رئیس کل دادگستری استان قم در جریان بازدید از دادگاههای صلح و شورای حل اختلاف استان قم بر لزوم توجه به نظم در اجرای امور و تسریع در خدمترسانی به مردم تاکید کرد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدکاظم موسوی در بازدید از دادگاههای صلح استان قم که صبح امروز (دوشنبه ۶ اسفند) انجام شد، با اشاره به کلام امیرالمؤمنین علی (ع) درخصوصِ تقوی و نظم به عنوان دو رکن اساسی در زندگی اجتماعی، از نظم حاکم در شورای حل اختلاف و دادگاه صلح استان، تقدیر کرد.
وی با اشاره به ضرورت تسریع در خدمترسانی به مردم با هدف تحقق شعار دادگستری کل استان قم با عنوان «عدالت اسلامی برای احیای حقوق عامه در شهر کریمه اهل بیت علیهمالسلام»، عنوان کرد: با توجه به اینکه در ایام ابتدایی فعالیت دادگاههای صلح هستیم، اگر با اهتمام مدبرانهی کلیه همکاران اعم از قضایی و اداری، شاکله اولیه این محاکم درست انجام شود، احیای حقوق عامه اتفاق میافتد و امور مردم بهروزرسانی میشود.
رئیس کل دادگستری استان قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالتر شدنِ ستاد صبر در استان، تصریح کرد: فعالیت داوران، میانجیگران و صلحیاران بویژه در مساجد و مدارس، میتواند گام مهم و مؤثری را در راستای اعتلای عدالتخواهی و عدالتمحوری بردارد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدکاظم موسوی در ادامه با تأکید بر ضرورت تقویت و توسعهی امر آموزش در دادگستری کل استان قم، گفت: آموزشِ صحیح و کاربردی میتواند در پیشرفتِ فراگیر و منسجمِ هر مجموعهای تأثیرگذار باشد که تحققِ این مهم، در دستگاه قضایی استان قم اولویتِ بیشتری دارد.
رئیس شورای قضایی استان قم در پایان با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای اسلام، انقلاب و جبهه مقاومت، تشییع باشکوه پیکر سید مقاومت شهید سید حسن نصرالله را برگ زرین دیگری در کارنامه پر افتخار انقلاب اسلامی ایران برشمرد.
گفتنی است؛ موضوع «صلح و سازش»، از موضوعات مهمی است که در احقاق حق و پیشگیری از اطاله دادرسی، بسیار مؤثر است؛ به همین جهت تکالیف قانونی نیز در این زمینه وجود دارد، چنانکه ماده ۱۹۲ قانون آیین دادرسی کیفری، بازپرس را مکلف میکند تا در صورت امکان، سعی در ایجاد صلح و سازش و یا ارجاع امر به میانجیگری کند و از این جهت، در قانون جدید شوراهای حل اختلاف، یا ساختارهای جدیدی به شوراهای حل اختلاف اضافه شده و یا برای برخی ساختارهای موجود، شرح وظایف جدیدی پیشبینی شده که تاسیس دادگاه صلح یکی از این موارد است.
لازم به ذکر است، دادگستری کل استان قم با ۶۵ شعبه شورای حل اختلاف و ۳۶ شعبه دادگاه صلح و همراهی صلحیاران، داوران و میانجیگران، مشغول به فعالیت میباشد.
گفتنی است؛ دادگستری کل استان قم با شعار «عدالت اسلامی برای احیای حقوق عامه در شهر کریمه اهل بیت علیهمالسلام» با محوریت فقه آل محمد (ص)، آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلاماللهعلیها، مسجد مقدس جمکران، مراجع معظم تقلید و علمای دانشگاهی و حوزوی و در همکاری و تعامل همهجانبه با نهادهای حاکمیتی و مردمی، درصدد است تا با عدالتخواهی و عدالتمحوری، خدمترسانیِ حداکثری را به عموم جامعه بویژه مردم شریف قم داشته باشد.
انتهای پیام/