ذبحِ اخلاق و هرج و مرج در فوتبال ایران/ وقتی احکام‌ انضباطی برای هتاکان و بزن بهادرها بازدارندگی ندارد! + فیلم

۲ هفته پیش ۳

گزارش|

ذبحِ اخلاق و هرج و مرج در فوتبال ایران/ وقتی احکام‌ انضباطی برای هتاکان و بزن بهادرها بازدارندگی ندارد! + فیلم

هفته شانزدهم لیگ برتر در حالی روز گذشته به پایان رسید که حواشی عجیب و غریب آن از چشم مخاطبان دور نماند تا یک امتیاز منفی برای فوتبال ایران ثبت شود.

خبرگزاری میزان -

شب گذشته هفته شانزدهم لیگ برتر فوتبال ایران، با انجام ۴ بازی به پایان رسید که خالی از حواشی و اتفاقات تأسف‌بار نبود. از اتفاقات داوری، خوشحالی جنجالی پس از گل، توهین به اصحاب رسانه و استفاده از الفاظ رکیک علیه مربی تیم حریف باعث شد تا با ذبح اخلاق یک شرمساری بزرگ برای فوتبال ایران رخ دهد. با این تفاسیر به نظر می‌رسد فوتبال ایران با وجود برخی از افراد که پای ثابت فوتبال هستند و درب تمام تیم‌های لیگ برتری هم به روی آن‌ها باز است؛ هیچگاه روی خوش نخواهد دید و با بروز این دست اتفاقات نه‌تنها جذابیت این رشته از دست می‌رود؛ بلکه ترویج بی‌اخلاقی را بالا می‌برد.

وقتی زمانی ادعا می‌کنند از تکنولوژی بهتر می‌فهمد!

دیدار پرسپولیس و ذوب آهن در هفته شانزدهم لیگ برتر فوتبال ایران که در اصفهان برگزار شد با نتیجه تساوی بدون گل به پایان رسید. وحید زمانی به عنوان داور این دیدار انتخاب شده بود که در نیمه نخست قضاوت خوبی داشت، اما انگار هرچه زمان می‌گذشت؛ تمرکز این داور از روی مسابقه خارج شد و در نیمه دوم یک قضاوت متفاوت را از وی شاهد بودیم. این داور در یک صحنه پس از برخورد پای العملود بازیکن پرسپولیس روی پای بازیکن ذوب آهن با انتقادات گسترده‌ای روبرو شد که داور پس از بازبینی صحنه اعتقادی به خطا و کارت قرمز نداشت.

جنجالی‌ترین تصمیم او صحنه برخورد در محوطه جریمه پرسپولیس بود. هنگامی که بازیکن ذوب آهن در محوطه جریمه قصد عبور از مدافعان را داشت و مرتضی پورعلی گنجی در یک صحنه مشکوک به اذعان درصد بالایی از داوران و کارشناسان مرتکب خطای پنالتی شد، اما داور وسط این دیدار در اقدامی عجیب پس از بازبینی var و اعلام تیم کنترل ویدئوچک مبنی بر بروز خطای پنالتی، اعتقادی به این موضوع نداشت.

هرچند تصمیم نهایی با داور وسط است و هیچکس حق دخالت ندارد، اما این کار او باعث شد پس از این اتفاقت توسط کمیته داوران محروم شد، محرومیتی که احتمالا تا پایان فصل خواهد بود.

شادی گل جنجالی، انتقام به سبک یزدی‌ها

اما دیگر دیدار جنجالی روز گذشته که خالی از حاشیه نبود بازی سپاهان و چادرملو بود که با پیروزی ۲ بر یک سپاهان به پایان رسید. در واپسین دقایق مسابقه محمدمهدی محبی بعد از به ثمر رساندن گل پیروزی بخش سپاهان در دقیقه ۹۵ در شادی پس از گل؛ دو دست خود را زیر صورتش گذاشت و به هواداران چادرملو نشان داد که به خواب بروند که این اقدام او باعث تشنج در زمین مسابقه شد تا جایی که کادرفنی و بازیکنان چادرملو در اعتراض به حرکت او به سمت محبی حمله ور شدند و با پرتاب بطری‌های آب از سوی هواداران همراه بود. پس از پایان بازی و خروج کاروان سپاهان از ورزشگاه، هواداران چادرملو در اقدامی تلافی‌جویانه، اقدام به زدن سنگ به شیشه اتوبوس سپاهان کردند. کمیته انضباطی هنوز در این باره نظری نداده، اما از یزد خبر رسده که ماموران انتظامی در فردی که شیشه اتوبوس سپاهان را شکسته شناسایی و دستگیر کرده‌اند.

