رئیس مرکز حل اختلاف کشور بر آموزش تخصصی قضات دادگاه صلح و استفاده از تمامی ظرفیتهای قانونی برای ارجاع پرونده به شورای حل اختلاف برای کاهش ورودی پرونده به محاکم تاکید کرد.
حجتالاسلام والمسلمین هادی صادقی رئیس مرکز حل اختلاف کشور در جلسه هماندیشی به منظور استفاده حداکثری از ظرفیت شعب شورای حل اختلاف، با تبریک و تسلیت شهادت قضات عالی رتبه دیوان عالی کشور گفت: شهدای گرانقدر حججاسلام رازینی و مقیسه آبروی دستگاه قضایی بودند و با شهادت خود نیز سبب اعتبار قضات شجاع و انقلابی دستگاه قضایی شدند.
وی تصریح کرد: این دو مجاهد خدمت، در سنگر قضاوت به پروندههای سنگین و سخت رسیدگی و احکام عادلانه و شجاعانه صادر کردند و در اجرای احکام از هیچگونه ملامتی نمیترسیدند.
رئیس مرکز حل اختلاف کشور افزود: شهادت این قضات برجسته افتخاری برای دستگاه قضایی بود و ما حرمت خون این شهدا را پاس میداریم و هم راه آنها را با افتخار ادامه میدهیم.
حجتالاسلام والمسلمین صادقی در ادامه عنوان کرد: در عمل و اجرای قانون شورای حل اختلاف در ابتدای کار در تمامی استانها با حجم بالای ورودی پرونده به دادگاه صلح روبه رو شدیم، اما میتوان با استفاده حداکثری از ظرفیت قانونی شعب شورای حل اختلاف به کاهش ورودی پروندهها به محاکم کمک کرد.
وی به زوایا و مزایای قانون جدید شورای حل اختلاف هم اشاره کرد و گفت: در جوار هم بودن شوراهای حل اختلاف و دادگاههای صلح، صدور گزارش اصلاحی توسط شوراها، امکان برگزاری جلسات رسیدگی در روزهای تعطیل و تقویت عدالت ترمیمی به جای توجه به کیفر دهی از مزایای قانون شورای حل اختلاف جدید است.
رئیس مرکز حل اختلاف کشور درباره گزارش اصلاحی که از مزایای این قانون است، اظهار کرد: طبق ماده ۲۰ قانون شورای حل اختلاف در اجرای مواد ۱۳ و ۱۵ این قانون، شورا پس از دعوت خوانده یا مشتکیعنه نسبت به تشکیل جلسه، اقدام و در صورت حصول سازش میان طرفین، مبادرت به صدور گزارش اصلاحی میکند.
حجتالاسلام والمسلمین صادقی تصریح کرد: در موارد موضوع ماده ۱۳ این قانون، پرونده در شورا بایگانی و در موارد موضوع ماده ۱۵ این قانون، نتیجه به همراه تصویری از گزارش اصلاحی به مرجع قضایی ارسال میشود تا مرجع مزبور نسبت به مختومه کردن پرونده با دستور اداری اقدام کند.
وی افزود: صدور گزارش اصلاحی، مزیتی جدید و در حکم رای قضایی و همان اعتبار را دارد و شان شورای حل اختلاف در اینجا ارتقا یافته است.
حجتالاسلام والمسلمین صادقی عنوان کرد: دیگر مزیت مهم قانون جدید شوراهای حل اختلاف در کنار هم بودن شوراهای حل اختلاف و دادگاه صلح است، زمانی که شورای حل اختلاف در دسترس مردم و دادگاه باشد، احتمال پذیرش سازش توسط مردم بالاتر میرود و قضات نیز میتوانند با سهولت بیشتری با استفاده از ظرفیتهای قانونی و جلب رضایت طرفین، پرونده را به شورای حل اختلاف ارجاع دهند.
وی به اهمیت نقش آموزشهای تخصصی قضات اشاره کرد و گفت: باید نوآوریها، زوایای مختلف قانون جدید شورای حل اختلاف، بخشهای مربوط به ارجاع پرونده و تفاوت دادگاه صلح در جلسات مختلف برای قضات تبیین و تشریح شود، تا به اهداف آموزش که تقویت تسلط، جرات و مهارت قضات به ویژه قضات کم سابقه است نائل شویم.
حجتالاسلام والمسلمین صادقی خاطر نشان کرد: مهارتهای عملیاتی حقوقی ومهارتهای فردی وروانشناسی باید در برنامههای آموزشی مورد توجه قرار گیرد، چراکه رابطه تنگاتنگی میان مهارت قضات وجلب رضایت مردم برای صلح وسازش وارجاع پرونده به شورای حل اختلاف وجود دارد براین اساس ضروری است محاسن شورای حل اختلاف، مصالحه وصلح وسازش برای طرفین پرونده بیان شود.
وی افزود: زمانی که مردم بدانند که با ارجاع پرونده به شورای حل اختلاف زودتر به حق خود میرسند نسبت به ارجاع پرونده مقاومت نشان نمیدهند.
رئیس مرکز حل اختلاف کشور همچنین اظهار کرد: گاهی وکلا نسبت به برقراری صلحوسازش مقاومت نشان میدهند در حالی که به موجب قانون، وکلای دادگستری مکلف هستند قبل و بعد از طرح دعوا و همچنین در فرایند کار برای مصالحه تلاش کنند و تمام مساعی خود را به کار گیرند و اگر مانع شوند یا مقاومت کنند با آنها برخورد قانونی انجام میگیرد.
وی بیان کرد: در دادگاهها از این ظرفیت قانونی استفاده نمیشود، در حالیکه براساس قانون باید به وکلایی که مقاومت میکنند یا همکاری برای صلح و سازش ندارند تذکر داده شود و درمواردی که لازم است برخورد قانونی انجام گیرد.
حجتالاسلام والمسلمین صادقی افزود: در امور کیفری از ظرفیت میانجیگری نیز استفاده خوبی نشده در حالی که در دادگاه صلح امکان استفاده از میانجیگری وجود دارد و باید از این ظرفیت قانونی استفاده شود.
انتهای پیام/