شرکت فناوری مستقر در کالیفرنیا استفاده نکردن از هوش مصنوعی را برای توسعه تسلیحات نظامی یا جاسوسی از فهرست اصول هوش مصنوعی خود کنار گذاشته است.
گوگل تعهد خود را مبنی بر استفاده نکردن از هوش مصنوعی برای توسعه تسلیحات نظامی یا جاسوسی لغو کرده است.
این درحالی است که گوگل مدعی بهروزرسانی تعهدهای اخلاقی خود درمورد فناوری هوش مصنوعی شده بود.
این شرکت مستقر در کالیفرنیا در نسخه قبلی «اصول هوش مصنوعی» خود متعهد شده بود که از فنآوریهای هوش مصنوعی که باعث آسیب کلی میشوند، ازجمله در زمینه توسعه سلاحها و جاسوسیهایی که هنجارهای پذیرفتهشده بینالمللی را نقض میکنند، امتناع کند.
سیاست بازنگریشده گوگل مدعی است که این شرکت هوش مصنوعی را مسئولانه و در راستای اصول پذیرفتهشده حقوق بینالملل و حقوق بشر دنبال میکند، اما زبان قبلی درمورد تسلیحات یا جاوسی را شامل نمیشود.
گوگل برای نخستینبار فهرست اصول هوش مصنوعی خود را در سال ۲۰۱۸ پس از اعتراض کارکنان به مشارکت این شرکت در پروژه Maven وزارت دفاع آمریکا منتشر کرد؛ این سرکت در آن زمان استفاده از هوش مصنوعی را برای کمک به ارتش آمریکا در شناسایی اهداف حملههای پهپادی بررسی میکرد.
گوگل پس از واکنشهای شدید که به استعفای تعدادی از کارمندان و امضای دادخواستی مبنی بر تقبیح مشارکت این شرکت در پروژه منجر شد، تصمیم گرفت قرارداد خود را با پنتاگون تمدید نکند.
این شرکت فناوری اواخر همان سال اعلام کرد که دیگر برای یک قرارداد ۱۰ میلیارد دلاری رایانش ابری با پنتاگون، رقابت نخواهد کرد، زیرا نمیتواند مطمئن باشد که پنتاگون با اصول هوش مصنوعی این شرکت هماهنگ است.
سیاست بهاصطلاح اخلاقی بهروزشده گوگل پس از آن صورت میگیرد که ساندار پیچای، مدیر اجرایی شرکت آلفابت (شرکت مالک گوگل)، به همراه مالکان دیگر شرکتهای بزرگ فناوری ازجمله جف بزوس، موسس آمازون و مارک زاکربرگ، مدیر متا، در مراسم تحلیف دونالد ترامپ حضور داشت.
ساعاتی پس از روی کار آمدن ترامپ، فرمان اجرایی جو بایدن، رئیسجمهور سابق آمریکا، که چارچوبهای خاصی را برای فناوری بهسرعت در حال توسعه ایجاد میکرد، لغو کرد.
دستور بایدن، شرکتهای توسعهدهنده هوش مصنوعی را ملزم میکرد تا پیش از انتشار فناوریهای جدید برای عموم، نتایج آزمایشهای ایمنی را با دولت آمریکا به اشتراک بگذارند.
انتهای پیام/