جاسوسافزارهای ساخت شرکتهای رژیم صهیونیستی همواره یکی از ابزارهای اصلی هدف قرار دادن خبرنگاران و فعالان حقوق بشری بوده است.
شرکت متا اعلام کرد که شرکت نرمافزارهای جاسوسی پاراگونسولوشنز Paragon Solutions رژیم صهیونیستی ۹۰ کاربر نرمافزار واتساپ را، ازجمله خبرنگاران و فعالان حقوق بشری هدف قرار داده است.
یکی از مقامهای این شرکت اظهار کرد که واتساپ بهدنبال این حمله هکری نامهای برای شرکت پاراگون ارسال کرده است.
این مقام از اعلام اینکه چه کسی بهطور خاص هدف قرار گرفته، خودداری کرده، اما تایید کرد که واتساپ اهدافی را به گروه دیدهبان کانادایی Citizen Lab مرتبط میداند.
او از بیان اینکه چگونه واتساپ مطمئن شد که پاراگون مسئول این نقض است، خودداری کرد. او گفت که مجری قانون و شرکای این شرکت در جریان قرار گرفتهاند.
واتساپ در بیانیهای اعلام کرد که این شرکت به محافظت از توانایی افراد برای برقراری ارتباط خصوصی ادامه خواهد داد.
واتساپ همچنین به گاردین گفت که اطمینان بالایی دارد که کاربران مورد نظر هدف قرار گرفته و احتمالا به خطر افتادهاند.
پاراگون، شرکت صهیونیستی تولیدکننده جاسوسافزار از اظهارنظر خودداری کرد.
- بیشتر بخوانید:
- قرارداد آژانس مهاجرت آمریکا با شرکت جاسوسافزار صهیونیستی
- رد پای پگاسوس در اقدامات رژیم صهیونیستی علیه غزه
جان اسکات ریلتون، محقق موسسه Citizen Lab گفت: کشف نرمافزار جاسوسی پاراگون که کاربران واتساپ را هدف قرار میدهد، یادآوری است که نرمافزارهای جاسوسی همچنان در حال تکثیر هستند و ما همچنان شاهد الگوهای آشنای استفاده از این نوع نرمافزارها هستیم.
پاراگون نرمافزارهای جاسوسی پیشرفته را به مشتریان دولتی میفروشد. این دولتها نیز بهطور معمول مدعی هستند که از این نرمافزارها برای مبارزه با جرم و جنایت و حفاظت از امنیت ملی حیاتی تبلیغ میکنند.
ابزارهای جاسوسی مشابه، که امکان دسترسی از راه دور را به دستگاههای تلفن همراه، بدون اطلاع قربانی میدهد، در تلفنهای روزنامهنگاران، فعالان حقوق بشری و دستکم ۵۰ مقام آمریکایی کشف شده است؛ این موضوع نگرانیهایی را درمورد گسترش کنترلنشده فناوریهای جاسوسافزارها ایجاد کرده است.
چندین گزارش در سالهای اخیر نشان داده که جاسوسافزار پگاسوس Pegasus ساخت رژیم صهیونیستی مورد استفاده دولتهای غربی برای جاسوسی از فعالان، روزنامهنگاران و حتی سران کشورها استفاده شده است.
ایهود باراک، نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی موسس شرکت پاراگون است؛ براساس برخی گزارشها، پاراگون در سال ۲۰۲۴ به یک شرکت سهام خصوصی آمریکایی به نام اِیای اینداستریال پارتنرز AE Industrial Partners به مبلغ ۹۰۰ میلیون دلار فروخته شد.
وبسایت این شرکت ابزارها، گروهها و راهکارهایی را برای برهم زدن آنچه تهدیدهای غیرقابل حل خوانده، تبلیغ میکند.
ناتالیا کراپیوا، مشاور ارشد فنی و حقوقی در گروه حمایتی اکسسنو Access Now، گفت که افشاگریهای اخیر واتساپ نشان از بیمسئولیتی شرکت پاراگون است.
انتهای پیام/