در سفر رئیس قوه قضاییه به قم چه گذشت؟

۲ ساعت پیش ۱

آفتاب‌‌نیوز :

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای، طی سخنانی در بیستمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت، ضمن تبریک ولادت با سعادت حضرت بقیة‌اللّه الاعظم روحی له الفدا، اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران به رهبری حضرت امام خمینی (ره) جلوه‌ای از ظهور حضرت حجت (عج) است. حضرت امام (ره) در مقطعی که بسیاری از بزرگان و دلسوزان، استبعاد داشتند و سقوط طاغوت را در زمره محالات می‌انگاشتند، انقلاب اسلامی را به پیروزی رساندند و دستگاه‌های عریض و طویل طاغوتی و استکباری را متحیر ساختند.

شیوه نفوذ متفاوت شده است

به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، اژه ای گفت: انقلاب اسلامی در بُعد نیروی انسانی در مسیر تربیت سربازانی در تراز سربازان امام زمان (عج) گام برداشته است؛ در بُعد دیگر، باید در زمینه دستیابی هرچه بیشتر به علم و فناوری‌های نوین کوشا باشیم. امروز مستکبران و دنیاطلبان با مجهز شدن به فناوری‌های جدید و ابزار‌های نوین، به جای خدمت به تعالی انسان، در مسیر نسل‌کشی و کشتار و جنایتکاری گام برمی‌دارند. فلذا ما برای غلبه بر مستکبران، ضروریست که به علم روز و ابزار‌های فناورانه مجهز شویم. امروز حل مسائل اقتصادی، امنیتی و اجتماعی بدون تسلط و دستیابی به فناوری‌های نوین، سخت و در مواردی حتی ناممکن است.

نسبت به ولایت نه جلو بیفتیم نه عقب

رئیس دستگاه قضا اظهار داشت: برای اینکه زمینه‌ساز ظهور باشیم، باید در صراط مستقیم تبعیت از ولایت بمانیم؛ نه از ولایت جلو بیفتیم و نه عقب بمانیم. برای در امان ماندن از طوفان‌ها و فضاسازی‌های تبلیغاتی و سیاسی باید سوار بر کشتی ولایت شویم و ضروریست کلام و دستورات ولی‌فقیه برای ما نشانه و راهنما باشد. برای اینکه زمینه‌ساز ظهور باشیم باید روحیه جهادی و انقلابی را در خود تقویت کنیم و فضایل انسانی را روز به روز در خود افزون گردانیم.

قاضی‌القضات گفت: همه مردم و به‌ویژه ما کارگزاران نظام موظف به توسعه فضایل اخلاقی در جامعه و مبارزه با همه مظاهر فساد و منکرات و جلوگیری از ایجاد زشتی‌ها و مفاسد در جامعه هستیم. 

اژه‌ای اظهار داشت: من به‌عنوان رئیس قوه قضاییه نسبت به اجرای قانون و نظارت بر اجرایی شدن قانون مسئول هستم. من مسئول هستم که دیگران را ملزم کنم از حکم قانون تبعیت کنند و در برابر قانون طغیان نکنند.

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: باید به وعده‌های الهی اطمینان داشته باشیم. دشمن فشار آورده و فشارش را مضاعف می‌کند. او ابتدا با ترفند و فریب وارد شد، اما رهبری معظم انقلاب با دوراندیشی و بصیرت و با فرمایشی که داشتند توطئه دشمن را نقش بر آب کردند. انقلاب اسلامی ایران، ناممکن‌ها را ممکن کرد و امامین انقلاب مفهوم «ما می‌توانیم» را به منصه ظهور رساندند و عینیت بخشیدند. فلذا ما نیز قطعاً می‌توانیم که در مسیر دستیابی و تسلط بر علم روز و ابزار‌های فناورانه هرچه بیشتر پیشرفت کنیم و این چنین زمینه‌ساز ظهور باشیم.

رئیس عدلیه با اشاره به وقایع رخ داده در غزه و مقاومت ستودنی اهالی این باریکه که در جریان تجاوزات رژیم صهیونیستی گفت: شعار «ما می‌توانیم» انقلاب اسلامی در جغرافیای اسلامی طنین‌انداز شده و نشر پیدا کرده است و اخیراً شاهد بودیم که مردم غزه در اوج صلابت و پایمردی در برابر ۱۵ ماه جنایات رژیم صهیونیستی ایستادگی کردند و اکنون نیز با وجود آنکه خانه و کاشانه و زیرساخت‌های‌شان از بین رفته است، اما مقتدرانه اعلام می‌کنند که تحت هیچ شرایطی سرزمینشان را ترک نمی‌کنند. حزب‌الله لبنان نیز که شعبه‌ای پر عظمت از جریان مقاومت است، علی‌رغم شهادت بزرگانش، کماکان مقتدرانه و پرصلابت در خط مقاومت حضور دارد. 

پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه در این همایش، حجت‌الاسلام والمسلمین اجاق‌نژاد تولیت مسجد جمکران ضمن تبریک اعیاد شعبانیه به ویژه عید بزرگ نیمه شعبان، به تشریح اهداف برگزاری بیستمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت پرداخت. 

همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین پورسید آقایی طی سخنانی با بیان اینکه حقیقت مهدویت و انتظار، زمینه‌سازی برای ظهور حضرت صاحب‌الزمان (عج) است، اظهار کرد: امروز اندیشه مهدویت و انتظار، پیشران جبهه مقاومت و آزادسازی قدس شریف است. 

شایان ذکر است در این همایش با حضور رئیس قوه قضاییه، تولیت حرم مطهر حضرت معصومه (س)، تولیت مسجد جمکران، نماینده آیت‌الله سیستانی در ایران، استاندار قم، رئیس کل دادگستری استان قم و فرمانده سپاه علی ابن ابی‌طالب (ع)، از جمعی از مهدی‌یاوران و فعالان عرصه انتظار و مهدویت، تجلیل به عمل آمد.

 محسنی اژه‌ای، در جریان سفر به شهر قم، با حضور در حرم حضرت معصومه (س)، بارگاه مطهر کریمه اهل‌بیت علیهم‌السلام را زیارت کرد.

رئیس قوه قضاییه در ضمن زیارت مرقد حضرت فاطمه معصومه (س)، با تعدادی از زوار نیز به گفت‌و‌گو پرداخت و از نزدیک و بدون واسطه مسائل آنها را استماع کرد. 

رئیس دستگاه قضا سپس در کنار خیل عظیم زوار حرم مطهر کریمه اهل‌بیت علیهم‌السلام، نماز ظهر و عصر را به جماعت اقامه کرد.

 اژه‌ای همچنین مقبره برخی علمای مدفون در حرم مطهر حضرت معصومه (س) را نیز زیارت کرد.

دیدار با آیت‌الله جوادی آملی

در سفر رئیس قوه قضاییه به قم چه گذشت؟

به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، اژه‌ای در جریان سفر به شهر قم، با حضور در بیت آیت‌الله جوادی آملی، با این عالم بزرگ و مفسر قرآن کریم، دیدار و گفت‌و‌گو کرد. 

رئیس قوه قضاییه:حل مسائل اقتصادی، امنیتی و اجتماعی بدون تسلط و دستیابی به فناوری‌های نوین، سخت و ناممکن است/ تقدیر آیت‌الله نوری همدانی از ایجاد تحول در قوه قضاییه در سال‌های اخیر

آیت الله جوادی آملی در این دیدار ضمن قدردانی از گزارش ارائه شده از سوی رییس قوه قضاییه، بیان داشت: در آستانه ایامی که سرشار از بخشش، گذشت و کرامت است، این فرصت مغتنم را برای تبریک به نظام و علاقه‌مندان آن غنیمت می‌شماریم همچنین، یاد شهدای گرانقدر قوه قضاییه را گرامی داشته و از درگاه الهی برای آنان طلب مغفرت می‌کنیم.

وی افزود: در این برهه حساس، دو وظیفه اساسی بر عهده ماست: 

ـ مسئولیت نسبت به خود 

ـ مسئولیت نسبت به نظام و جامعه. 

آیت الله جوادی آملی افزود: مشکل اساسی جامعه امروز، مسائل اقتصادی است. دو رکن کلیدی اقتصاد که می‌توانند کشور را به سمت پیشرفت سوق دهند، عبارتند از:

ـ تولید صحیح و پایدار

ـ کسب و کار سالم و شفاف

اگر جامعه به سمت تولید حرکت کند و از مسیر‌های نادرست و غیرشرعی دوری نماید، قطعاً برکات الهی شامل حال آن خواهد شد. دستگاه قضایی در این مسیر وظیفه سنگینی بر دوش دارد و نقش کلیدی در تحقق حکمرانی صحیح و عادلانه ایفا می‌کند.

آیت الله جوادی آملی گفت: عدالت نه‌تنها در رشد اقتصادی، بلکه در تمامی ابعاد جامعه تأثیرگذار است. 

