اجرای حکمهای اعدام در آمریکا با روشهای مورد انتقاد جوخه تیربار، هیپوکسی نیتروژن و صندلی الکترونیکی در حالی ادامه دارد که اجرای حکم اعدام با جوخه تیربار در دستورکار چند ایالت قرار گرفته است.
ایالت کارولینای جنوبی آمریکا بهتازگی اعلام کرد قصد دارد یک زندانی محکوم به اعدام را در ماه آینده با جوخه تیربار اعدام کند.
این تصمیم در حالی گرفته شد که کارولینای جنوبی در ۱۵ سال گذشته مجازات اعدام را به دلیل بروز مشکل در اجرای حکم اعدام با تزریق کشنده متوقف کرده بود؛ صندلی برقی، تزریق کشنده و جوخه تیربار روشهای اعدامی هستند که کارولینای جنوبی آنها را به رسمیت شناخته شده است.
به گزارش رسانههای آمریکایی، برد زیگمون ۶۷ ساله که قرار است در ماه آینده اعدام شود، به دلیل نگرانی از درد طاقت فرسای ناشی از تزریق کشنده تصمیم گرفت جوخه تیربار را برای اعدام انتخاب کند.
تاکنون مخالفتهای متعدد و جدی با اجرای حکم اعدام با جوخه تیربار در کارولینای جنوبی اعلام شده است؛ در عین حال، محرمانه بودن داروهای تزریق کشنده و پروتکلهای ایالتی کارولینای جنوبی نیز مورد انتقاد جدی قرار دارند.
دادگاه عالی ایالتی کارولینای جنوبی سال گذشته حکم داد که همه روشهای اعدام در این ایالت قانونی هستند، چراکه به محکومان حق انتخاب میدهند!
در حال حاضر پنج ایالت در آمریکا اعدام با جوخه تیربار را قانونی میدانند و ایالت آلاباما نیز قصد دارد این روش را به روش اصلی اجرای اعدام تبدیل کند.
آخرین حکم اعدام با جوخه تیربار در آمریکا در سال ۲۰۱۰ در یوتا اجرا شد.
اجرای حکم اعدام با جوخه تیربار در آمریکا در حالی رخ میدهد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا وعده داده است مجازات اعدام را در سطح فدرال احیا کند.
ایالت آلاباما نیز اعلام کرد که قصد دارد یک بار دیگر از روش هیپوکسی نیتروژن (خفگی با گاز نیتروژن) برای اعدام یک زندانی استفاده کند؛ گروهها و نهادهای حقوق بشری و سازمان ملل ضمن اعلام مخالفت خود با این روش، خواستار توقف اجرای حکمهای اعدام با هیپوکسی نیتروژن شدند.
اگرچه اجرای حکمهای اعدام با جوخه تیربار در آمریکا بهندرت رخ میدهد، اما تاریخی طولانی دارد.
- بیشتر بخوانید:
- نگاهی به سرنوشت ۲ هزار زندانی آمریکایی محکوم به اعدام
- اجرای احکام اعدام در آمریکا در سال ۲۰۲۴؛ اعدامهای فدرال بازمیگردند
به گزارش نیویورکتایمز، مرگ با جوخه تیربار در آمریکا سابقه طولانی دارد و در تصور عمومی، با غرب وحشی یا جنگ داخلی مرتبط است.
از سال ۱۹۷۷ تاکنون سه حکم اعدام با جوخه تیربار انجام شده که همه آنها در یوتا بوده است.
دادههای تاریخی حاکی از آن است که دستکم ۱۴۴ زندانی آمریکایی از سال ۱۶۰۸ با جوخه تیربار اعدام شدهاند.
در نظر نگرفتن راهحلی برای تعیین تکلیف پرونده این دسته از احکام و محکومان است؛ از این رو، محکومان به اعدام در ایالتهایی که اجرای حکم اعدام را متوقف کردهاند، تا زمان مرگ در حبس میمانند.
براساس آمارها، در حال حاضر و در میانه مخالفت ادعایی آمریکا با مجازات اعدام، ۲ هزار آمریکایی در زندانهای این کشور در صف اعدام قرار دارند؛ از این تعداد ۴۰ مورد در صف اعدام فدرال و بقیه در صف اعدام ایالتی قرار دارند.
این آمار زمانی نگرانکنندهتر میشود که نتیجه بررسیهای انجامشده از سال ۱۹۷۳ در این کشور، از تبرئه شدن بیش از ۲۰۰ زندانی محکوم به اعدام حکایت دارد؛ بررسیهای یادشده نشان میدهند که نمیتوانند اطلاعات دقیقی درباره افراد بیگناه اعدامشده در آمریکا ارائه کند.
انتهای پیام/