تعمیر درایو های AC و DC در سیستم‌های اتوماسیون صنعتی

۱ هفته پیش ۳

در دنیای مدرن و پیشرفته صنعت، اینورتر های AC و DC به عنوان تجهیزات اصلی در سیستم اتوماسیون صنعتی به حساب می‌آیند. این تجهیزات و دستگاه‌ها با کنترل دقیق سرعت و حرکت موتور الکتریکی، بهره‌وری و بازدهی را در سیستم افزایش می‌دهند. در صورتی‌که این دستگاه‌های صنعتی دچار ایراد و خرابی شوند، عیب یابی و شناسایی خطا با بهره‌گیری از تخصص و مهارت فنی و همچنین تعمیر درایو مانع توقف خط تولید کارخانه‌ها، کاربری‌ها و صنایع مختلف می‌شود. شرکت نیک صنعت کلیه خدمات تعمیرات درایو را به صورت کاملا تخصصی انجام می‌دهد.

تعمیر درایو های AC و DC در سیستم‌های اتوماسیون صنعتی

در ادامه مقاله قصد داریم نکات مهم در خصوص حفظ عمر کاری و عملیاتی اینورتر و بررسی دقیق خطاها و ایرادات این دستگاه صنعتی را به طور کامل بیان کنیم.

راهکارهایی برای نگهداری درست از اینورتر

همان‌طور که می‌دانید، اینورتر نقش مهم و اساسی در سیستم‌های الکترونیکی و تجهیزات برقی دارد. این دستگاه‌ها ولتاژ DC را به AC تبدیل می‌کنند. در واقع درایو، پل ارتباطی میان منبع‌های انرژی و تجهیزات صنعتی است. اینورتر مانند دیگر تجهیزات دچار خرابی و اشکال می‌شود. یکی از ایرادات بسیار جدی در این زمینه، مربوط به سوختن درایو است. برای حفظ عمر کاری اینورتر و همچنین پیشگیری از خاموش شدن آن لازم است، نکات زیر را در زمان کار با درایو رعایت کنید.

  • بررسی محیط قرارگیری درایو عاری از رطوبت و آلودگی
  • چک کردن و تعویض فیلتر در صورت مسدود شدن راه‌های جریان هوا
  • بررسی سلامت فیزیکی و کارکرد درست سیستم فن و تهویه
  • چکاپ دقیق ورودی و خروجی دستگاه
  • چک کردن نمایشگر LCD و KEYPAD
  • تهیه کردن نسخه پشتیبان از پارامترهای دستگاه

بررسی محیط قرارگیری درایو عاری از رطوبت و آلودگی

برای پیشگیری از خرابی درایو، تمیز نگه داشتن آن اهمیت دارد. اینورتر به طور معمول از درجه حفاظت IP بدنه برخوردار است که با توجه به میزان حفاظتی که در ساختار دستگاه طراحی شده است، می‌تواند تا حدودی از درایو در برابر آلودگی (گرد و غبار) و رطوبت محفاظت و نگهداری نماید. با توجه به این امکان باز هم برای حفظ عمر کاری و عملیاتی اینورتر لازم است نکاتی را در حین استفاده رعایت نمایید. به طور کلی ورود گرد و غبار داخل دستگاه کنترل کننده دور موتور باعث تضعیف عملکرد آن می‌شود. بنابراین باید در دوره‌های منظم دستگاه را از هر گونه آلودگی تمیز نمایید و همچنین محلی را برای قراردادن اینورتر انتخاب کنید که، عاری از هر رطوبت و کثیفی باشد.

چک کردن و تعویض فیلتر در صورت مسدود شدن راه‌های جریان هوا

اقدام مهم دیگری که باید برای حفظ عمر کاری و عملیاتی اینورتر انجام گیرد، مربوط به بازرسی دقیق و منظم ورودی هوا و همچنین عوض کردن فیلتر هیتک سینک می‌باشد. با رعایت کردن فواصل تعویض قطعات مصرفی چون فیلترها می‌توان عمر دستگاه را حفظ کرد و از خرابی مکرر و مداوم درایو جلوگیری نمود. این مسئله به کاهش هزینه تعمیرات درایو کمک می‌کند و عملکرد دقیق آن را حفظ می‌کند.

بررسی سلامت فیزیکی و کارکرد درست سیستم فن و تهویه

تهویه مناسب و استاندارد درایو برای کارکرد بهتر و بهینه دستگاه ضروری و مهم است. بررسی تهویه به طور منظم باعث شناسایی به موقع اشکالات و ایرادات آن می‌شود. اگر تهویه کارایی درستی ارائه ندهد، اینورتر به خوبی خنک نمی‌شود و این موضوع باعث گرم شدن زیاد و در نتیجه آسیب به دستگاه خواهد شد.

