رئیس مرکز حل اختلاف کشور: گسترش فرهنگ داوری حرفه‌ای و میانجیگری ابزاری مؤثر در تسهیل حل اختلافات است 

۳ روز پیش ۲

 گسترش فرهنگ داوری حرفه‌ای و میانجیگری ابزاری مؤثر در تسهیل حل اختلافات است 

رئیس مرکز حل اختلاف کشور گفت: گسترش فرهنگ داوری حرفه‌ای یکی از کلیدی‌ترین راه‌ها برای کاهش بار دادگاه‌ها و تسهیل فرآیند حل اختلافات است.

خبرگزاری میزان -

سومین همایش ستاد صبر استان سمنان با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی رئیس مرکز حل اختلاف کشور، حجت‌الاسلام والمسلمین اکبری رئیس کل دادگستری استان سمنان، حجت‌الاسلام والمسلمین مطیعی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان، کولیوند استاندار، اعضای شورای قضایی، برخی از مسئولان استانی اجرایی، نظامی و انتظامی و شماری از اعضای ستاد صبر از سراسر استان در سالن هلال احمر سمنان برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی رئیس مرکز حل اختلاف کشور در این مراسم با اشاره به تصویب قانون جدید شورای حل اختلاف در سال ۱۴۰۲ و آغاز اجرای آن از اوایل سال ۱۴۰۳، از تاسیس دادگاه‌های صلح خبر داد و گفت: دادگاه صلح یک نهاد جدید است که به منظور تحقق صلح و سازش میان افراد جامعه تأسیس شده است.

رئیس مرکز حل اختلاف کشور با تأکید بر اهمیت این دادگاه‌های صلح، بیان کرد: مأموریت اصلی دادگاه‌های صلح، ایجاد صلح و سازش در میان مردم و افزایش زمینه‌های کسب رضایت فی مابین طرفین اختلاف است.

 گسترش فرهنگ داوری حرفه‌ای و میانجیگری ابزاری مؤثر در تسهیل حل اختلافات است 

وی افزود: این تحول در قوه قضاییه نشان‌دهنده حرکت به سمت سازش و آشتی بیشتر است و دادگاه‌های صلح با هویت صلح‌طلبانه خود، ارزش بالاتری نسبت به سایر دادگاه‌ها دارند.

رئیس شورا‌های حل اختلاف کشور همچنین به همکاری نزدیک شورا‌های حل اختلاف و دادگاه‌های صلح اشاره کرد و گفت: بر اساس ماده ۱۲ قانون جدیدشورای حل اختلاف، هر دادگاه صلح باید شورای حل اختلاف را در کنار خود داشته باشد تا بتوانند به صورت همزمان و هماهنگ به حل مشکلات بپردازند.

وی در ادامه به آمار موفقیت‌آمیز شورا‌های حل اختلاف استان در زمینه صلح و سازش اشاره کرد و گفت: حدود ۵۰ درصد پرونده‌های قابل مصالحه با موفقیت به صلح و سازش ختم می‌شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی این موفقیت‌ها را در نتیجه همکاری تمامی اعضای دستگاه قضایی استان سمنان دانست و بر اهمیت ایجاد روابط صلح و آشتی بین مردم تأکید کرد.

رئیس مرکز حل اختلاف کشور همچنین به اهمیت داوری و میانجیگری اشاره کرد و گفت: میانجیگران نقش مهمی در تسهیل فرآیند حل اختلافات دارند و باید از ظرفیت آنها به خوبی استفاده شود.

 وی بر لزوم ساماندهی داوری‌های غیرحرفه‌ای تأکید کرد و خواستار تربیت داوران حرفه‌ای و مجرب برای ارتقای کیفیت خدمات قضایی شد.