لگد پراکنی دروازه‌بان پرحاشیه به سمت اصحاب رسانه

دیدار تراکتور و مس رفسنجان هم خالی از جنجال و حاشیه نبود. در اواسط این بازی شیطنت حامد لک، دروازه‌بان تیم فوتبال مس رفسنجان از چشم دوربین پنهان نماند. هنگامی که تراکتور به سمت دروازه مس حمله می‌کرد، افرادی تحت عنوان عکاس، سعی می‌کردند به نوعی احساسات خودشان را تخلیه کنند که این کار با اعتراض دروازه‌بان مس همراه شد. از طرفی می‌توان گفت که کار آنها در این صحنه جالب نبود، اما واکنش لک بدتر بود. پس از این اتفاق حامد لک ابتدا به داور هشدار می‌دهد که از پشت دروازه تمرکز او را برهم می‌زنند، اما داور اعتنایی به موضوع نداشت تا اینکه خودش دست به کار شد و با حرکت به سمت یکی از این نفرات و ضربه به تابلوی تبلیغاتی جو ورزشگاه را متشنج می‌کند. لک نیز شب گذشته بابت این اتفاق با اعلام فدراسیون فوتبال به کمیته انضباطی احضار شد.

نقطه تاریک فوتبال ایران تکمیل شد؛ وقتی هیچ جریمه‌ای درس عبرت برخی بی‌فرهنگ‌ها نیست

و اما در آخر جنجالی‌ترین و یا شاید زشت‌ترین صحنه در بازی فولاد و نساجی رخ داد. این دیدار که آخرین بازی هفته شانزدهم بود با برتری یک بر صفر خوزستانی‌ها به پایان رسید، اما در پایان این مسابقه حواشی رخ داد که شب تاریک فوتبال ایران را تکمیل کرد. در دقایق پایانی این مسابقه هنگامی که حسینی بازیکن نساجی برای پرتاب اوت سمت توپ جمع کن رفت با عصبانیت توپ را پرت کرد و از ندادن به موقع توپ به او ناراحتی خود را نشان داد که به مذاق بازیکنان فولاد خوش نیامد. پس از این صحنه درگیری‌ها بالا گرفت و ۲ بازیکن در این صحنه اخراج شدند و محمدرضا حسینی که عامل این حواشی بود کارت زرد گرفت.  

این دیدار ادامه یافت و پس از سوت پایان حواشی مانند آتش زیر خاکستر شعله‌ور شد تا ساکت الهامی سرمربی نساجی به شکل عجیب و غریب و مهار نشدنی به سمت کادرفنی فولاد حمله کرد و با الفاظ فوق رکیک و زننده به سرمربی و مربی تیم فولاد توهین کرد. درگیری آنقدر شدت داشت که نیرو‌های امنیتی ورزشگاه وارد عمل شدند تا از بروز حوادث بدتر جلوگیری کنند. الهامی پس از این اتفاق طی دستور سریع کمیته انضباطی تا اطلاع ثانوی از همراهی تیم نساجی محروم و به این کمیته احضار شد تا در این باره توضیحاتی را ارئه دهد.  

پس از اتفاقات شب گذشته به نظر می‎رسد فوتبال ایران بیش از اینکه باعث هیجان و لذت مخاطبان شود به محیطی برای عقده‌گشایی برخی مربیان و بازیکنان خاص که هیچ پیشرفتی نداشتند و دائم در فوتبال ایران از این تیم به آن تیم می‌روند تبدیل شده. با این تفاسیر به نظر می‌رسد که اهرم‌های لازم برای مهار چنین اتفاقاتی وجود نداشته و در گذشته هم شاهد این ناهنجاری‌ها از سوی نفراتی مانند لک یا الهامی بوده‌ایم که به محرومیت سنگین آن‌ها هم منجر شده، اما اینکه درس عبرتی برای آنها وجود ندارد در نوع خود جالب است.

چنین اتفاقاتی را در رشته‌های دیگر از جمله والیبال، فوتسال و ... را نیز شاهد بودیم و به نظر می‌رسد که ورزش ایران در حال تخریب است. با توجه به احکام صادره از سوی کمیته انضباطی، به نظر می‌رسد که چنین احکامی بازدارندگی لازم را ندارد و بازیکنان یا مربیان به این جریمه‌ها و محکومیت‌ها عادت کرده‌اند. حال باید دید اقدام بعدی کمیته انضباطی برای مهار بزن هتاکان و بهادرهای فوتبال ایران چه خواهد بود.

انتهای پیام/



مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->