سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان سمنان گفت: بخشی از پروندههای ورودی به محاکم قضایی، ریشه در ناآگاهی و عدم حفاظت مناسب افراد جامعه از اموالشان دارد که منجر به وقوع جرم سرقت میشود، بنابراین شناخت راهکارهایی برای پیشگیری از وقوع سرقت ضروری است.
زینالعابدین حسام سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان سمنان در گفتوگو با میزان گفت: ارتقای آگاهیهای عمومی و گسترش فرهنگ پیشگیری با تمرکز بر تقویت و آموزش چگونگی حفظ و صیانت از اموال، موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه بخش عمدهای از پروندههای ورودی به قوه قضاییه و محاکم قضایی، ریشه در ناآگاهی افراد و عدم صیانت مناسب افراد جامعه از اموالشان دارد، اظهار کرد: جرم سرقت در سطح استان یکی از جرایم پرتکرار بوده و امنیت اجتماعی و روانی افراد جامعه را مختل میکند.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان سمنان تصریح کرد: این معاونت در راستای توجیه و ارشاد افراد جامعه، ارتقای آگاهیهای عمومی و گسترش فرهنگ پیشگیری، برهم زدن محیط و موقعیتهای وقوع جرم و سلب ابزار و فرصتهای ارتکاب جرم سرقت، به انتشار مطالبی درباره پیشگیری از وقوع سرقت اقدام کرده و شهروندان با رعایت این موارد میتوانند تا حدود زیادی از وقوع این جرم نسبت به خود پیشگیری کنند.
حسام با برشمردن برخی از عوامل اصلی زمینه ساز وقوع سرقت، عنوان کرد: راهبردهای پیشگیری از جرم سرقت بامحوریت پیشگیریهای اجتماعی، وضعی و کیفری شناخته میشود.
وی گفت: درباره عوامل زمینهساز سرقت، به ویژه در اماکن میتوان به عدم رعایت نکات ایمنی در راههای ورودی وخروجی اماکن، عدم استفاده از سیستمهای امنیتی و حفاظتی، عدم رعایت اصول ایمنی پس از ساعت کار یا درتعطیلات، استخدام افراد نامطمئن و اعتماد نابهجا به آنان، دسترسی مراجعان به کلیه بخشهای ساختمان بدون وجود ضرورت، عدم کنترل ورود وخروج افراد و نگهداری بیش از نیاز وجوه نقد و اسناد مالی در مکانهای غیرامن ساختمان اشاره کرد.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان سمنان با بیان ضرورت آموزش و فرهنگسازی در جامعه ادامه داد: باید ترفندهای سارقین و اصول مراقبت از اموال به صورتهای مختلف آموزش داده شود تا در برخورد با چنین حوادثی راهکارهای مناسب و اصولی پیشگیرانهای انجام گیرد.
وی با بیان اینکه خانواده نابسامان، طلاق، ترک واخراج از خانه، همنشین بد، ضعف دینداری و اعتیاد ازعوامل وقوع سرقت و تمایل افراد به ارتکاب این جرم است، گفت: خانواده نابسامان یکی از مهمترین مقولاتی است که فرد را مستعد دریافت انواع آسیبها و جرایم از جمله اعتیاد و سرقت میسازد.
حسام اظهار کرد: اعتیاد و سابقه جرم یکی از والدین، غیبت یکی از آنها به دلایل مختلف از جمله زندان، وجود تنش و درگیری در خانه، سهلگیری و سختگیری تربیتی والدین و ... سبب تشکیل یک خانواده نابسامان میشود که فرزند را آماده ورود به ارتکاب وقوع جرائم مختلف میسازد.
وی تصریح کرد: در این حوزه باید خودمراقبتیهای والدین در برخورد با یکدیگر و فرزندان به عنوان مهمترین هدف به منظور صیانت از خانواده مورد توجه قرار گیرد و البته خانواده موفق با مشارکت تمامی اعضاء، میتواند در برابر آسیبهای مختلف مصون بمانند.
انتهای پیام/