به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، پرهام رضایی، رئیس اتاق بازرگانی استان البرز صبح امروز در آیین اختتامیه چهارمین دوره جشنواره ملی امیرکبیر که در سالن جلسات اتاق بازرگانی البرز برگزار شد، اظهار داشت: امروز بیش از هر زمان دیگری، کشور نیازمند پیوند میان علم و صنعت است، اما بسیاری از تحقیقات دانشگاهی به جای ورود به عرصه تولید، در کتابخانهها باقی میمانند که این فاصله، مانعی جدی در مسیر پیشرفت علمی و صنعتی ایران محسوب میشود.
وی با اشاره به تجربه کشورهای توسعهیافته در این زمینه افزود: در بسیاری از کشورها با اجرای سیاستهای تشویقی، ارتباط صنعت و دانشگاه تقویت شده اما در ایران همچنان موانع اداری و مالی این فرآیند را با چالش روبهرو کرده و ناهماهنگی میان دستگاههای دولتی یکی از مشکلات اصلی در این حوزه است و علیرغم تلاش نهادهای دولتی، همچنان شاهد عدم هماهنگی میان وزارتخانهها و سازمانهای مختلف در زمینه ارتباط دانشگاه و صنعت هستیم.
رئیس اتاق بازرگانی استان البرز با اشاره به اینکه این مسئله نه تنها به هدررفت منابع منجر شده، بلکه موجب سردرگمی فعالان اقتصادی و پژوهشی نیز شده است، خاطرنشان کرد: عدم تطابق دانش تولیدشده در دانشگاهها با نیازهای واقعی صنایع، یکی از عوامل اصلی وابستگی کشور به واردات فناوری و مهاجرت نخبگان است. علیرغم تاکیدات رهبری، همچنان شاهد مهاجرت گسترده نخبگان به دلیل شرایط نامساعد اقتصادی و فضای نامناسب کسبوکار هستیم.
رضایی با تاکید بر اهمیت حمایت از بخش خصوصی و کاهش موانع تولید اذعان کرد: اتاق بازرگانی ایران بارها هشدار داده که دولت از مداخلهگری فاصله بگیرد و نقش تسهیلگری خود را تقویت کند تا زمینه رشد کسبوکارهای دانشبنیان فراهم شود. البرز با داشتن پارک علم و فناوری و صندوق پژوهش و نوآوری، میتواند به الگویی موفق در حمایت از نخبگان تبدیل شود.
رئیس اتاق بازرگانی استان البرز با بیان اینکه انتظار میرود دولت با اجرای طرحهای بورسیه نخبگان، از این ظرفیتها بهرهبرداری بهینه داشته باشد، خاطرنشان کرد: چنین طرحهایی علاوه بر تأمین مالی پژوهشهای نوآورانه، زمینه ورود استعدادهای دانشگاهی به صنعت و تولید را فراهم کرده و تسهیلات تحقیقاتی مؤثری را برای آنها ایجاد خواهد کرد.
انتهای پیام/