ترفند‌های کلاهبرداران سایبری در سایت‌های «دیوار» و «شیپور» / پلیس فتا: به هیچ عنوان قبل از تحویل کالا بیعانه پرداخت نکنید

۱ هفته پیش ۱

گفت‌وگو|

ترفند‌های کلاهبرداران سایبری در سایت‌های «دیوار» و «شیپور» / پلیس فتا: به هیچ عنوان قبل از تحویل کالا بیعانه پرداخت نکنید

معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا فراجا ضمن اشاره به ترفند‌های کلاهبرداران سایبری در سایت‌های «دیوار» و «شیپور» به بیان توصیه‌هایی برای خرید و فروش کالا از طریق سایت‌های آگهی محور پرداخت.

خبرگزاری میزان -

یکی از جرایمی که در فضای مجازی اتفاق می‌افتد کلاهبرداری از طریق سایت‌های آگهی محور نظیر دیوار و شیپور است و ممکن است تعدادی از کلاهبردارن سایبری چه به عنوان فروشنده و چه به عنوان خریدار در این فضا فعالیت کنند. از این رو لازم است هنگام خرید و یا فروش کلا از طریق این سایت‌ها به نکات لازم توجه کنیم.

در همین رابطه سرگرد جواد مختاررضایی، معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا فراجا در گفت‌و‌گو با میزان ضمن اشاره به اینکه حتما برایتان پیش آمده که قصد خرید و فروش کالا‌هایی را در سایت‌های آگهی محور داشته باشید، گفت: متاسفانه تعدادی از کلاهبرداران در این فضا مشغول فعالیتند و این درحالیست که این سایت‌ها نسبت به خرید و فروش‌هایی که در آن اتفاق می‌افتد مسئولیتی ندارند و به همین دلیل لازم است کاربران سایت‌ها به نکاتی ضروری توجه کنند.

به هیچ عنوان قبل از تحویل کالا بیعانه پرداخت نکنید

وی با تاکید بر اینکه اگر قصد دارید کالایی را خریداری کنید به هیچ عنوان قبل از دریافت کالا هیچ مبلغی را پرداخت نکنید و حتما کالا را تحویل بگیرید و سپس هزینه‌اش را پرداخت کنید، ادامه داد: به هیچ عنوان قبل از تحویل کالا بیعانه پرداخت نکنید، اگر فروشنده‌ای با بهانه‌های مختلف نظیر مشتری داشتن کالا شما را به پرداخت بیعانه هدایت کرد به هیچ عنوان این کار را انجام ندهید. ترفند آن‌‌ها این است که کالاها را با قیمت پایین‌تر آگهی می‌کنند، برای مثال قیمت خودرویی که ۵۰۰ میلیون تومان است را ۴۵۰ میلیون تومان قیمت می گذارند و شما برای اینکه از این ۵۰ میلیون تومان تخفیف استفاده کنید بیعانه پرداخت می‌کنید اما باید بدانید که ممکن است در صورت پرداخت بیعانه آن فرد دیگر پاسخگو نباشد و دچار مشکل شوید.

معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا فراجا توضیح داد: مورد دیگر این است که اگر خواستید کالایی را بفروشید یکی از جرایمی که در این مورد وجود دارد رسیدساز جعلی است، ممکن است فردی به شما رسید جعلی نشان دهد و شما به آن فرد کالا را تحویل دهید بنابراین تا زمانی که پول به حسابتان واریز نشده و خودتان حسابتان را را چک نکردید کالا را تحویل ندهید.

سرگرد رضایی بیان کرد: دقت داشته باشید که در خرید و فروش به ویژه کالاهای گران‌قیمت به افراد ناشناس کارت شناسایی فرد را ببینید و نسبت به اینکه با چه فردی معامله می‌کنید آگاهی داشته باشید چرا که ممکن است خریدار پول سرقتی از حساب دیگران را به حسابتان واریز کند و درگیر مسائل قضایی شوید.

وی افزود: همچنین ممکن است عده‌ای از افراد به شما بگویند کالا را از طریق تاکسی اینترنتی برای شما ارسال می‌کنیم و شما پول را واریز کنید و حتی عکس تاکسی اینترنتی را نیز می‌فرستند که به هیچ عنوان نباید به این موارد اعتماد کنید.

انتهای پیام/ 



مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->