تشدید درگیری‌های جهانی و هشدار آغاز دوران جدید بحران برای کودکان

۲ هفته پیش ۱۵۶

تشدید درگیری‌های جهانی و هشدار آغاز دوران جدید بحران برای کودکان

یونیسف درباره آغاز دوره جدید بحران برای کودکان درپی تشدید درگیری‌های جهانی و تغییرهای آب‌وهوایی هشدار داد.

خبرگزاری میزان -

جهان در حال ورود به دوره جدیدی از بحران برای کودکان است؛ براساس مطالعه صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف)، تغییر‌های آب‌وهوایی، نابرابری و درگیری‌های نظامی که زندگی کودکان را دچار اختلال کرده است، آینده آن‌ها را نیز با خطر‌های جدی مواجه می‌کند.

یونیسف در آغاز هر سال، بررسی جدی درباره خطر‌هایی که کودکان احتمالا به آن‌ها رو‌به‌رو می‌شوند، انجام می‌دهد؛ در گزارش ۲۰۲۵ یونیسف آمده است که برای کاهش تاثیر بحران‌ها بر کودکان و اطمینان از دسترسی آن‌ها به حمایت‌های موردنظر باید سیستم‌های انعطاف‌پذیری را به‌ویژه در سطح ملی ایجاد کرد.

تشدید درگیری‌های مسلحانه همچنان خطر‌های جدی برای کودکان در سال ۲۰۲۵ به همراه خواهد داشت؛ در عین حال، درگیری‌های نظامی از نظر شدت و خشونت نیز در حال افزایش هستند.

بیش از ۴۷۳ میلیون کودک معادل بیش از یک نفر از هر شش نفر در سراسر جهان، اکنون در مناطقی زندگی می‌کنند که تحت تاثیر درگیری قرار گرفته‌اند و جهان بیشترین تعداد درگیری‌ها را از زمان جنگ جهانی دوم تجربه کرده است.

براساس آمار‌ها درصد کودکانی که در مناطق درگیری در سراسر جهان زندگی می‌کنند، ۲ برابر شده و از حدود ۱۰ درصد در دهه ۱۹۹۰ به تقریبا ۱۹ درصد در حال حاضر افزایش یافته است.

در بحبوحه رقابت‌های ژئوپلیتیکی فزاینده و فلج شدن نهاد‌های چندجانبه و سازمان‌های بین‌المللی، بازیگران دولتی و غیردولتی به طور فزاینده‌ای مایل به نادیده گرفتن قوانین بین‌المللی طراحی‌شده برای حفاظت از جمعیت غیرنظامی، هستند و حمله‌ها به زیرساخت‌های غیرنظامی مانند مدرسه‌ها و بیمارستان‌ها بیش از پیش رایج می‌شود.

این روند نگران‌کننده و شکست تلاش‌ها برای محافظت از غیرنظامیان تلفات سنگینی بر کودکان وارد می‌کند؛ در نتیجه کودکان علاوه بر خطر‌های یادشده با آوارگی و تهدید گرسنگی و بیماری رو‌به‌رو هستند؛ ضمن اینکه خطر‌های قابل توجهی برای سلامت روانی آن‌ها وجود دارد.

این در حالی است که سیستم چندجانبه برای پاسخگویی موثر و جبران خسارت‌های سال‌های اخیر به یک تلاش هماهنگ و مستمر نیاز دارد.

ازجمله موضوع‌هایی که یونیسف خواستار توجه به آن‌ها در سال ۲۰۲۵ در موضوع کودکان شده است، عبارتند از:

پیامد‌های برگشت ناپذیر بحران آب‌وهوایی

کودکان به‌طور نامتناسبی تحت تاثیر تغییر‌های آب‌وهوایی قرار می‌گیرند و تاثیر‌های این بحران بر رشد، سلامت، آموزش و رفاه آن‌ها می‌تواند مادام‌العمر و غیرقابل برگشت باشد.

دسترسی محدود و مخاطره‌آمیز به فضای آنلاین

پیشرفت‌های سریع در فناوری‌های نوظهور به شکل‌دهی به همه حوزه‌های زندگی کودکان از آموزش گرفته تا ارتباطات و مشارکت در اقتصاد دیجیتال ادامه خواهد داد.

این در حالی است که نابرابری‌های مداوم در دسترسی دیجیتال، به‌ویژه در کشور‌های کمتر توسعه‌یافته و خطر‌های پیش روی کودکان در فضای آنلاین در کشور‌های توسعه‌یافته، مانع بزرگی برای اطمینان از دسترسی کودکان به فضای امن دیجیتال است.

بحران‌های حکمرانی جهانی

بحران‌های جدید و جاری همچنان آینده حکمرانی جهانی را به چالش خواهند کشید.

در سال ۲۰۲۵، کشور‌ها و سازمان‌ها و نهاد‌های بین‌المللی باید به این پرسش مهم بپردازند که آیا چارچوب چندجانبه جهانی برای شکل دادن به یک پاسخ منسجم به چالش‌های مشترک متحد می‌شود یا بیشتر متلاشی می‌شود و خطر از دست دادن اقدام جمعی را تهدید می‌کند.

بررسی یونیسف به این نتیجه می‌رسد که تامین حقوق کودکان باید در خط مقدم باقی بماند و ایجاد و ترویج سیستم‌هایی برای بهبود زندگی و آینده کودکان مورد نیاز است.

سیستم‌های یادشده باید شامل اصول شمول، برابری و مسئولیت‌پذیری باشند و تضمین کنند که حقوق و نیاز‌های کودکان در خط مقدم باقی بماند؛ به همان اندازه مهم است که آن‌ها نه‌تنها باید به چالش‌های کنونی جهانی بپردازند، بلکه باید برای آنچه در پیش است، نیز پیش‌بینی لازم را انجام داده و آماده شوند.

انتهای پیام/



مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->