روایات بسیاری تأکید دارند که اجرای عدالت، برکاتی فراتر از چهل شبانه روز باران دارد. شهید بهشتی و دیگر بزرگان نظام قضایی، همواره بر لزوم اجرای عدالت برای آبادانی کشور تأکید داشته‌اند.

همچنین رئیس قوه قضاییه در جریان این دیدار، با اشاره به مسائل و مشکلات موجود در کشور اظهار کرد: به هر میزان که مسائل و مشکلات در کشور زیاد شود سرریز آن به قوه قضاییه می‌رسد و ما شاهد افزایش حجم پرونده‌ها خواهیم بود. 

رئیس دستگاه قضا بیان داشت: قوه قضاییه به موجب قانون در حوزه‌های مختلفی دارای وظیفه و مسئولیت است، که از جمله آنها می‌توان به احیای حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم اشاره کرد. علاوه بر آن در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی نیز این توقع از دستگاه قضا می‌رود که منشا اثر باشد و به دستگاه‌های مسئول کمک برساند. ما از شما اعاظم استمداد می‌طلبیم تا با توصیه‌ها و رهنمود‌های خود، ما را برای حل مسائل مبتلابه کشور، راهنمایی و ارشاد کنید.

رئیس عدلیه تصریح کرد: قانونمداری و تبعیت از قانون، یک ارزش است و همگان باید تابع قانون باشیم. تخطی از قانون منشأ بسیاری از اعوجاجات است. معیار و ملاک برای همگان باید قانون باشد.

آیت‌الله جوادی آملی نیز در این دیدار به تبیین و تشریح ابعاد مقوله عدالت‌گستری و الزامات آن و نقش قوه قضاییه در این امر خطیر پرداخت.

دیدار با آیت‌الله نوری همدانی

 اژه‌ای در جریان سفر به شهر قم، با حضور در بیت آیت‌الله نوری همدانی، از مراجع تقلید، با ایشان دیدار و گفت‌و‌گو کرد. 

آیت‌الله نوری همدانی در این دیدار با اشاره به نامه پنجاه و سوم حضرت امیرالمومنین علی علیه‌السلام خطاب به مالک اشتر که در آن نکات مهمی درباره قضاوت مطرح شده است، بیان داشت: در این نامه بیان شده که قُضات باید افضل مردم و بسیار زیرک باشند، در تشخیص حق از باطل قوی عمل کنند، سرعت زیادی داشته باشند تا حقی از کسی ضایع نشود و بر اساس عمل و کار آنها برایشان دستمزد تعیین شود. 

این مرجع تقلید با بیان اینکه آنچه در نظام و انقلاب اصل محسوب می‌شود «مردم» هستند و مابقی خادم مردم هستند، گفت: ما باید بدانیم که رضایت خداوند متعال در گرو رضایت مردم است. 

آیت‌الله نوری همدانی خاطرنشان کرد: از خدمات قوه قضاییه به ویژه شخص رئیس این قوه که حقیقتاً در سال‌های اخیر تحول ایجاد کردند تشکر و قدردانی می‌کنم؛ یکی از ویژگی‌های ارزشمند حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای این است که شخصاً در میان مردم حضور پیدا می‌کنند و شرایطی را به وجود می‌آورند تا مردم به صورت مستقیم و بدون واسطه، مسائل و مشکلات خود را مطرح کنند.

رئیس قوه قضاییه در جریان این دیدار، با اشاره به حضور مردم در راهپیمایی یوم‌الله ۲۲ بهمن و تجدید بیعت با آرمان‌های انقلاب اسلامی و امامین انقلاب، اظهار کرد: حضور حماسی و دشمن‌شکن مردم ایران اسلامی در راهپیمایی یوم‌الله ۲۲ بهمن، پیام‌های زیادی را برای دوستان و دشمنان انقلاب اسلامی داشت؛ این حضور پرصلابت مردمی، پس از ۴۶ سال از وقوع انقلاب، امری بسیار ارزشمند است و وظایف ما مسئولان و کارگزاران نظام، بواسطه این حضور مردمی، سنگین‌تر می‌شود.  گاهی تشخیص «اهم» و «مهم» در موارد تزاحم ملاکات، برای ما مسئولان، دشوار است؛ لذا بسیار به راهنمایی‌ها و ارشادات مراجع عظام تقلید نیازمند هستیم. ما برای تنظیم و تدوین لوایح در حیطه مسئولیت‌های خود، نیازمند اخذ مشورت و رهنمود از مراجع عظام تقلید هستیم. ما بر امر تنقیح قوانین، اهتمام داریم و معتقدیم باید از کمیت قوانین کاست و بر عمق‌بخشی و کیفیت‌افزایی بر قوانین متمرکز شد.

مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->