تا این رقم، اسید اوریک خطرناک نیست/ چند قلم از غذاهایی که به شدت اسید اوریک را افزایش می‌دهند/ لبنیات پرچرب خوب یا بد؟

۴ ساعت پیش ۱

فاخره بهبهانی: مسعود فیروزکوهی، مشاور تغذیه و رژیم های غذایی و درمانی در گفتگو با خبرآنلاین می‌گوید: اسیداوریک، حاصل سوخت و ساز پورین هاست؛ پورین ها گروهی از مواد هستند که در غذاهای حیوانی مانند گوشت قرمز و حبوبات وجود دارند. سطح اسید اوریک در افرادی که رژیم غذایی گیاهی دارند، پایین است ولی نداشتن رژیم غذایی مناسب، می‌تواند از عوامل بالا رفتن اسیداوریک خون باشد. البته کاهش وزن سریع و غیر اصولی، برخی داروها مانند انواعی از داروهای پرفشاری خون، بیماری های ژنتیکی، سرطان های خونی، لنفوم و پسوریازیس و حتی مشاهده شده سکته قلبی نیز می‌تواند اسیداوریک را در بدن افزایش دهد.

تغذیه در اسید اوریک بالا

افزایش دریافت مایعات، مصرف محصولات لبنی کم چرب، تخم مرغ، گیلاس، کدو سبز به صورت پخته یا خام در کاهش سطح اسید اوریک خیلی مفید است. از مواد غذایی کم پورین مانند غلات، تخم مرغ، شیر و ... می‌توان هر روز استفاده کرد.

محدودیت های غذایی

الکل، گوشت قرمز، ماهی، میگو، احشای داخلی نظیر کله پاچه، مغز، جگر، دنبلان و برخی ماکیان از غذاهای حاوی مقدار زیاد پورین و مارچوبه، گل کلم، اسفناج، ریواس، لوبیاها، قارچ و از غذاهای با سطح متوسط پورین هستند که می‌توانند به شدت سطح اسیداوریک را بالا ببرند. تخم مرغ، اسیداوریک خون را خیلی افزایش نمی‌دهد، ولی باعث افزایش دردهای ناشی از نقرس می‌شود و در این صورت بهتر است محدود شود. مصرف نوشیدنی هایی مانند نوشابه کولادار، آب پرتقال و برخی میوه های غنی از فروکتوز و آسپرین نیز  محدودیت مصرف دارد.

تا این رقم، اسید اوریک خطرناک نیست/ چند قلم از غذاهایی که به شدت اسید اوریک را افزایش می‌دهند/ لبنیات پرچرب خوب یا بد؟

عوارض اسیداوریک بالا

اگر سطح اسیداوریک خیلی بالا باشد، برای کنترل آن باید دارو تجویز شود، اما در کسانی که اسیداوریک شان کمی بالاست و بدون علامت هستند، نیاز به دارو درمانی نیست. بیمارانی که با بالا بودن میزان اسید اوریک خون شان مواجه می‌شوند باید به شدت مراقب بروز درد و التهاب در مفاصل تحتانی خود باشند تا به طور ناگهانی با حملات نقرسی مواجه نشوند. چرا که در چنین صورتی روند درمان برای بیمار سخت تر و طولانی تر خواهد شد. از اختلالات کلیوی و احتمال وجود سنگ های اسید اوریکی در مجاری ادراری یا رسوبات اسیداوریکی در کلیه ها نیز نباید غافل شد و بروز هرگونه مشکل در سیستم ادراری را باید جدی گرفت.

این رقم اسیداوریک، عادی تلقی می‌شود

غلظت طبیعی اسیداوریک در خون حدود ۳٫۸ تا ۶٫۳ میلی گرم در دسی لیتر است و حتی این رقم تا نزدیک ۷ یا ۸ میلی گرم در دسی لیتر نیز عادی تلقی می‌شود. قبل تر بر این باور بودند که حتی اگر سطح اسید اوریک به ۷ برسد باید برای پیشگیری از بروز اختلالات کلیوی یا بروز بیماری های مفصلی به ویژه نقرس، درمان های دارویی آغاز شود، اما امروزه متخصصان به بالا رفتن اسیداوریک خون به گونه دیگری می نگرند و چون اسید اوریک در این حد، عوارض کلیوی یا مفصلی را نشان نمی‌دهد، در چنین شرایطی فقط گرفتن رژیم غذایی نه چندان سخت برای کاهش سطح اسیداوریک توصیه می‌شود.

مبتلایان، لبنیات پرچرب بخورند یا نخورند؟

لبنیات پر چرب مستقیماً باعث افزایش اسید اوریک در بدن نمی‌شوند و حتی لبنیات کم‌چرب مانند شیر و ماست کم‌چرب ممکن است به کاهش سطح اسید اوریک و کاهش خطر نقرس کمک کنند. البته اگر فردی مشکل چاقی یا سندرم متابولیک داشته باشد، مصرف زیاد لبنیات پرچرب می‌تواند به‌ طور غیرمستقیم روی سطح اسید اوریک او اثر بگذارد، زیرا وزن بالا یکی از عوامل خطر برای نقرس و افزایش اسید اوریک است.

۴۷۲۳۲

مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->