امیر خلفیان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اهواز، اظهار داشت: در نشست اخیر کارگروه تعیین تکلیف کالاهای رسوبی، قاچاق و متروکه که در اداره کل بنادر و دریانوری برگزار شد، اقدامات عینی و پیگیریهای مستمر، صورت گرفته است.
وی درباره این جزییات، گفت: نسبت به مدیریت بهینه محمولههای مختلف از جمله 35 هزار تنی روغن پالم، محموله شکر شرکت بازرگانی دولتی، 170 هزار تن سویا و سایر کالاهای متروکه و ضایعات پتروشیمی تصمیمات خوبی صورت گرفت.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خوزستان ادامه داد: تسریع در فرآیند ترخیص و اجرای دقیق تعهدات، در راستای تأمین نیازهای بازار داخلی بهویژه در آستانه ماه مبارک رمضان با سرعت صورت میگیرد.
وی افزود: تمرکز اصلی بر تسریع در فرآیند ترخیص کالاهایی بوده است که از نظر اقتصادی و اجتماعی از اهمیت ویژهای برخوردارند.
دادستان مرکز خوزستان بیان کرد: یکی از موارد مطرح شده در این جلسه، محموله 35 هزار تنی روغن پالم بود که وظیفه تسریع ترخیص آن به عهده معاونت غذا و دارو قرار گرفته است. و مقرر شد این معاونت در مهلت تعیین شده باید نتیجه آزمایشات مربوط به محموله را به صورت کامل ارائه نماید تا هر چه سریعتر اقدامی جهت آزادسازی این کالا فراهم شود.
دبیر کمیته مبارزه با مفاسد اقتصادی دادگستری خوزستان خاطرنشان کرد: با عنایت به در پیش بودن ماه مبارک رمضان و افزایش نیازمندیهای بازار داخلی به کالاهای اساسی، به ویژه شکر، اقدامات دقیقی در جهت حمایت از بازار به عمل آمد. و محموله شکر متعلق به شرکت بازرگانی دولتی، پس از وصول مالیات بر ارزش افزوده، توسط گمرک منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی ترخیص خواهد شد. که این اقدام در راستای تأمین سرعت در ورود کالاهای ضروری به بازار و جلوگیری از رسوب آنها به اجرا گذاشته خواهد شد.
وی در ادامه عنوان کرد: 170 هزار تن سویا متعلق به شرکت پشتیبانی امور دام کشور که از محل ثبت سفارشهای مربوط به گمرک بندر امام خمینی (ره) اعلام شده بود، با اخذ مجوز قانونی و تعهد پرداخت حقوق ورودی به نحو مقتضی، به دستور گمرک ترخیص میشود و شرکت مذکور مکلف است در مهلت تعیین شده نسبت به ایفای تعهدات خود اقدام کند که این مورد از جمله اقدامات ضروری در حمایت از تدارکات حیاتی کشور محسوب میشود.
دادستان مرکز خوزستان علاوه بر موارد اعلام شده، به بررسی روند مدیریت ضایعات پتروشیمی موجود در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) پرداخت. و بیان کرد: این ضایعات که از سال 1392 در انبارها ذخیره شده بودند و به دلیل شرایط خاص کالا مورد نگرانی قرار گرفته بودند، با نظارت دقیق دادستان بندر امام خمینی (ره) و اداره کل محیط زیست استان، به نحوه مقتضی منهدم شود و در همین راستا، 4 هزار تن سیمان دپوی مشمول مقررات متروکه نیز به دستور دادستان بندر امام خمینی، پس از هماهنگی با اداره محیط زیست و اداره جمعآوری و فروش اموال تملیکی، از محوطه مربوطه خارج و به صورت مناسب امحا خواهد شد.
خلفیان در ادامه گفت: با سرعت دادن به فرآیند ترخیص کالاها، تسهیل در عملیات مالیاتی و نظارت دقیق بر اجرای تعهدات، تصویر روشنی از هم گامی نهادهای ذیربط در تأمین ضروریات بازار داخلی ایجاد شده است که همزمان با حمایت از شرکتهای ملی، موجبات جلوگیری از رسوب کالا و بروز مشکلات اقتصادی احتمالی را فراهم میآورد.
انتهای پیام/341/