی و کوهستانی استان به همراه داشته باشند.

این مسئول ادامه داد: در هنگام شب و بارندگی رعایت نکات ایمنی ضروری است و با توجه به کاهش محسوس دما تنظیم دما و استفاده بهینه از گاز طبیعی و برق مهم است تا با افت فشار گاز و احتمال قطعی انرژی برق و گاز مواجه نشویم. 

محمدی گفت:  هموطنانی که مازندران را برای سفر انتخاب می‌کنند از توقف و تردد در بستر و حریم رودخانه‌ها و مسیل‌ها در زمان بارندگی خودداری کنند.

مدیرکل مدیریت بحران مازندران افزود: با توجع به پیش ‌بینی بارش‌ها و برف.  تگرگ و رعد و برق مسافران در دامنه‌ها و ارتفاعات استان از برپایی چادر خودداری کنند و کوهنوردان نیز از کوه‌پیمایی و  طبیعت گردی پرهیز کنند.

محمدی به دامداران و ساکنان بومی حاشیه رودخانه‌ها هشدار داد ضمن رعایت نکات ایمنی دام‌ها‌ی خود را به دور از ارتفاعات و فضاهای باز حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها در مناطق امن نگهداری کنند. 

وی افزود: صاحبان پرورش دام و طیور و گل و گیاه با تامین سیستم گرمایشی ضمن تنظیم دمای سالن‌ از استحکام سالن‌ها مطمئن شوند.
  
مدیرکل بحران مازندران گفت: صاحبان مزارع پرورش ماهی که در حاشیه رودخانه‌ها مستقر هستند اقدامات لازم را به عمل آورند.

وی از شهرداران و دهیاران خواست نسبت به مقاوم سازی سازه‌های سست بنیان از جمله تابلوها، بیلبوردهای تبلیغاتی، داربست‌ها، سازه‌های موقتی سطح شهرها و روستاها، اطمینان حاصل کنند.

 وی لایروبی و پاکسازی دهانه پل‌ها، مسیر جوی‌ها و کانال‌های سطح شهر و روستا را خواستار شد و گفت: کلیه نیروهای امدادی خدماتی آماده باش هستند و تجهیزات و ماشین آلات امدادی  آمادگی لازم جهت هرگونه عملیات امداد و نجات در راه‌های ارتباطی اصلی و فرعی را دارند.

انتهای پیام/

مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->