رئیس مرکز حل اختلاف کشور در بخش دیگری از سخنان خویش بر لزوم گسترش فرهنگ داوری حرفه‌ای، اشاره و اظهار کرد: ما باید به سمت توسعه داوری‌های حرفه‌ای برویم و این امر نیازمند همکاری تمامی نهاد‌ها و ارگان‌ها است و ائمه جمعه، استانداران و مسئولان قضایی و اجرایی استان‌ها باید در این زمینه نقش فعالی ایفا کنند.

وی با بیان اینکه بنگاه‌های معاملات املاک و سایر اقشار جامعه که با قرارداد‌های مختلف سر و کار دارند، باید به اهمیت داوری حرفه‌ای توجه کنند، یادآور شد: پیشنهاد می‌کنم که تمامی قراردادها، به ویژه قرارداد‌های اجاره، خرید و فروش و صلح، با شرط داوری حرفه‌ای مزین شوند چرا که این اقدام می‌تواند به کاهش بار دادگاه‌ها و دادسرا‌ها کمک کند و فرآیند حل اختلافات را تسهیل دارد.

رئیس مرکز حل اختلاف کشور با اشاره به ضرورت انتخاب بهترین داوران توسط مردم، تصریح کرد: مردم باید از حق انتخاب داوران بهره‌مند شوند و خود به بهترین گزینه‌ها مراجعه کنند و این موضوع کمک می‌کند تا نیازی به مراجعه به دادگاه‌ها نباشد و در نتیجه، حجم ورودی به مراجع قضایی کاهش یابد.

وی همچنین به برگزاری آزمون‌های سراسری برای جذب داوران حرفه‌ای اشاره کرد و گفت: در طول سال، ۱۱ بار آزمون سراسری برگزار می‌شود و ما از طریق مصاحبه نیز داوران را جذب می‌کنیم. این امر به ما کمک می‌کند تا داوران حرفه‌ای و توانمندی را برای خدمت به مردم انتخاب کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی از همکاری تمامی نهاد‌ها و افراد در این راستا قدردانی کرد و افزود: از امام جمعه فرهیخته استان و تمامی خادمان این استان انتظار داریم که در راستای تقویت فرهنگ میانجیگری و داوری حرفه‌ای تلاش کنند.

رئیس مرکز حل اختلاف کشور در بخشی از سخنان خود با عرض تبریک به مناسبت دهه فجر و اعیاد بزرگ شعبانیه، به اهمیت ارتباط انسان با خدا از طریق اهل بیت (علیهم السلام) اشاره کرد و گفت: شعبان، ماهی است که انسان می‌تواند رابطه‌اش را از طریق اهل بیت با خدا ترمیم کند. این ماه فرصتی است برای استغفار و تقویت پیوند‌ها است.

وی با تأکید بر اهمیت این پیوند‌ها افزود: دل‌های شکسته با اهل بیت به خدا نزدیک‌تر می‌شوند و  شاهد بودیم که در آیین امروز دل‌ها همه امام رضایی و امام حسینی شدند و این امر نشان‌دهنده تأثیرات مثبت این ارتباطات معنوی بر روحیه و همبستگی مردم است. 

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی با اشاره به ارزش‌های انسانی و معنوی گفت: بسیاری از افراد ممکن است اهل معامله باشند، اما آن کسی که با خدا، امام حسین (علیه السلام) و سایر اهل بیت معامله می‌کند، ارزش کارش صد چندان است.

وی همچنین به خانواده‌ای که از خون عزیزشان گذشتند و به خاطر حسین‌ابن‌علی(ع) رضایت دادند، گفت: این خانواده ها، الگو‌هایی در عرصه‌های مختلف هستند و ان‌شاءالله زمینه‌ساز توسعه روح مودت و ولایت در بین مردم خواهند بود.

رئیس شورای حل اختلاف کشور با تأکید بر مفهوم روح ولایت، بیان کرد: روح ولایت یعنی نزدیکی دل‌ها در مسیر خدا و مومنین باید هرچه بیشتر دل‌های خود را به یکدیگر نزدیک کنند تا بتوانند در کنار یکدیگر به تقویت ارزش‌های انسانی و معنوی بپردازند.

