به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، بابک رضازاده بعد از ظهر یکشنبه در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان به وضعیت وخیم بیمارستانهای اردبیل، مشگینشهر و سایر مناطق اشاره کرد و اظهار داشت: بیمارستان بوعلی، فاطمی و علوی اردبیل با عمر طولانی خود دیگر امکان ارائه خدمات را ندارند و ما بیهوده و بیجهت از ظرفیت بیش از حد این بیمارستانهای کهنه استفاده میکنیم در حالی که با یک زلزله و یا آتشسوزی صدها بیمار و اطرافیان آنها گرفتار مشکلات عدیده خواهند شد.
وی تصریح کرد: مسئولان ما چرا قبل از وقوع حادثه و کشته شدن انسانهای بیگناه در این حادثه تدبیری نمیاندیشند و به نوعی با سهلانگاری خود با جان مردم بازی میکنند در حالی که با جذب منابع و اعتبارات ملی میتوان به نوسازی این بیمارستانهای فرسوده کمک کرد.
نماینده مردم مشگینشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: در کنار ضرورت تکمیل بیمارستان نجفزاده و یکهزار تختخوابی اردبیل، ضروری است تا طرح توسعه بیمارستان ولیعصر مشگینشهر نیز به سرانجام برسد تا این شهرستان نیز از کمبود تختهای بیمارستانی نجات پیدا کنند.
رضازاده افزود: جای تأسف است که برخی از استانهای کشور چندین برابر استان اردبیل جذب منابع از ردیفهای مختلف را انجام میدهند در حالی که اردبیل به رغم محرومیت و ناترازی در حوزه بهداشت و درمان نتوانسته تاکنون حق واقعی خود را دریافت کند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در حالی که برخی از استانها خط انتقال آب از دریای عمان را اجرایی میکنند اما طرح آبرسانی مشگینشهر 60 میلیارد تومان و اردبیل رقمی ناچیز دارد که با این منابع محدود ملی حتی تا 10 سال آینده نمیتوان طرحهای آبرسانی را در مشگینشهر از سد احمدبیگلو و اردبیل از حوزههای آبریز مجاز تأمین کرد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ضریب محرومیت استان اردبیل را بسیار بالا اعلام کرد و ادامه داد: ما انتظار داریم این ضریب به معنای واقعی مورد بازنگری قرار گرفته چرا که استان اردبیل ضریب محرومیت بیش از 1.25 صدم دارد در حالی که به عنوان استان برخوردار به اردبیل نگریسته میشود.
رضازاده اضافه کرد: در حالی که از محل مالیات بر ارزش افزوده استانی همتراز با اردبیل بیش از سه هزار و 300 میلیارد تومان اعتبار جذب کرده اما در این استان تخصیص 400 میلیارد تومان اسباب خوشحالی است که انتظار میرود این تفاوت فاحش به نوعی مورد توجه قرار گرفته و در کنار جمعیت، محرومیت نیز ملاک توزیع اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده باشد.
وی بیان کرد: حق استان اردبیل است که از بیشترین مالیات بر ارزش افزوده به عنوان اعتبار نقدی بهرهمند شده تا طرحها و پروژههای مهم زیربنایی در این استان به سرانجام برسد.
اردبیل تنها منطقهای است که حتی یک کیلومتر آزادراه ندارد
نماینده مردم مشگینشهر در مجلس شورای اسلامی ضرورت تکمیل راه آهن اردبیل – میانه و چهار خطههای این استان را از شمال تا جنوب یادآور شد و تصریح کرد: سهم مناطق شمالی در توسعه زیرساختهای راه نادیده گرفته شده و مردم پارسآباد، بیلهسوار، گرمی و خود مشگینشهر از وجود راههای مواصلاتی که به نام قتلگاه معروف است، همچنان ناراحت و گلهمند هستند.
رضازاده گفت: به جای ایجاد پایتخت جدید ما به دولت پیشنهاد کردیم تا منابع آن را به مناطق محروم اختصاص دهد تا یک مهاجرت معکوس به این مناطق نظیر استان اردبیل اتفاق بیفتد.
وی افزود: با راهاندازی پایتخت جدید دولت باید منابع بسیار زیادی را هزینه کند در حالی که اگر همین منابع را صرف توسعه استانهای محرومی نظیر اردبیل کند، مردم مهاجرت کرده از این مناطق دوباره به زادگاه خود باز میگردند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی به محدودیت اعتبارات استانی در نقطه مقابل اعتبارات ملی اشاره کرد و ادامه داد: در حالی که 15 درصد اعتبارات در کشور استانی و 85 درصد ملی توزیع میشود اما سهم جذب اعتبارات ملی ما بسیار پایین است که امیدواریم با تلاش مضاعف مدیران دستگاههای اجرایی جبران عقبماندگیها را شاهد باشیم.
رضازاده در ادامه خاطرنشان کرد: استان اردبیل تنها استانی در کشور است که حتی یک کیلومتر آزادراه ندارد و حتی با بزرگراه به مرکز استان وصل نشده که در این زمینه بهتر است دولت چهاردهم با در نظر گرفتن محرومیت منابع ویژهای را به این استان اختصاص دهد.
انتهای پیام/131/.