بیش از ۷۱ هزار پرونده به محاکم صلح استان کرمان وارد شده است/ متوسط زمان رسیدگی به پرونده‌ها در محاکم شهربابک ۵۳ روز است

۲ هفته پیش ۲

بیش از ۷۱ هزار پرونده به محاکم صلح استان کرمان وارد شده است/ متوسط زمان رسیدگی به پرونده‌ها در محاکم شهربابک ۵۳ روز است

رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: از ابتدای تشکیل دادگاه‌های صلح در استان، بیش از ۷۱ هزار و ۷۵ فقره پرونده به این محاکم وارد و به بیش از ۴۰ هزار و ۸۸۲ پرونده رسیدگی شده است.

خبرگزاری میزان -

حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم حمیدی در نشست با قضات و کارکنان دادگستری شهرستان شهربابک، اظهار کرد: در حال حاضر ۵۱ شعبه فعال صلح در استان وجود دارد.

وی افزود: عمده موضوعات پرونده‌های وارده به دادگاه‌های صلح استان مربوط به مطالبه خسارت، تامین خواسته، مطالبه وجه، تامین دلیل، گواهی حصر وراثت، ایراد صدمه بدنی غیرعمدی بر اثر تصادف رانندگی، رانندگی بدون پروانه رسمی و درخواست صدور اجراییه نسبت به چک بلامحل است.

متوسط زمان رسیدگی به پرونده‌ها در شهربابک ۵۳ روز است 

رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به نرخ ۹۲ درصدی رسیدگی به پرونده‌ها در شهرستان شهربابک، اعلام کرد: متوسط زمان رسیدگی به پرونده‌ها در این حوزه قضایی ۵۳ روز است.

وی افزود:طی ۹ ماه ابتدایی سال جاری، ۱۳ هزار و ۷۹۹ پرونده وارد حوزه قضایی شهربابک شده و از این تعداد ۱۲ هزار و ۶۶۰ پرونده مختومه شده است.

تأکید رئیس کل دادگستری کرمان بر تعیین تکلیف پرونده‌های کثیرالشاکی

حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدی با تأکید بر لزوم تعیین تکلیف پرونده‌های کثیرالشاکی این شهرستان، عنوان کرد: سه پرونده حقوقی که در شعب دادگاه‌های شهربابک در دست رسیدگی است که مجموعاً ۸۱۴ شاکی دارند و باید با دقت و سرعت بیشتری تعیین تکلیف شوند.

رئیس کل دادگستری کرمان همچنین بر اهمیت حفظ حقوق شاکیان و متهمان تأکید کرد و کارنامه مثبت حوزه قضائی شهربابک در کاهش زمان رسیدگی و افزایش نرخ مختومه شدن پرونده‌ها را مورد تقدیر قرار داد.

جذب نیروی انسانی و ساماندهی دادگاه‌های صلح، اولویت اصلی دستگاه قضایی استان

حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدی با تأکید بر اهمیت رفع مشکلات قضایی، جذب نیروی انسانی و ساماندهی دادگاه‌های صلح را بزرگ‌ترین چالش پیش‌روی دستگاه قضایی استان دانست.

وی در بخشی از سخنان خود به اهداف سفر‌های استانی اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین اهداف این سفرها، قدردانی از زحمات قضات و کارکنان دستگاه قضایی و همچنین بررسی و شنیدن مشکلات و مسائل آنان است. مسائلی که در شهرستان‌ها قابل حل باشد توسط رؤسا و دادستان‌ها پیگیری می‌شود و مشکلاتی که نیاز به رسیدگی در سطح استان یا کشور دارند، در دادگستری کرمان یا قوه قضاییه مطرح خواهد شد.

ضررورت توجه بیشتر دولت نسبت به معیشت مردم 

رئیس کل دادگستری استان کرمان به مشکلات معیشتی کارکنان دستگاه قضایی اشاره کرد و افزود: دولت باید در خصوص ارتقای وضعیت معیشتی مردم و به تبع آن کارمندان اقدام کنند.

وی همچنین به حجم بالای پرونده‌های ورودی اشاره کرد و گفت: در مرکز استان، هر شعبه دادگاه صلح  به‌طور میانگین ماهانه ۵۰۰ پرونده دریافت می‌کند. این مشکل تنها محدود به مرکز نیست و در شهرستان‌های استان نیز به‌شدت محسوس است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدی با اشاره به کمبود نیروی انسانی در دادگاه‌های صلح، تصریح کرد: از زمان راه‌اندازی دادگاه‌های صلح در استان، هیچ نیروی قضایی یا اداری جدید به دادگستری کرمان اضافه نشده است. ورود بیش از حد پرونده‌ها به این شعب، مشکلات زیادی را برای دستگاه قضایی استان ایجاد کرده است.

وی در پایان تأکید کرد: رفع کمبود نیروی انسانی و ساماندهی دادگاه‌های صلح می‌تواند نقشی کلیدی در تسریع روند رسیدگی به پرونده‌ها و بهبود کیفیت خدمات قضایی در استان کرمان داشته باشد.

تاکید رئیس دادگستری شهربابک بر جذب نیروی انسانی و تقویت دادگاه صلح 

عباس احمدی‌نژاد رئیس دادگستری شهربابک نیز در این جلسه به کمبود جدی نیروی قضایی و اداری در این شهرستان اشاره کرد و گفت: کمبود نیروی انسانی یکی از عوامل اصلی در کندی روند رسیدگی به پرونده‌ها است.

وی با اشاره به محدودیت‌های موجود در دادگاه صلح شهربابک، اظهار کرد: تنها یک دادگاه صلح در این شهرستان فعال است که نمی‌تواند پاسخگوی حجم پرونده‌های ورودی باشد، نیاز به اختصاص قضات و شعب جدید در این شهرستان کاملاً احساس می‌شود.

احمدی‌نژاد با اشاره به آمار عملکرد دادگاه صلح، عنوان کرد: از زمان آغاز به کار این دادگاه، هزار و ۳۴۸ پرونده وارد سیستم شده است، و تعداد ۸۳۴ پرونده تاکنون مختومه شده است.

وی در پایان بیان کرد: رفع این کمبود‌ها از طریق جذب نیروی انسانی و تقویت دادگاه‌های صلح می‌تواند به تسریع فرآیند دادرسی و ارتقای کیفیت خدمات قضایی در شهرستان کمک شایانی کند.

انتهای پیام/



مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->