جنایت‌کار جنگی در چند قدمی مراجع بین‌المللی؛ ضرورت موضع‌گیری سازمان ملل درباره حضور نتانیاهو در آمریکا 

۳ روز پیش ۲

جنایت‌کار جنگی در چند قدمی مراجع بین‌المللی؛ ضرورت موضع‌گیری سازمان ملل درباره حضور نتانیاهو در آمریکا 

سفر نتانیاهو به آمریکا فرصتی برای سازمان ملل است تا کوتاهی‌های خود را در قبال جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها به‌ویژه در ۱۶ ماه جنگ علیه غزه تا حدی جبران کند.

خبرگزاری میزان -

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، دوشنبه، ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ وارد واشنگتن، پایتخت آمریکا شد تا با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا دیدار کند.

این سفر به دلیل ترس از امکان بازداشت نتانیاهو در کشور‌های اروپایی به دلیل حکم دیوان بین‌المللی کیفری ICC برای بازداشت مقام‌های صهیونیست، با پروازی پنهان از رادار‌ها و پس از طی مسیری غیرمعمول انجام شد.

میزبانی کاخ سفید از نتانیاهوی مواجه با نفرت بین‌المللی، حکم بازداشت دیوان بین‌المللی کیفری و چالش‌های متعدد داخلی در نخستین روز‌های آغاز به‌کار دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ، مهر تاییدی بر واقعیت حمایت فزاینده وی از رژیم صهیونیستی است.

حمایت از رژیم صهیونیستی و تامین ابزار‌های مورد نیاز جنایت‌های این رژیم طی چند دهه حیات رژیم جعلی رژیم صهیونیستی یک اصل تغییرناپذیر در سیاست دولت‌های متوالی آمریکا بوده است؛ مهم‌ترین گواه این امر را می‌توان در حمایت همه‌جانبه دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا از تداوم جنایت ۱۶ ماهه علیه غزه مشاهده کرد.

با وجود این، ترامپ در دور نخست ریاست‌جمهوری خود نشان داد که تا چه اندازه به این اصل پایبند است؛ ترامپ حمایت نامحدود خود از رژیم صهیونیستی را از همان نخستین روز‌های ورود به اتاق بیضی‌شکل کاخ سفید نشان داد.

قطع بودجه آژانس کاریابی و خدمات‌رسانی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا)، تحریم دیوان بین‌المللی کیفری و تسریع روند تامین تسلیحات مورد نیاز رژیم صهیونیستی ازجمله اقدام‌های حمایتی ترامپ هستند.

نتانیاهو پیش از سفر به آمریکا ادعا‌هایی را درباره هدف‌های سفر خود به این کشور مطرح کرد؛ او مدعی شد: تصمیم‌هایی که در طول جنگ گرفتیم، خاورمیانه را تغییر داد؛ می‌توانیم خاورمیانه را با کار سخت با ترامپ تغییر دهیم.

در تشریح هدف‌های سفر نتانیاهو به آمریکا چند موضوع مطرح می‌شود؛ آینده غزه و اداره آن، کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها از غزه، توافق موسوم به آبراهام برای عادی‌سازی، گفت‌و‌گو درباره مقابله با مقاومت فلسطین و بازگشت زندانیان صهیونیست ازجمله موضوع‌هایی هستند که ناظران و تحلیلگران از آن‌ها به‌عنوان هدف‌های سفر نتانیاهو به آمریکا یاد می‌کنند.

در حالی که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای عبور از شرایط به‌‎شدت ناپایدار داخلی و نفرت جهانی حمایت‌های بیشتری را از واشنگتن طلب کند، ترامپ در سودای دست یافتن به هدف‌های استعمارگونه و انحصارطلبانه خود تلاش دارد که حمایت‌ها از رژیم صهیونیستی را در چارچوب مشخصی پیش ببرد و بیش از این روی اسب بازنده شرط نبندد.

موضوع مهمی که نباید در سنگینی بحث‌های سیاسی مورد غفلت واقع شود، سفر نتانیاهو به‌عنوان جنایت‌کار جنگی به سرزمین محل استقرار اصلی‌ترین نهاد برقراری و حفظ صلح و امنیت در جهان است.

سازمان ملل طی ماه‌های جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، همواره تداوم این جنگ را محکوم کرد، اما نتوانست مانعی در مسیر این جنایت مستمر باشد.

فلج موضعی شورای امنیت سازمان ملل در موضوع غزه ناشی از سمپاشی‌های مانع‌تراشانه آمریکا، جسارت رژیم صهیونیستی برای تداوم جنایت و تشدید جنگ علیه سازمان ملل و آژانس‌های آن را درپی داشت.

اکنون با سفر نتانیاهو به آمریکا به‌عنوان کشور محل استقرار سازمان ملل، این نهاد بین دولتی موظف به حفظ امنیت و صلح جهانی باید رسالت خود را در مواجهه با چنین جنایت کاری اجرا کند.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه به‌تازگی درباره سفر نتانیاهو به واشنگتن و گزارش‌های مربوط به تلاش او برای اثرگذاری بر رئیس‌جمهور آمریکا، تاکید کرد: به نظر می‌رسد هر آن کس که از عقل سلیم برخوردار باشد، به اندازه کافی هوشمند خواهد بود که فریب فرد خنّاسی، چون نتانیاهو را که سابقه طولانی در اقدام‌های جنایت‌کارانه، قانون‌شکنی و پیشبرد منافع خودش با هزینه دیگران دارد، نخورد.

وی ضمن توصیف نتانیاهو به‌عنوان فردی که فریب‌کاری و شرارت با گوشت و پوست او عجین شده است، اظهار کرد: همانطور که همه می‌دانند او فردی است که مرتکب جنایت‌های جنگی، نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت شده و به همین دلیل تحت تعقیب دیوان بین‌المللی کیفری قرار دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: او نه‌تنها غزه و فلسطین را به ویرانی کشانده، بلکه کل منطقه و جهان را با خطر و تهدید مواجه کرده است؛ جنایت‌هایی که نتانیاهو در غزه مرتکب شده، اکنون در کرانه باختری در حال تکرار است و این ادامه طرح نسل‌کشی است که از ۱۶ ماه پیش آغاز شده است.

بقایی با اشاره به حضور چنین فردی در قلمرو آمریکا به‌عنوان کشور محل استقرار سازمان ملل و محل تصویب کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت‌های نسل‌کشی، گفت: این همان جایی است که کشور‌های عضو دیوان بین‌المللی کیفری هر سال گرد هم می‌آیند و قطعنامه سالانه خود را برای پیشبرد رسالت این دیوان، یعنی مقابله با بی‌کیفرمانی شدیدترین جنایت‌های بین‌المللی، تصویب می‌کنند.

وی تاکید کرد: اکنون وظیفه جامعه بین‌المللی، کشور‌های عضو سازمان ملل و دول عضو دیوان بین‌المللی کیفری است که در این باره موضع‌گیری و مطالبه اجرای عدالت کنند.

به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه، ضروری است که سازمان ملل، به‌ویژه دبیرکل آن، درباره حضور این فرد جنایت‌کار در کشوری که مقر سازمان ملل در آن واقع شده است، اعلام موضع کند.

انتهای پیام/

مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->