 از ابتدای مرداد تا پایان دی ماه سال جاری، ۲۱ هزار و ۳۲۴ فقره پرونده به ۱۶ شعبه دادگاه صلح استان ارجاع شده

 گسترش فرهنگ داوری حرفه‌ای و میانجیگری ابزاری مؤثر در تسهیل حل اختلافات است 

حجت‌الاسلام والمسلمین اکبری رئیس کل دادگستری استان سمنان نیز در این همایش با اشاره به اهمیت شورا‌های حل اختلاف و دادگاه‌های صلح، گفت: شورا‌های حل اختلاف به عنوان یک ابزار مؤثر در راستای سازش و کاهش ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضایی عمل می‌کنند و این شورا‌ها با هدف اصلی صلح و سازش و حل و فصل اختلافات تشکیل شده‌اند. 

وی در ادامه سخنان خویش با بیان اینکه استان سمنان یکی از اولین استان‌های کشور در اجرای قانون جدید شورا‌های حل اختلاف بوده است، افزود: دادگاه‌های صلح با ۱۶ شعبه در استان تشکیل شده و در کنار هر شعبه دادگاه صلح، یک شعبه حل اختلاف نیز در نظر گرفته شده است.

رئیس کل دادگستری استان سمنان عنوان کرد: از ابتدای مرداد تا پایان دی‌ماه سال جاری، تعداد ۲۱ هزار و ۳۲۴ پرونده به این ۱۶ شعبه ارجاع داده شده و در همین بازه زمانی ۱۵ هزار و ۴۰۵ پرونده نیز رسیدگی و مختومه شده است. 

وی عنوان کرد: ۵۹۱۹ فقره پرونده به ماه‌های بعد موکول شده که با برنامه‌ریزی مناسب، برای تعیین تکلیف و کاهش این تعداد پرونده‌ها نیز انجام خواهد گرفت.

حجت‌الاسلام والمسلمین اکبری همچنین به موفقیت شورا‌های حل اختلاف استان در معیت دادگاه‌های صلح در حل و فصل پرونده‌ها اشاره کرد و افزود: در همین مدت فوق الذکر، ۸ هزار و ۲۶۶ فقره پرونده با سازش و صلح مختومه شده که نشان‌دهنده موفقیت ۵۰ درصدی در زمینه کسب سازش در پرونده‌های قضایی ارجاعی قابل مصالحه است.

رئیس کل دادگستری استان سمنان ادامه داد: میانگین وارده پرونده‌ها به دادگاه‌های صلح در استان سمنان ۲۱۰ فقره پرونده است که این استان را در رده دوم کشور قرار می‌دهد.

وی با اشاره به اقدامات شورا‌های حل اختلاف در کاهش مشکلات اجتماعی افزود: در ۱۰ ماه گذشته، اقدامات شعب شورا‌های حل اختلاف استان منجر به آزادی ۱۹۴ نفر از زندانیان و نجات ۹ محکوم به قصاص شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین اکبری با بیان اینکه این اقدامات به لحاظ ریالی بیش از ۵۶ میلیارد تومان ارزش مالی داشته است و بر ضرورت افزایش ارجاعات به شورا‌ها تاکید کرد.

رئیس کل دادگستری استان سمنان با اشاره به عملکرد شورا‌های حل اختلاف در استان سمنان، اظهار کرد: شورا‌ها به عنوان یک بازوی مؤثر در راستای سازش و کاهش ورودی پرونده‌ها عمل می‌کنند. 

وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا پایان دی‌ماه، تعداد ۳۷ هزار و ۲۴۴ پرونده به شورا‌های حل اختلاف ارجاع شده و ۳۸ هزار و ۴۳۶ پرونده مختومه شده است، افزود: ۴۹ درصد از این پرونده‌ها با صلح و سازش به مختومه شده است.

در پایان این مراسم، از ۴۲ نفر از متنفذین استان سمنان در امر صلح و سازش قدردانی شد.

انتهای پیام/

مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->