رشد 57 درصدی اعتبارات عمرانی خراسان شمالی

۳ ساعت پیش ۱

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد، مرتضی بهزادفر با اشاره به رشد قابل توجه اعتبارات عمرانی، اظهار داشت: اعتبارات استانی تملک دارایی‌های سرمایه‌ای خراسان شمالی در لایحه بودجه سال آتی، 41 هزار و 670 میلیارد ریال پیشنهاد شده است که نشان از افزایش 57 درصدی در مقایسه با سال جاری دارد. این اعتبارات می‌تواند گام مؤثری در تسریع اجرای طرح‌های عمرانی استان باشد.

وی با اشاره به سهم استان از اعتبارات ملی گفت: «سهم خراسان شمالی از اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای کشور در لایحه پیشنهادی، 2.15 درصد تعیین شده، این در حالی است که استان تنها 1.1 درصد از جمعیت کشور را در خود جای داده است. این موضوع نشان‌دهنده اهمیت و توجه ویژه دولت به نیازهای این استان است.»

بهزادفر افزود: میزان رشد اعتبارات عمرانی کشور در لایحه بودجه 50 درصد و میزان رشد اعتبارات عمرانی استان‌های کشور به‌طور کلی 53 درصد است. در این میان، خراسان شمالی از لحاظ رشد اعتبارات عمرانی، جایگاه هجدهم کشور را به خود اختصاص داده است.

وی درباره اعتبارات ملی مربوط به خراسان شمالی نیز اظهار کرد: اعتبار طرح‌های ملی مرتبط با خراسان شمالی در لایحه بودجه سال آینده 31 هزار و 10 میلیارد ریال در نظر گرفته شده که نشان‌دهنده رشد 62 درصدی نسبت به قانون بودجه سال جاری است. در مجموع، سهم خراسان شمالی از اعتبارات ملی (شامل طرح‌های ملی به نام، مشترک و کلی)، معادل 0.89 درصد است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی در ادامه گفت: 38 طرح ملی به نام استان، با اعتباری بالغ بر 18 هزار و 940 میلیارد ریال، هم‌اکنون در حال اجرا است. همچنین سهم استان از اعتبارات مربوط به طرح‌های ملی به‌نام خراسان شمالی، 1.7 درصد از کل اعتبارات کشور است.

وی با اشاره به وضعیت اعتبارات هزینه‌ای استان در لایحه بودجه اعلام کرد: اعتبارات هزینه‌ای استان در لایحه بودجه به 13 هزار و 430 میلیارد ریال رسیده است که نسبت به سال جاری، 33 درصد افزایش نشان می‌دهد. این در حالی است که میانگین رشد اعتبارات هزینه‌ای در کشور 23 درصد است.

بهزادفر با اشاره به درآمدهای عمومی استان گفت: در لایحه بودجه سال آینده، میزان درآمدهای عمومی خراسان شمالی 47 هزار و 407 میلیارد ریال پیش‌بینی شده که رشد 28 درصدی نسبت به قانون بودجه سال جاری دارد. بخش قابل‌توجهی از این درآمدها مربوط به مالیات اشخاص حقوقی و شرکت‌ها است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی در پایان گفت: خراسان شمالی دارای حدود 400 واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه‌گذاری 13 هزار میلیارد ریال و اشتغال‌زایی برای 11 هزار نفر است. این استان از نظر صنایع بزرگ صنعتی در میان 31 استان کشور، رتبه دهم را در اختیار دارد. همچنین اقتصاد استان عمدتاً متکی بر صادرات پتروشیمی است و تقویت دیگر بخش‌های تولیدی و صنعتی برای توسعه پایدار ضروری است.

به گفته وی، سهم اشتغال در استان در سه بخش اصلی اقتصاد به این شکل است: بخش کشاورزی با 39.6 درصد، صنعت با 24.3 درصد و خدمات با 36.1 درصد. سهم اعتبارات استانی خراسان شمالی در کشور 2.6 درصد است که بیش از دو برابر سهم جمعیتی آن به‌شمار می‌رود. 

انتهای پیام/311

مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->