به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، برگزاری جشنواره آش و حلوای همدانیها در بوستان ارم و در شرایط بارش برف و سرما با استقبال گرم همدانیها شرکتکنندگان و بازدیدکنندگان مواجه شد.
در این جشنواره، انواع آشهای محلی و حلواهای سنتی از نقاط مختلف کشور عرضه شد و فضای بوستان ارم را خاص کرده بود و حضور پرشور مردم، اجرای برنامههای فرهنگی و هنری و رقابت بین شرکتکنندگان برای ارائه بهترین طعمها، شور و حال خاصی به این رویداد بخشید.
این جشنواره فرصتی بود تا علاوه بر آشنایی بیشتر مردم با انواع آشهای شهرمان، فضایی شاد و صمیمی برای خانوادهها و علاقهمندان به فرهنگ و سنتهای ایرانی فراهم شود.
همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین، شهری با هزار طعم و رنگ حدود 100 نوع آش دارد که چند آش قدیمی همدان تاکنون در فهرست آثار ناملموس ملی کشور ثبت شده است؛ آش های «خیار»، «ایران شوربا»، «سُماق»، «وَرکواز» و «بادمجان»، «آش آلو حیدره قاضی خان»، « آش چغندربدو علی آباد ملایر» و «آش رو نونی حیدره قاضی خان» از آش های به ثبت رسیده هستند که هر گوشهای از همدان خاستگاه یکی از این آش های خوش رنگ، بو و طعم است که مردم در پخت آن ذوق و مهارت ویژهای دارند.
آش آبغوره، قلمکار، کاچی، ترخینه ملایر، آش ترش، عُماج، آش دوغ، آش رشته، بلغور، ماسوا، خیارچَنبر، شوربا و آش کشک تنها تعدادی از آشهای معروف همدان است که در فهرست آثار ملی میتوانند قابلیت ثبت داشته باشد.
مزه بینظیر آشهای همدان در کنار آبشارگنجنامه و کتیبههای باستانی، غار علیصدر، آرامگاه بوعلی سینا و باباطاهر، شهر باستانی و جهانی هگمتانه و سفالینههای شهر جهانی لالجین ظرفیت بسیار مناسبی را برای رونق گردشگری غذا ایجاد میکند که نباید از آن غافل باشیم.
حلوا گردویی، حلوا کنجدی، حلوای هویج، حلوا با شیره سنتی همدان، حلوای زهفرانی، حلوای شیر و غیره از انواع حلواهای پخت شده در همدان و در این جشنواره بوده است.
داور این جشنواره در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: این جشنواره از بهترین جشنواره ها بود در ایران 400 گونه آش داریم که 100 گونه از این آش ها در همدان وجود دارد و تعدادی از این آش ها به ثبت رسیده است.
میرزایی پارسا بیان کرد: از قدیمی ترین و با اصالت ترین غذاها آش است، که قدمت آش ترخینه ملایر به چهار هزار سال پیش بر می گردد که اولین غذای نیمه آماده بشر است که عشایر آن را به همراه خود می بردند و استفاده میکردند.
انتهای پیام/