به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «اولاف شولتز»، صدراعظم آلمان، از طرح «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا برای مرتبط کردن کمک های نظامی آمریکا به اوکراین به معاملات مواد خام این کشور انتقاد کرده است.
شولتز در گفتگویی با آر ان دی آلمان گفت: اوکراین مورد حمله قرار گرفته و ما بدون پرداخت هزینه از آنها حمایت میکنیم. این باید نگرش همه باشد.
«دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا در اوایل فوریه گفت که میخواهد توافقی با اوکراین مورد مذاکره قرار دهد که در ازای آنچه به آنها می دهد مواد خام کمیاب از اوکراین به ایالات متحده عرضه شود. ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین آمادگی خود را برای سرمایه گذاری ایالات متحده در این تجارت ابراز کرده بود.
ایالات متحده آمریکا در حال حاضر مهمترین حامی اوکراین در جنگ علیه روسیه است که تقریباً سه سال است ادامه دارد. ترامپ قبل از آغاز دوران جدید ریاست جمهوری خود مخالفتش را با کمک های میلیاردی به اوکراین ابراز کرده بود.
شولتز در بخش دیگری از سخنانش همچنین از تهدیدهای متعدد رئیس جمهور جدید آمریکا در عرصه سیاست خارجی به ویژه در مورد اعمال تعرفه های تنبیهی و ایده الحاق گرینلند به ایالات متحده انتقاد کرد.
شولتز در این باره گفت: تعرفه ها برای هیچ کس خوب نیست. وی تاکید کرد که به همکاری و نه رویارویی تاکید دارد. با این حال وی اظهار داشت که اگر ایالات متحده آمریکا چنین اقداماتی را انجام دهد، کمیسیون اتحادیه اروپا می تواند در عرض چند ساعت واکنش نشان دهد.
در عین حال، صدراعظم آلمان تاکید کرد که به هر کاری که بتواند برای حفظ روابط خوب با دولت واشنگتن ادامه خواهد داد.
دونالد ترامپ چندین بار در موضع گیری های مختلف اعلام کرده که اتحادیه اروپا و برخی کشورهای دیگر مازاد تجاری قابل توجهی با ایالات متحده دارند که از نظر وی مشکوک و ناعادلانه است.
وی با تاکید بر اینکه اتحادیه اروپا با واشنگتن بسیار بد رفتار میکند اعمال تعرفه را تنها راه برای دستیابی به عدالت معرفی کرده است.
کمیسیون اروپا نیز تاکید کرده که اتحادیه اروپا به هر شریک تجاری که به طور غیرمنصفانه یا خودسرانه بر کالاهای اتحادیه اروپا تعرفه وضع کند، قاطعانه پاسخ خواهد داد.
فایننشال تایمز در گزارش اخیر خود نوشت که مقامات اتحادیه اروپا از تابستان گذشته اقدام به تهیه برنامههای احتمالی برای جنگ تجاری با ترامپ کردهاند.
بروکسل جزئیات این اقدامات تلافیجویانه را مخفی نگه داشته است تا باعث تحریک ترامپ در اعمال تعرفهها نشود.
صدر اعظم آلمان در بخش دیگری از سخنانش از ادعای ارضی ترامپ درباره گرینلند انتقاد کرده و با تاکید بر اینکه آمریکا مهمترین متحد آلمان است در عین حال گفت به عنوان صدراعظم بزرگترین کشور اتحادیه اروپا، وظیفه خود می بیند، به عنوان مثال در مورد تهدید ترامپ مبنی بر الحاق گرینلند و زمانی که یک شریک کوچکتر به چالش کشیده می شود در برابر آن ایستادگی کند.
رئیس جمهور آمریکا چندین بار همچنین در اظهار نظرهای مختلفی از الحاق گرینلند به ایالات متحده آمریکا سخن گفته است.
این نخستین بار نیست که ترامپ ایده تسلط آمریکا بر بخشهایی از قطب شمال را مطرح می کند؛ وی در سال 2019 و در دولت نخست خود نیز کنترل آمریکا بر گرینلند را یک «ضرورت مطلق» برای امنیت بینالملل دانسته بود.
انتهای پیام/