به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، بهروز خلیلی عصر امروز در جمع فعالان بخش کشاورزی در اردبیل، اظهار داشت: 350 هزار هکتار زمین مرغوب و حاصلخیز با قابلیت 2 کشت در مغان داریم اما نمیتوانیم نهادههای دامی خود را به ویژه سویا و ذرت را تولید و تأمین خوراک دام را انجام دهیم.
وی تصریح کرد: ذرت و سویا بهترین خوراک برای انسان است در حالی که از ضایعات کشاورزی میتوانیم مقویترین خوراک را برای دام و طیور تهیه کنیم.
معاون امور اقتصادی استانداری اردبیل گفت: 1.5 میلیون تن ضایعات کشاورزی در استان داریم که به راحتی میتوانیم از این محل برای دام و طیور خوراک مناسب تهیه کنیم در حالی که با کاشت ذرت و سویا میتوان مکملهای غذایی ارزشمند برای گروههای سنی مختلف تهیه کرد.
خلیلی ضرورت تأمین انبار و سیلوهای مورد نیاز را با شناسایی ظرفیتهای موجود و استفاده از توان سرمایهگذاری بخش خصوصی را یادآور شد و افزود: یکهزار تن ظرفیت انبارهای استان است در حالی که بخشی از آن بلااستفاده رها شده و ما باید در این زمینه با بخش خصوصی به توافق برسیم.
وی به خرید و ذخیرهسازی طیور اشاره کرد و ادامه داد: از ظرفیت تمام کشتارگاهها باید استفاده کنیم تا در ایام پایانی سال با کمبود عرضه مرغ روبهرو نشویم چرا که خط قرمز دولت و مسئولان ارائه خدمات مناسب و تکریمآمیز برای عموم مردم است.
معاون امور اقتصادی استانداری اردبیل در ادامه خاطرنشان کرد: ما آمادگی داریم برای توسعه کشتارگاهها مجوز راهاندازی و سرمایهگذاری جدید را ارائه کنیم و در کنار آن قابلیت احیای 190 واحد از دامداریهای استان با هدف تولید گوشت قرمز وجود دارد.
خلیلی در مورد توزیع کالابرگ نیز اضافه کرد: جلسات منظم به صورت ملی و استانی در این زمینه برگزار شده تا با رفع ایرادات گذشته در بهترین شکل و سیاست گذاری توزیع کالابرگ را از دهم اسفندماه شاهد باشیم.
وی بیان کرد: با تفویض اختیار به استانها و تمرکززدایی قطعا تصمیمگیریها به صورت شایسته و مناسب خواهد بود و سعی ما بر این است تا بهترین فضا را برای استفاده از منافع برای گروههای مختلف مهیا کنیم.
معاون امور اقتصادی استانداری اردبیل در ادامه یادآور شد: با تفویض اختیار به استانها در موضوع تنظیم بازار، تلاش ما بر این خواهد بود تا در کنار کاهش استرس و نگرانی مردم، در همه ابعاد ناترازیها را رفع و به بهبود شرایط بازار و تأمین نیازمندیها کمک کنیم.
خلیلی تصریح کرد: در تأمین سوخت مورد نیاز واحدهای بخش کشاورزی و سایر حوزههای صنعتی نیز مشکل خاصی را نداریم و تلاش بر این است تا در بهترین شرایط تأمین نیازمندیها در آخرین ماه سال انجام شود.
انتهای پیام/131/