خطر عادت به مصرف شیرینی‌های قنادی/ تفاوت روغن قنادی با روغن‌های خانگی در چیست؟/ کدام یک از شیرینی‌های قنادی حاوی این روغن هستند؟

۶ ساعت پیش ۳

فاخره بهبهانی: دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص علوم و صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، در گفت‌وگو با خبرانلاین می‌گوید: در انواع شیرینی‌های قنادی از روغن قنادی استفاده می‌شود. این روغن‌ها از ترکیب انواع روغن‌های نباتی هیدروژنه شده (جامد) تولید می‌شود و برخلاف دیگر روغن‌ها حاوی افزودنی‌های مجاز مطابق با استانداردند. این روغن‌ها حاوی مقدار زیادی اسیدچرب ترانس بوده و روغن‌های پالم و نارگیل از مهم‌ترین روغن‌های به کار رفته در ترکیب روغن‌های قنادی است.

تفاوت روغن قنادی با روغن‌های خانگی در چیست؟

چربی‌های ترانس به طور طبیعی در کره و برخی روغن‌ها یافت می‌شود و عموما برای انسان ضرری ندارد، اما وقتی این چربی‌ها به صورت مصنوعی و در حین فرآوری مواد غذایی ایجاد شود دردسرساز خواهد شد. لازم است بدانید میزان چربی ترانس در روغن‌های مایع خانگی بسیار ناچیز است، اما وقتی این روغن‌ها همچون روغن قنادی موجود در انواع شیرینی‌ها، هیدروژنه و جامد می‌شود در حین فرآوری به دلیل حرارت اعمال شده زیاد، بر میزان چربی ترانس روغن افزوده شده و می‌تواند برای سلامت زیان آور باشد. این متخصص می‌افزاید، روغن‌های نیمه‌جامد مخصوص سرخ کردن خانگی نیز چون از اختلاط چند روغن مانند سویا، آفتابگردان و پالم تهیه می‌شود، برخی از انواع آن همان مضرات روغن قنادی را خواهد داشت.

خطر عادت به مصرف شیرینی‌های قنادی/ تفاوت روغن قنادی با روغن‌های خانگی در چیست؟/ کدام یک از شیرینی‌های قنادی حاوی این روغن هستند؟

چربی‌های ترانس، کلسترول بد را بالا می‌برند

افرادی که بخصوص از تنقلات شیرین کارخانه‌ای و شیرینی‌های تر و خشک قنادی زیاد استفاده می‌کنند و به صورت عادت و روزانه همراه با چای یا در وعده عصرانه یا در مهمانی‌ها به میزان زیاد از شیرینی‌های قنادی مصرف می‌کنند، به دلیل دریافت بالای چربی‌های ترانس، خطر ابتلا به بیماری کرونر قلبی در آنان زیاد است. در واقع چربی‌های ترانس از طریق بالا بردن سطح کلسترول بد (LDL) و پایین آوردن سطح کلسترول خوب (HDL) به رسوب لایه‌های چربی در رگ‌ها و در نهایت، سختی و تنگی عروق و ابتلا به بیماری‌های مربوط منجر می‌شود.

خطر عادت به خوردن شیرینی‌های خشک

گرچه شیرینی‌های خشک برخلاف ظاهر خشک و ترد و آردی‌شان کم روغن به نظر می‌رسند، اما حضور همین روغن‌ها در خمیر این شیرینی‌هاست که باعث ارتقای ویژگی‌های بافتی، طعمی و حسی محصول می‌شود و شیرینی‌هایی همچون دانمارکی، زبان، ساقه عروس و... را ترد، نرم و انعطاف‌پذیر می‌کند.

تقریبا تمام شیرینی‌های قنادی از کیک و شیرینی‌های تر و خشک و کره‌ای گرفته تا تنقلات شیرین همچون تافی، سوهان، گز و... را با روغن قنادی درست می‌کنند.

۴۷۲۳۲

مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->