دومین جشنواره ملی کتاب سال انقلاب اسلامی با تقدیر از ۲۴ اثر منتخب به انتها رسید، این آثار از بین بیش از ۶۰۰ اثر ارسالی به دبیرخانه جشنواره توسط ۶۵ دارو ارزیابی و برگزیده شد.
مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی کتاب سال انقلاب اسلامی با حضور حسین سیمیایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری محمد مهدی تهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ برگزار شد.
در ابتدای این نشست حبیبالله گل محمدی دبیر جشنواره ملی کتاب سال انقلاب اسلامی با بیان اینکه دومین جشنواره ملی کتاب سال انقلاب اسلامی به صورت مشترک بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شده است گفت: حدود ۶۶۱ اثر در سه سطح کتاب، رساله، طرح پژوهشی و پایاننامهها به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
وی ادامه داد: آثار در دو مرحله مورد ارزیابی ۶۵ داور قرار گرفت و حدود ۲۴ اثر انتخاب و از آن با هدایای نفیس تقدیر به عمل خواهد آمد.
گل محمدی تصریح کرد: بیشتر آثار ارسال شده در قالب آثار ادبی هنری و علمی با مضمون انقلاب اسلامی و اندیشههای امامین انقلاب طبقه بندی شده است این مهم مسیر را برای توسعه اندیشههای والای امام خمینی (ره) فراهم میکند. برخی از اثرها دو تا سه بار و برخی، چون مشترک بوده ۶ بار مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت داوران ۲۳۲ اثر را به مرحله نهایی ارسال کردند.
وحید شالچی معاون فرهنگی، اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این مراسم ضمن تاکید بر اهمیت و دستاوردهای جشنواره ملی کتاب سال انقلاب اسلامی بیان کرد: برگزاری دومین جشنواره سبب میشود تا ابعاد ارزندهای از انقلاب اسلامی مطرح شود.
وی با بیان اینکه معضلات جامعه امروز را باید در نظر گرفت و با توجه به اقتضائات جدید جامعه برای بازخوانی انقلاب اسلامی برنامه ریزی کرد. باید مجموعه ارزشهای انقلاب اسلامی را در کنار هم دید، نه اینکه بخشی از مقولهها را قربانی بخشهای دیگر کنیم.
در ادامه مراسم فرزاد جهانبین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی نیز گفت: چالشهای پیش روی انقلاب در شش طبقه دستهبندی شده است چالشهای مدیریتی سریعتر برطرف میشود، اما برخی دیگر زمانبر است.
وی تاکید کرد: باید از نسخههای ساده انگارانه دوری کرد، ما باید به مردم بیشتر توجه کنیم و خوبیهای آنان را مطرح کنیم همه روسای جمهوری که روی کار آمدن نقاط قوت و ضعفی داشتند و باید همه آنها در نظر گرفته شود. آیندگان در مورد ما قضاوت خواهند کرد سرمایهها را نباید بسوزانیم.
محمد مهدی تهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز در ادامه این مراسم ضمن تاکید بر نقش دانشگاه در توسعه نظریهپردازی اجتماعی گفت: دانشگاه در دو حالت میتواند فعالیت کند مقلد بودن و زاینده بودن دانشگاههایی که مقلد هستند قدرت مشاهدهگری ندارند.
وی ادامه داد: در حوزه دانشگاههای مقلد رابطه دانشگاه و زیست بومها قطع شده است. پس باید بتوانیم دانشگاهی مشاهدهگر و نظریهپرداز را ایجاد کنیم. باید به جمع آوری گزارهها بپردازیم در این راستا باید آموزههای فرهنگی را مورد مطالعه و پژوهش قرار دهیم تا قوام و دوام و تطابق پذیری را شاهد باشیم.
وی تاکید کرد: باید گزارهها را به نظریه بدل کنیم مردم سالاری دینی و نظریه اجتماعی گزارهای هستند که باید به آن توجه شود.
طهرانچی گفت: کتاب مظهر گزارههاست و برون داد علمی برای حل بسیاری از مسائل محسوب میشود باید در حوزههای مختلف نظریات قوی در قالب کتاب ارائه و به اجرا گذاشته شود.
وی تاکید کرد دانشگاه عرصه زاینده برای مشاهدهگری و نظریه پردازی محسوب میشود. مردم در انقلاب اسلامی وظیفه و فعالیت خود را انجام دادند و اینک وظیفه دانشگاههاست که در توسعه و جریان سازی شکوهمند قدم برداشته و حرکت کنند.
در انتهای این مراسم از نفرات برتر و شایستگان تقدیر شد.
انتهای پیام/