به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، شرکتهای خودروساز صورت های مالی تلفیقی 6 ماهه سال مالی جاری را منتشر کردند.
بر این اساس صورتهای مالی تلفیقی شرکتهای ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو نشان میدهد عملکرد مالی این شرکتها در نیمه نخست سال جاری، در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، به صورت نسبی بهبود پیدا کرده است، با این حال هنوز تا سود آور شدن این شرکت ها فاصله وجود دارد.
انتظار میرود با توجه به صدور مجوز افزایش نرخ محصولات شرکتهای خودروساز از ابتدای آذرماه عملکرد مالی این شرکتها در نیمه دوم سال متحول شود و اثر افزایش نرخها در صورتهای مالی سالانه این شرکتها نمایان و به کاهش زیان انباشته صنعت خودرو منجر شود.
در حال حاضر جمع کل زیان انباشته تلفیقی این سه شرکت نزدیک به 277 هزار میلیارد تومان است.
درآمد های عملیاتی
آمارها نشان میدهد، 3 شرکت ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو در نیمه نخست امسال جمعا 229 هزارو 449 میلیارد تومان محصول فروختهاند که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 26 درصد افزایش نشان میدهد.
طبق آمار موجود، جمع کل درآمد های عملیاتی این 3 شرکت در نیمه اول امسال 46 هزار و 643 میلیارد تومان افزایش یافته است.
63 درصد از این میزان فروش متعلق به ایران خودرو، 31 درصد به سایپا و 6 درصد به پارس خودرو تعلق دارد.
درآمدهای عملیاتی ایران خودرو در نیمه نخست امسال 29 هزار میلیارد تومان بیشتر از پارسال بوده است و درآمدهای عملیاتی سایپا و پارس خودرو نیز به ترتیب 14.8 و 2.7 همت افزایش یافته است.
بهبود زیان خالص
نکته قابل توجه در عملکرد تلفیقی شرکتهای خودروساز کاهش زیان خالص این صنعت، تحت تاثیر عملکرد ایران خودرو بودهاست که میتواند حاکی از نشانههای اولیه در بهبود عملکرد صنعت خودرو باشد.
جمع کل زیان تلفیقی شرکتهای خودرو ساز در نیمه نخست سال قبل 32 هزار و 146 میلیارد تومان بود که این میزان در نیمه نخست امسال با 3 هزار و 583 میلیارد تومان کاهش به 28 هزارو 562 میلیارد تومان رسیده است.
جمع کل زیان تلفیقی شرکت ایران خودرو 6 هزار میلیارد تومان نسبت به نیمه نخست سال قبل کمتر است. زیان خالص پارس خودرو نیز در همین مدت 370 میلیارد تومان کاهش یافته است.
اطلاعات جزئیتر از صورتهای مالی تلفیقی شرکتهای خودروساز در نیمه نخست سال مالی جاری نشان می دهد؛ زیان عملیاتی تلفیقی شرکتهای ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو نیز با 11 هزارو 457 میلیارد تومان کاهش در مقایسه با نیمه نخست سال قبل جمعا به 7 هزارو 798 میلیارد تومان رسیده است.
سال گذشته جمع کل زیان عملیاتی تلفیقی شرکتهای خودروساز نزدیک به 19.2 همت بود.
انتهای پیام/