رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان ضمن بیان اینکه سعی داریم تا تاثیر آموزش در پذیرش را کاهش دهیم، گفت: در سال ۱۴۰۳ تعداد ۱۹ هزار و ۶۰۰ نفر در مدارس سمپاد به صورت رایگان تحصیل کردهاند.
نشست خبری رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان با اصحاب رسانه ظهر امروز سهشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ در مدرسه فرزانگان ۳ برگزار شد.
الهام یاوری در ابتدای این نشست خبری اظهار داشت: سازمان ملی استعدادهای درخشان مجموعا ۷۴۹ مدرسه در سراسر کشور داشته و ۱۴۶ هزار دانش آموز در این مدارس تحصیل میکنند. ما در سمپاد سعی داریم تا طی یک دوره ۶ ساله فضایی متوازن و تمام ساحتی برای این دانش آموزان تدارک ببینیم.
وی افزود: در سازمان ملی استعدادهای درخشان شعار ما «هر نیاز کشور؛ یک سمپادی آماده اثرگذاری» است و برای تحقق شعار سمپاد ۲۵ شایستگی و برنامههای مختلف تعریف کردهایم تا با ایجاد سطح بالای مشارکت، فضایی برای علم آموزی تدارک میبیند.
یاوری ادامه داد: سمپاد توجه ویژهای به دانشآموزان و بچههای خارج از سمپاد دارد و سعی داریم ارتباط ویژهای بین بچههای سمپادی و غیر سمپادی برقرار کنیم.
یاوری افزود: دولت مصوبهای در سالهای گذشته داشته و آن هم اینکه هزینه تحصیل دانشآموزان چهار دهک توسط دولت پرداخت شود و در سمپاد تحصیل رایگان داشته باشند. در ماه گذشته این هزینه دریافت و به مدارس پرداخت شد. در سال ۱۴۰۱ تعداد ۶۹۰ نفر، در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۲۳۳۰ و در سال ۱۴۰۳ تعداد ۱۹ هزار و ۶۰۰ نفر در مدارس سمپاد به صورت رایگان تحصیل کردهاند.
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: در مرحله اول هزینه ۱۲ هزار و ۴۰۰ نفر و در مرحله دوم هزینه تحصیل ۱۴۰۰ نفر پرداخت شده است. اگر کسی حقالثبت را پرداخت کرده میتواند به مدرسه مراجعه و هزینه پرداختی را دریافت کند.
رئیس سازمان استعدادهای درخشان با بیان اینکه از ۲۰ هزار نفر برنامه به ۱۲۰هزار نفر برنامه رسیدیم، تصریح کرد: این برنامهها در حوزه هنر، ادبیات، ورزش و... است و علاوه بر این سعی شده بچهها در فضای شادی حضور داشته باشند.
وی اضافه کرد: فرهنگ عمومی سمپاد بر قراردادن دانش آموزان تحت فشار درسی نیست، متوسط درس خواندن بچهها در شهر تهران ۲ ساعت است.
یاوری در پاسخ به پرسش دیگری درباره نحوه استعدادیابی دانش آموزان در سمپاد، توضیح داد: در دو - سه سال گذشته سوالات آزمون ورودی سمپاد خیلی راحتتر بودند به همین دلیل، اثر آموزش در پذیرش زیاد بود، اما اکنون سعی کردیم تاثیر آموزش در پذیرش کاهش یافته تا پیشبینی پذیری امتحانات بچهها کاهش یابد. در ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۲ حدود ۴۵ درصد ورودی دانش آموزان کاهش یافت.
وی ادامه داد: از خانوادهها خواستارم تا بچهها را در فرایندهای آماده سازی سنگین قرار ندهد. چون این مقوله امری بیهوده است.
وی افزود: در دنیا روشهای متعددی برای پذیرش وجود دارد. به طور میانگین ۱۰ تا ۱۵ درصد میزان ایکییو پذیرفته شدگان در آزمون سمپاد بیشتر از دیگران است.
رئیس سازمان استعدادهای درخشان درباره مکانیزم اثر بخشی برنامههای سمپاد اظهار داشت: امسال سعی کردیم تا با سنجش طولی میزان اثربخشی برنامهها را مورد ارزیابی قرار دهیم.
وی با بیان اینکه برنامههای سمپاد معمولا دست ساز خود بچههاست، گفت: در سال گذشته معدل بچههای سمپادی مقدار بسیاری با دیگران فاصله داشت. اما در بین مدارس سمپادی تنها ۲ نمره بود. در سال گذشته ۱۵ نفر از رتبههای برتر کنکور سمپادی بودند و از این رتبههای تک رقمی کنکور نمایندگان سمپادی از سراسر کشور و شهرهای دورافتاده و کم برخوردار بسیار داریم.
انتهای پیام/