تحصیل طب ایرانی توسط ۳۲۰ متخصص/ مشاوره و درمان ناباوری توسط متخصصین طب ایرانی در ۲۳ کلینیک

۱ هفته پیش ۲

تحصیل طب ایرانی توسط ۳۲۰ متخصص/ مشاوره و درمان ناباوری توسط متخصصین طب ایرانی در ۲۳ کلینیک

مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در ۲۳ کلینیک ناباروری متخصصین طب ایرانی به بیماران مشاوره و ارائه خدمت می‌کنند درباره فعالیت عطاری‌ها گفت: عطاری‌ها صرفا محل عرضه گیاهان دارویی هستند و حق ارائه چیزی با عنوان دارو را ندارند.

خبرگزاری میزان -

نشست خبری مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز شنبه 13 بهمن 1403 برگزار شد.

نفیسه حسینی‌کیا در این نشست خبری گفت: ایران رتبه چهارم تولید علم را در حوزه طب‌های سنتی، مکمل و جایگزین به خود اختصاص داده است.

وی گفت: حدود ۷ هزار قلم مجوز از بخش غذا و دارو دریافت کرده‌ایم و به دنبال افزایش تعداد این دارو‌ها هستیم در حال حاضر حدود ۳۲۰ نفر متخصص در حال تحصیل در طب ایرانی هستند و حدود ۵۱۶ فارغ التحصیل‌ در این حوزه داریم که نیاز است در این زمینه به تربیت نیروی متخصص طب ایرانی بیشتر توجه شود.

حسینی کیا افزود: امسال رتبه سوم ثبت کارآزمایی‌های بالینی در حوزه طب‌های سنتی در دنیا توسط ایران به ثبت رسیده که بر پایه آموزه‌های ایرانی استوار است در عین حال برای رشد در این عرصه نیاز است آموزه‌ها را مستند با تکیه شواهد علمی ارائه کنیم بدین ترتیب نیازمند انجام تحقیقات مفصل و متعدد از جمله کارآزمایی‌های بالینی هستیم.

وی گفت: بحث سبک زندگی موضوع بسیار مهمی محسوب می‌شود و به واسطه طب ایرانی این مهم قابل اجرا خواهد بود در صورتی که ما سبک زندگی سالمی داشته باشیم می‌تونیم از بار بیماری‌ها کم کنیم.

مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل، ایجاد شناسنامه سبک زندگی را در عرصه طب ایرانی حرکتی جدید دانست و تاکید کرد: در سامانه‌های شبکه بهداشت شناسنامه سبک زندگی برای مردم طراحی شده در عین افراد می‌توانند به مرکز سلامت مراجعه و آموزش لازم را دریافت کنند. شناسنامه سبک زندگی با مراجعه به خانه‌های بهداشت قابل آموزش است و می‌تواند تحولاتی ارزنده را با خود به همراه بیاورد.

حسینی کیا با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۲۷ سلامت‌کده دولتی و همین تعداد سلامت خصوصی در سراسر کشور ارائه خدمت می‌کنند گفت: در حال حاضر و در ۲۳ کلینیک ناباروری در کنار متخصصین زنان و زایمان متخصصین طب ایرانی به بیماران ارائه خدمت می‌کنند و این مهم درصد موفقیت‌های ارائه خدمت به زوج‌های نابارور را بالا می‌برد.

مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل تصریح کرد: همکاری مشترک بین دفتر طب ایرانی مکمل و معاونت دانشجویی فرهنگی در حال رقم خوردن است چنانچه این مهم فعال و راه‌اندازی شود، انجمن‌های علمی دانشجویی در حوزه طب ایرانی و سبک زندگی به اجرا گذاشته خواهد شد و جریان‌سازی خوبی شکل خواهد گرفت.

عطاری‌ها تنها محل عرضه گیاهان دارویی هستند

مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل در پاسخ به سوالی درباره دارو‌های که در عطاری‌ها و در فضای مجازی به مخاطبان توصیه و فروخته می‌شود گفت: عطاری‌ها صرفا محل عرضه گیاهان دارویی هستند براساس شاخص‌های تعریف شده در صنف عطاران که حق ارائه محصولی با عنوان دارو را ندارند، آنها موظف هستند تنها گیاهان دارویی عرضه کنند، بنابراین هرگونه عرضه دارو در عطاری‌ها خارج از حرفه و صنف عطاری‌ها محسوب می‌شود. هرگونه مداخله در امر درمان و ادعای درمانی قاعدتاً خارج از محدوده صنف عطاری‌ها است. 

وی ادامه داد: از دیدگاه وزارت بهداشت کسی در امر درمان و حوزه طب ایرانی می‌تواند ورود کند که یا پزشک متخصص طب ایرانی باشد یا پزشک آموزش دیده با دوره‌های مورد تایید وزارت بهداشت باشد.

حسینی کیا گفت: نیاز است تا دوره‌های را درباره آموزش عطاران برگزار و باید‌ها و نباید‌های آموزشی به این افراد انتقال داده شود.

وی گفت: چهارمین دوره از جشنواره طب سنتی از ۲۶ فروردین ماه به ریاست وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار می‌شود، شعار این جشنواره «خواب به هنگام، زندگی سالم» است. 

انتهای پیام/



مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->