به گزارش خبرنگارخبرآنلاین گیلان وی با اشاره به خشکسالی سال ۱۴۰۰ و به دنبال آن، واردات بی رویه برنج، افزود: کاهش قیمت برنج کیفی موجب آزار کشاورزان شد، صاحبان صنایع تبدیلی که در ارتباط با شالیکاران هستند نیز تحت تاثیر این شرایط قرار گرفتند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان به خبرنگا خبرانلاین بیان اینکه وزیر جهاد کشاورزی حامی تولید و تولیدکننده است و طی چند ماه اخیر شاهد اعمال ممنوعیت چهار ماهه واردات برنج بودیم، گفت: این اقدام بارقه امید را در دل تولیدکنندگان روشن کرد.
محمدی بخش کشاورزی را اوج تجلی تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» دانست و خاطرنشان کرد: در ماه های اول برداشت محصول، نگرانی هایی وجود داشت، اما روز به روز شاهد رونق بازار برنج بودیم و این روند ادامه دارد. وی با بیان اینکه در دولت چهاردهم برای نخستین بار شاهد قیمت گذاری محصول برنج کیفی و پرمحصول به عنوان مبنای تجارت برنج بودیم، ادامه داد: در سال های گذشته مقرر شده بود که زنجیره ها اقدام به خرید محصول برنج کنند، اما قیمت اعلامی به حدی پایین بود که هزینه تولید را پوشش نمی داد لذا با دستور وزیر جهاد کشاورزی، اهمیت محصول و هزینه های تولید در نظر گرفته شد. رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به تقویت تجهیز ناوگان مکانیزاسیون و اصلاح ساختار شالیکوبی ها از طریق تسهیلات، اضافه کرد: با توجه به روزهای پایانی سال و ایجاد التهاب در قیمت برنج، از صاحبان صنایع تبدیلی و شالیکوبی ها انتظار داریم با ارسال برنج به بازار، به تعادل بازار کمک کنند.
وی با بیان اینکه امروزه با استفاده از تکنولوژی های روز اقدام به رصد عرصه ها و میزان تولید محصول برنج می کنیم، گفت: شالیکوبی ها جهت تنظیم بازار به کمک وزارت جهاد کشاورزی بیایند و برای حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده و ایجاد آرامش در بازار تلاش کنند. محمدی خروج تولیدکننده از عرصه را موجب خسارت دیدن صنایع تبدیلی دانست و یادآور شد: دولت به دنبال تعادل بازار هم برای تولیدکننده و هم برای مصرف کننده است. لذا واردات برنج به واسطه قیمت بالای برنج ایرانی به نفع شالیکوبی ها هم نخواهد بود.
46