رئیس کل دادگستری گلستان با اشاره به افتتاح دفاتر داوری و میانجیگری در گرگان گفت: افراد واجد شرایط پس از گذراندن دورههای حرفهای، به عنوان داور و میانجیگر کار خود را آغاز میکنند.
حیدر آسیابی در مراسم افتتاح دفاتر داوری و میانجیگری به صورت متمرکز در گرگان گفت: یکی از سیاستهای قوه قضاییه استفاده از نهادهای غیر قضایی برای حل و فصل مسالمتآمیز اختلافات است که یکی از آنها نهاد داوری در دعاوی حقوقی و نهاد میانجیگری در دعاوی کیفری است.
رئیس کل دادگستری گلستان افزود: افراد واجد شرایط پس از گذراندن دورههای حرفهای، به عنوان داور و میانجیگر کار خود را آغاز میکنند. میانجیگران در پروندههای کیفری ورود میکنند و با ارجاع پروندهها از مراجع کیفری به اختلافات خاتمه میدهند و داوران هم میتوانند در پروندههای حقوقی که از محاکم به آنها ارجاع میشود، ورود کنند.
وی افزود: اگر مردم در قراردادها و معاملات خود موضوع شرط داوری را قید کنند، در صورت اختلاف طرفین، پرونده توسط داوران حرفهای رسیدگی و حل و فصل میشود.
رئیس کل دادگستری گلستان گفت: استفاده از این ظرفیتها علاوه بر این که فرصت را برای حل و فصل مسالمتآمیز اختلافات و ریشهای اختلافات بین طرفین فراهم میکند، از ورود پرونده به دستگاه قضایی نیز میکاهد.
آسیابی افزود: باآغاز به کار دفاتر میانجیگری و داوری از این پس شعب دادگاهها و دادسراها پروندهها را با رضایت طرفین به این دفاتر ارجاع میدهند تا در صورت امکان بدون توسل به فرآیند قضایی، طرفین به توافق لازم برای حل اختلافات خود، دست یابند.
رئیس توسعه حل اختلاف گلستان هم در این مراسم گفت: اکنون ۳۱ نفر میانجیگر در استان مراحل جذب و آموزش رو طی کردند و پروانه گرفتند و به زودی دفاتر خود را در همه شهرهای استان فعال میکنند و مردم میتوانند برای حل اختلافات به آنان مراجعه کنند.
احمد جعفری افزود: میانجیگر به عنوان واسطه عمل میکند و بعد از انجام توافقات، به مقام قضایی اعلام و پرونده مختومه میشود. ۲۱ داور هم در استان آموزش دیدند و پروانه رسمی گرفتند و فعالیت خود را آغاز کردند.
انتهای پیام/