چکاپ دقیق ورودی و خروجی دستگاه

بازرسی و بررسی منظم پایانه‌های برق و همچنین مطمئن بودن از عدم شل شدگی اتصال‌ها اهمیت بالایی دارد. اتصال غیر استاندارد و نا ایمن موجب شکل گیری و بروز قوس و همچنین افزایش دما می‌شود. این امر سیستم را تخریب می‌کند و باعث اختلال در کار صنایع و تولیدات کارخانه‌ها خواهد شد. بنابراین برای جلوگیری از این موارد لازم است، با چکاپ و بررسی اتصالات از محکم بودن سیم کشی و کابل‌ها مطمئن شوید.

چک کردن نمایشگر LCD و KEYPAD

یکی از بخش‌های مهم برای فرستادن فرمان به درایو و همچنین نشان دادن ورودی و خروجی دستگاه کنترل کننده دور موتور، KEYPAD و LCD است. بنابراین باید این بخش‌ها به طور منظم مورد بررسی قرار بگیرد و تمیز شود. در صورت خرابی تاچ صفحه نمایش باید قطعات آن را تعویض نمایید.

تهیه کردن نسخه پشتیبان از پارامترهای دستگاه

در زمان بازرسی و بررسی درایو، لازم است از پارامترهای اینورتر در رایانه و یا کنترل پنل بک آپ بگیرید و نسخه‌ای از آن تهیه نمایید. این مورد را قبل از تغییرات در قطعات دستگاه انجام دهید تا تمام داده‌ها به شکل ثابت باقی بماند. توسط این نسخه می‌توان اشکالات جزئی اینورتر را رفع کرد.

با رعایت موارد فوق و همچنین بررسی و چکاپ به موقع و منظم اینورتر تا حدود بسیار زیادی می‌توان از آسیب‌هایی مانند شکستگی و فرسودگی قطعات (دیود، فیوز، خازن، IGBT) و همچنین خرابی شدن دائمی درایو پیشگیری کرد.

علل اصلی از کار افتادن و خرابی درایو

خطاها و ایراداتی که معمولا در اینورتر برندهای مختلف در استفاده طولانی مدت ممکن است مشاهده نمایید، شامل موارد زیر است.

  • اشکال و خرابی در خازن‌ها
  • از کار افتادن باتری اینورتر و ضعیف شدن آن
  • شل شدگی پایانه‌ باتری
  • شنیدن صدای‌های غیرمعمول فن
  • اشکال برد کنترل

اشکال و خرابی خازن‌ها

خازن قطعه بسیار حساس و ضعیف است که در زمان کارکرد اینورتر بر اثر گرمای اضافی فرسوده می‌شود و نیاز به تعویض آن است. عمر خازن زمانی حفظ می‌شود که اینورتر در دمای کمتر از دمای کاری عمل کند. همچنین توصیه می‌شود، قطعه خازن به‌صورت مرتب بررسی و در صورت سوختن و خرابی به موقع تعویض گردد.

از کار افتادن باتری اینورتر و ضعیف شدن آن

در صورتی‌که باتری دچار خرابی شود، اینورتر کار نمی‌کند. همین موضوع موجب خاموش شدن اینورتر می‌شود، برای رفع این اشکال لازم است باتری شارژ شود و یا در صورت فرسوده شدن تعویض گردد.

شل شدگی پایانه‌ باتری

پایانه‌های باتری را از لحاظ سایش و خوردگی چک نمایید و در صورتی‌که دچار شل شدگی شده‌اند، آن‌ها را تمیز کرده و بعد محکم کنید.

شنیدن صدای‌های غیرمعمول فن

درایو در حین کار صدای بسیار کمی دارد، اما گاهی ممکن است صدای فن دستگاه به‌صورت غیرمعمول شنیده شود. در این مواقع ممکن است فن دچار کثیفی شده باشد و نیاز به تمیز کردن آن است.

اشکال برد کنترل

در صورتی‌که بین اینورتر و برد کنترل اتصال مناسبی برقرار نشود، برد کنترل آسیب می‌بیند و خطای برد کنترل در اینورتر مشاهده خواهد شد. همچنین نوسان زیاد ولتاژ و یا قطع و وصلی دائمی برق می‌تواند برد کنترل را دچار ایراد کند.


این محتوا تبلیغاتی است

مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->