«نورالدین آهی»، مشاور رئیسجمهور در امور تشکلها و احزاب، در جلسهای با فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی استان هرمزگان با اشاره به جایگاه ویژهی استان هرمزگان به عنوان نماد اقتصاد و توسعه ایران، ابراز امیدواری کرد که این استان به پایتخت اقتصادی ایران تبدیل شود. وی با بیان اینکه استان هرمزگان آنگونه که شایسته است پیشرفت نکرده است، بر لزوم استفاده از توان تشکلها برای پیشرفت کشور تأکید کرد. مشاور رئیسجمهور در امور تشکلها و احزاب در این جلسه به مشکلات و مطالبات بخش خصوصی و تشکلهای اقتصادی استان پرداخت و اعلام کرد که با پیگیریها امید است بخشی از این مشکلات حل شود. وی با تاکید بر لزوم ایجاد ارتباط منظم و منسجم بین تشکلهای اقتصادی، صنعتی و تولیدی استان با اتاق بازرگانی استان اظهار داشت: با توجه به انرژی و پتانسیل بالای تشکلهای استان، مطمئنا با همکاری و پیگیری ها، بسیاری از مشکلات مطرح شده در این جلسه قابل حل است. آهی اظهار داشت: تشکلها و نشستهای اقتصادی جایگاهی دارند که صدایشان شنیده نمیشود و ایدهها و ظرفیتهای آنها در دولت دیده نمیشود. وی ادامه داد: به عنوان مشاور رئیسجمهور، موظف هستم سخنان و ایدههای تشکلها را بشنوم و مسائل را به رئیسجمهور منتقل کنم، که مسائل مطرحشده در این جلسه به صورت مستقیم به رئیسجمهور گزارش خواهد شد و با توجه به شناخت رئیسجمهور از اهمیت بخش خصوصی، بسیاری از این مسائل قابل پیگیری هستند. آهی با اشاره به اهمیت شایستهسالاری و تخصص در تشکلها گفت: بایستی نخبگان و جوانان هرمزگانی دغدغهمند معرفی و استان از توان آنها بهرهبرداری شود. مشاور رئیسجمهور همچنین به نقش استانداران در دولت چهاردهم اشاره کرد و تصریح کرد: استانداران در این دولت اختیارات ویژهای دارند و انتظار میرود که از تشکلها و اتاقهای بازرگانی حمایت همهجانبه کنند. آهی اظهار داشت که با تفویض اختیارات به استانداران، بسیاری از مشکلات استان قابل حل است و انتظار دارد همه همکاری لازم را داشته باشند.وی با انتقاد از بهرهگیری کم از مدیران بومی در بخشهای صنعتی استان هرمزگان، گفت: متأسفانه در این استان مدیریت اکثر بخشها به خصوص صنعتی بر عهده مدیران پروازی است. وی همچنین گفت: بر اساس بخشنامه دولت، در خصوص بومیگزینی، هیئت مدیره هلدینگهای اقتصادی در استانها، باید از مدیران بومی تشکیل شوند. وی افزود:عدالت آموزشی و نظام سلامت در استان نیاز به توجه بیشتری دارد و همچنین توسعه اقتصاد دریا محور و گردشگری از جمله اولویتهایی است که باید به آنها پرداخته شود.
نقش مهم تشکلها و کمیسیونهای تخصصی در توسعه اقتصادی
رییس اتاق بازرگانی هرمزگان در این جلسه بر نقش غیرقابل انکار اتاقهای بازرگانی، به ویژه تشکلها و کمیسیونهای تخصصی در توسعه اقتصادی، بهبود فضای کسب و کار و رونق تولید تاکید کرد. «محمد رضا صفا» با اشاره به جایگاه ویژه استان هرمزگان در حوزههایی همچون صادرات، حمل و نقل دریایی، شیلات، صنعت و کشاورزی، اظهار داشت: فعالیت منسجم و هوشمندانه تشکلها و کمیسیونهای تخصصی اتاق بازرگانی میتواند نقش بسزایی در شکوفایی اقتصادی این استان ایفا کند.صفا مهمترین دستاوردهای تشکلها و کمیسیونهای اتاق بازرگانی هرمزگان را شامل حمایت از تولید و سرمایهگذاری، تسهیل تجارت و صادرات، تقویت تعامل با دولت و نهادهای اجرایی، و ارائه آموزش و توانمندسازی کسبوکارها دانست. وی افزود: اتاق بازرگانی هرمزگان با داشتن ۱۳ تشکل و ۱۵ کمیسیون تخصصی، بازوی قدرتمندی برای تقویت بخش اقتصادی استان محسوب میشود.رییس اتاق بازرگانی هرمزگان خاطرنشان کرد: موفقیت در رونق تولید، توسعه تجارت و بهبود فضای کسب و کار تنها زمانی امکانپذیر است که از ظرفیت این نهاد در بخشهای دولتی به خوبی استفاده شود. وی در پایان با بیان اینکه اتاق بازرگانی هرمزگان با تکیه بر ساختارهای تخصصی و تعامل سازنده با فعالان اقتصادی در مسیر تقویت اقتصاد استان در حرکت است، ابراز امیدواری کرد که با تلاش مشترک همه ذینفعان، شاهد رشد پایدار و توسعه اقتصادی در این منطقه استراتژیک باشیم.
چالشهای پیش روی ظرفیتهای اقتصادی
دبیر کل اتاق بازرگانی هرمزگان نیز در این نشست به ظرفیتهای اقتصادی این استان اشاره داشت و به چالشهای پیش روی توسعه اقتصادی هرمزگان پرداخت و از عدم توجه کافی به توسعه کسبوکارها در استان انتقاد کرد. «پیام رضایی» اظهار داشت: متأسفانه نظرات بخش خصوصی چندان مورد توجه قرار نمیگیرد و نتایج ملموس و تقاضاها محدود بوده است. وی همچنین به پروژههای مهمی مانند کریدور شمال به جنوب اشاره کرد که هنوز عملیاتی نشدهاند و گفت: این پروژهها به عنوان قطب اصلی توسعه اقتصادی استان، نقش کلیدی در رشد منطقه دارند، اما تاکنون اقدام مؤثری برای اجرای آنها انجام نشده است.
رضایی به مشکلات مدیریتی در جزیره قشم نیز اشاره کرد و گفت: عدم مدیریت ماندگار در قشم یکی از چالشهای اصلی است، با وجود بیش از ۸۰ صنعت فعال در استان، مشکلات متعددی در بخشهای مختلف وجود دارد که نیازمند توجه جدی است. وی در پایان به چشمانداز آینده استان اشاره کرد و گفت: اقتصاد هرمزگان باید بر پایه توسعه دریا محور باشد، اما مشکلات حمل و نقل جادهای یکی از موانع اصلی است. سیستم حمل و نقل فعلی جوابگوی نیازهای استان نیست و باید برای رفع این مشکل چارهاندیشی شود. گفتنی است: در این جلسه فعالین اقتصادی به مشکلات و مطالبات در حوزه های مختلف سخن گفتند.