به گزارش خبرگزاری تسنیم در شیراز، سیدمسعود عظیمی در حاشیه چهاردهمین کنفرانس بینالمللی تجارت الکترونیک که با رویکرد هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و متاوس در شیراز برگزار شد، با تأکید بر لزوم توجه و حرکت به سمت رویکردهای جدید فناوری در صنایع و به ویژه در شهرکهای صنعتی گفت: فناوریهای نوین مانند هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و متاوس، نه تنها یک ضرورت برای صنایع به شمار میروند، بلکه میتوانند عاملی برای ایجاد تحولهای بزرگ در فرآیندهای تولیدی، کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری شوند.
وی تصریح کرد: این فناوریها باید در راستای بهینهسازی فعالیتها و افزایش رقابتپذیری استفاده شوند.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس در ادامه افزود: اگر صنایع و واحدهای تولیدی به سرعت از این فناوریها در حوزههای مختلف بهویژه تجارت الکترونیکی بهرهبرداری نکنند، ممکن است در رقابتهای بینالمللی عقب بمانند.
وی با بیان اینکه شهرکهای صنعتی بهعنوان مراکز اصلی تولید کشور محسوب میشوند و اغلب صنایع مستقر در آن را صنایع کوچک و متوسط تشکیل میدهند، گفت: باید واحدهای صنعتی توجه ویژهای به استفاده از این ابزارها داشته باشند تا بتوانند در عرصههای جهانی موفق باشند
عظیمی همچنین بر لزوم برنامهریزی دقیق و طراحی نقشهراه برای گسترش این فناوریها در صنایع تأکید کرد و گفت: یکی از الزامات اصلی در این زمینه، وجود استراتژیهای جامع و حمایتهای مالی و معنوی از طرحها و ایدههای نوآورانه است که این حمایتها باید از طریق دولت و نهادهای مربوطه در راستای تحقق اهداف توسعهای در صنعت کشور صورت گیرد.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس بیان کرد: ما در مجموعه شرکت شهرکهای صنعتی فارس از طریق فن بازار منطقهای فارس تلاش میکنیم در این حوزهها از واحدهای صنعتی مستقر برای توسعه و ترویج این فناوریها در واحدها حمایت کنیم.
وی بر اهمیت برگزاری دورههای آموزشی تخصصی برای واحدهای صنعتی در زمینه هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و متاوس تأکید کرد و گفت: شرکت شهرکهای صنعتی فارس در راستای حمایت از توسعه فناوریهای نوین در صنایع، از طریق فن بازار منطقهای و سایر مشاوران مستقر در مراکز خدمات فناوری تحت پوشش این شرکت اقدام به برگزاری دورههای آموزشی مختلف برای مدیران و کارکنان واحدهای صنعتی کرده است که این دورهها بهویژه در حوزههای تجارت الکترونیک، بهرهبرداری از فناوریهای دیجیتال و هوش مصنوعی طراحی شدهاند تا کارکنان و مدیران صنایع با روشهای جدید تولید و بهینهسازی آشنا شوند.
وی افزود: هدف از این دورهها، ارتقاء مهارتهای نیروی انسانی و انتقال دانش روز به واحدهای صنعتی است و بهطور جدی از طرحها و ابتکارات آموزشی که میتوانند به نهادینه شدن این فناوریها در صنایع کمک کنند، حمایت میکنیم و در این مسیر از تمامی ظرفیتهای موجود بهره خواهیم برد.
عظیمی با اشاره به برگزاری این دورهها برای 200 نفر از فعالان صنعتی در سال جاری توسط فن بازار منطقهای فارس بیان کرد: این دورهها به واحدهای صنعتی کمک میکند تا در زمینههای مختلف فناوریهای نوین توانمندیهای خود را افزایش دهند و در نهایت، این اقدامات میتواند به تسریع در تحول دیجیتال و افزایش رقابتپذیری صنایع در بازارهای جهانی منجر شود.
وی بهویژه به نقش هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در بهبود عملکرد واحدهای صنعتی صنعتی اشاره کرد و گفت: با بهرهگیری از هوش مصنوعی، میتوان فرآیندهای تولیدی را هوشمند کرد و از دادهها برای پیشبینی مشکلات و بهبود تصمیمگیریها استفاده کرد و اینترنت اشیا نیز این امکان را میدهد که دستگاهها و ماشینآلات را بهطور مؤثر متصل کرده و اطلاعاتی که از دستگاهها بهدست میآید، برای مدیریت منابع و بهینهسازی عملکرد به کار بسته شود.
عظیمی همچنین به اهمیت متاوس در تغییر تعاملات دیجیتال اشاره کرد و گفت: این فناوریها میتوانند به بهبود شیوههای ارتباطی و تجاری در صنایع کمک کرده و زمینهساز تحولات بزرگ در اقتصاد دیجیتال شوند.
وی در پایان بر لزوم آموزش نیروی انسانی متخصص در زمینه این فناوریها تأکید کرد و گفت: برای پیادهسازی مؤثر این فناوریها، نیازمند نیروی کار ماهر و آگاه به این ابزارها هستیم. بنابراین، سرمایهگذاری در آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی در این حوزه از اهمیت ویژهای برخوردار است.
به گزارش تسنیم، چهاردهمین کنفرانس بین المللی تجارت الکترونیک با محوریت هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و متاوس امروز با حضور اساتید برجسته، محققان و صاحبنظران داخلی در تالار همایشهای موسسه استنادی پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) شیراز برگزار شد.
انتهای پیام/424