جزئیات اجلاس سران جهان درباره هوش مصنوعی

۳ ساعت پیش ۲

جزئیات اجلاس سران جهان درباره هوش مصنوعی

فرانسه و هند، میزبان‌های مشترک اجلاس اقدام هوش مصنوعی توانستند امضای ده‌ها کشور را در یک بیانیه مشترک هوش مصنوعی تضمین کنند، اما لندن و واشنگتن از امضا خودداری کردند.

خبرگزاری میزان -

اجلاس اقدام هوش مصنوعی (AI) که سران جهانی، مدیران صنعت فناوری و محققان برتر را در پاریس گرد هم آورد، در بحبوحه اختلاف درباره حاکمیت و مقررات هوش مصنوعی برگزار شد. 

ده‌ها کشور روز سه‌شنبه، ۱۱ فوریه (۲۳ بهمن) در پاریس بیانیه‌ای را امضا کردند که در آن خواستار توسعه هوش مصنوعی باز، فراگیر، شفاف، اخلاقی، ایمن، امن و قابل اعتماد با در نظر گرفتن چارچوب‌های بین‌المللی برای همه و پایدار کردن هوش مصنوعی برای مردم و کره زمین شدند. 

اما آمریکا و انگلیس در فهرست امضاکنندگان بیانیه درمورد هوش مصنوعی فراگیر و پایدار حضور نداشتند. این درحالی است که رقیب آمریکا، یعنی چین این بیانیه را امضا کرد. 

چرا آمریکا از امضای بیانیه خودداری کرد؟

جی دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا طی سخنرانی خود در این اجلاس چندین شرط آمریکا را مطرح کرد.

او در گردهمایی سران جهان و صنعت مدعی شد: ما معتقدیم که مقررات بیش از حد در بخش هوش مصنوعی می‌تواند یک صنعت متحول‌کننده را از بین ببرد. ما به‌شدت احساس می‌کنیم که هوش مصنوعی باید عاری از تعصب ایدئولوژیک باشد و هوش مصنوعی آمریکایی به ابزاری برای سانسور مستبدانه تبدیل نخواهد شد.

ونس ادعا کرد که مقررات اتحادیه اروپا مانند قانون خدمات دیجیتال و قوانین GDPR درمورد حفظ حریم خصوصی آنلاین به هزینه‌های غیرقابل قبولی برای انطباق برای شرکت‌های کوچکتر منجر شده است.

او گفت: البته، ما می‌خواهیم اطمینان حاصل کنیم که اینترنت مکانی امن است.

دولت انگلیس دلایل خود را برای امضا نکردن بیانیه به اندازه آمریکا توضیح نداد. 

سخنگوی کر استارمر، نخست‌وزیر انگلیس گفت که دولت کشورش احساس می‌کند که این بیانیه درمورد مسائلی مانند حکومت جهانی فاقد وضوح عملی است. 

اظهارات مکرون در جریان اجلاس

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در سخنرانی پایانی خود به نشست سران گفت که او همچنین خواستار کاهش تشریفات اداری است.

با این حال، او اضافه کرد که مقررات برای اطمینان از اعتماد به هوش مصنوعی و جلوگیری از رد آن به‌عنوان فناوری غیرقابل اعتماد ضروری است.

مکرون تاکید کرد، گفت: ما به یک هوش مصنوعی قابل اعتماد نیاز داریم.

اورسولا فون‌درلاین، رئیس کمیسیون اروپا که دفترش پیش‌نویس قانون خدمات دیجیتال و GPDR را تهیه کرده، به‌طور مشابه گفت که اتحادیه اروپا قصد دارد موانع بوروکراتیک را کاهش دهد، زیرا اروپا در معرض خطر عقب ماندن از آمریکا و چین در صنعت نوپای هوش مصنوعی قرار دارد.

تنش‌های داخلی در آمریکا در زمینه هوش مصنوعی

در همین حال، در آمریکا، ایلان ماسک اخبار یک پیشنهاد آشکار برای خرید شرکت مالک چت جی‌پی‌تی ChatGPT، یعنی اوپن‌ای‌آی OpenAI را به روزنامه وال‌استریت‌ژورنال فاش کرد.

ماسک که چت‌بات خود به نام Grok را در ایکس تبلیغ می‌کند، ماه‌ها آشکارا با سام آلتمن، مدیرعامل اوپن‌ای‌آی، اختلاف داشته است. 

آلتمن به انتشار گزارش وال‌استریت‌ژورنال با پیام «نه متشکرم» پاسخ داد، درحالی که یکی از مقام‌های این شرکت درمورد آن به‌طور مفصل در پاریس صحبت کرد.

کریس لیهان، مدیر ارشد امور جهانی اوپن‌ای‌آی در حاشیه اجلاس پاریس گفت:که این شرکت فروشی نیست و هرگونه پیشنهادی از این دست غیرصادقانه است. 

هند میزبان بعدی اجلاس هوش مصنوعی

نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، مهمان افتخاری و میزبان مشترک در پاریس، لحظاتی پیش از ونس سخنرانی کرده بود. 

کاخ الیزه همزمان با پایان اجلاس سران در پاریس گفت که هند میزبان رویداد بعدی خواهد بود.

انتهای پیام/



مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->